Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Es kļuvu par "Ferrari" pilotu rīcības upuri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Es kļuvu par "Ferrari" pilotu rīcības upuri"
Mirklis pirms Verstapena, Raikonena un Fetela sadursmes Beļģijas posmā
Foto: AFP/Scanpix

Holandiešu F1 pilots Makss Verstapens uzskata, ka ir kļuvis par upuri "Ferrari" pilotu izdarībām Beļģijas "Grand Prix" pirmajā līkumā, tādā veidā izskaidrojot, kāpēc sacensību laikā pret Kimi Raikonena apdzīšanas mēģinājumiem reaģējis tik agresīvi. Kā zināms, daudzi nosoda Verstapena agresīvo aizstāvēšanās manieri Spā-Frankošamps trasē, kamēr citi tajā saskata topošā čempiona iezīmes.

Pirmajā līkumā, cīnoties par otro vietu, Sebastians Fetels taranēja Raikonenu, kurš savukārt aizķēra no otrās pozīcijas startējušo "Red Bull" pilotu Verstapenu. Rezultātā Raikonens un Verstapens bija spiesti doties boksos.

"Pirmajā līkumā es kļuvu par upuri," stāsta Verstapens. "Jūs skaidri varat redzēt, ka jau par 90 procentiem tobrīd atrados iekšmalā. Es nenobloķēju riteņus, tādēļ saprotams, ka tobrīd nemēģināju tur iespraukties, bet gan vienkārši braucu cauri līkumam. Sākumā Kimi sāka mani spiest tuvāk malai, bet mēs nesaskārāmies. Pēc tam Sebastians nolēma iestūrēt mūs abos. Viņš uzgrieza virsū Kimi, bet pēc tam Kimi uztriecās man. Tika iznīcināts priekšējais antispārns un arī formulas grīda."

Verstapens sacensībās finišēja 11. vietā, līdz punktiem neaizsniedzoties.

"Viņiem jāsaprot, ka pirmkārt viņi jau pirmajā līkumā izbojāja man sacīksti, tādēļ es nevarēju atzīt - labi, viss ir kārtībā," skaidro Verstapens. "Protams, cīņas bija diezgan agresīvas, bet viņi izpostīja man sacīkstes, tādēļ es nevēlējos tik viegli atdot arī savu pozīciju."

"Red Bull" komandas boss Kristians Horners atzīst, ka Verstapens pietuvojās robežai, kuru pārkāpt nedrīkst, taču to neizdarīja, atgādinot, ka tieši tāpat uzskata arī tiesneši: "Braucējiem ir tendence tās lietas nokārtot turpat trasē. Makss šajā sacīkstē brauca uz robežas, bet tiesnešus tas apmierināja, tāpēc no mūsu puses īsti vairs nav ko komentēt."

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-08-31 11:01, pirms 8 gadiem
Nebūtu startā spēlējis pokemonus,tad varbuut viss buutu chikiniekaa!

     [+] [-]

, 2016-08-31 11:15, pirms 8 gadiem
Labs jau Maksis ir (to viņš jau ir pierādījis), bet vēl jauns, zaļš un pārgalvīgs (to arī viņš ir pierādījis)

     [+] [-]

, 2016-08-31 11:40, pirms 8 gadiem
Upuris šeit drīzāk ir Raikonens, kuram vispār nebija kur likties, viens griež virsū, otrs jau ir priekšā.

Īsti nav saprotama Fettela rīcība.

     [+] [-]

, 2016-08-31 13:48, pirms 8 gadiem
Verstapens pirmajā līkumā vispār brauca ārpus trases, Raikonena formulas labās puses riteņi bija pie trases baltās līnijas, aiz kuras ir tikai bordas.

     [+] [-]

, 2016-08-31 15:37, pirms 8 gadiem
Ar pus formulu pārbraukt pāri iekšējajā malā esošajai apmalei, un cerot, ka tiks bez jebkādas sadursmes cauri epizodei (it īpaši startā) ir, manuprāt, muļķības. Jā Vettels izraisīja visu sadursmi, kas izjauca Kimi sacīksti, bet teikt ka Verstappens bija tās epizodes lielākais upuris ir absurds. Viņam bija divas izvēles ko darīt, braukt agresīvi iekšmalā un riskēt ar sadursmi, vai nobremzēt un cīņu turpināt tālāk trasē, izvēlējās pirmo un notika tas kas notika. Viens ir skaidrs, viņam bija izvēle. Kimi gan tika, tā teikt, "iespests" starp divām Formulām.
Jauns jau tas Verstappens ir, gan jau paturēs šīs epizodes prātā un zinās kā labāk rīkoties nākotne, lai neizbojātu PATS sev sacīksti.

     [+] [-]

, 2016-08-31 16:37, pirms 8 gadiem
Verstapens lohs gan jau uzradisies kāds kas nelaidiš garam un bloķes tapat ka viņš...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-31 17:37, pirms 8 gadiem
Verstapens ir maziņš pinkšķis

     [+] [-]

, 2016-09-01 10:10, pirms 8 gadiem
Hemty rakstīja: Ar pus formulu pārbraukt pāri iekšējajā malā esošajai apmalei, un cerot, ka tiks bez jebkādas sadursmes cauri epizodei (it īpaši startā) ir, manuprāt, muļķības. Jā Vettels izraisīja visu sadursmi, kas izjauca Kimi sacīksti, bet teikt ka Verstappens bija tās epizodes lielākais upuris ir absurds. Viņam bija divas izvēles ko darīt, braukt agresīvi iekšmalā un riskēt ar sadursmi, vai nobremzēt un cīņu turpināt tālāk trasē, izvēlējās pirmo un notika tas kas notika. Viens ir skaidrs, viņam bija izvēle. Kimi gan tika, tā teikt, "iespests" starp divām Formulām.
Jauns jau tas Verstappens ir, gan jau paturēs šīs epizodes prātā un zinās kā labāk rīkoties nākotne, lai neizbojātu PATS sev sacīksti.
Prātā var būt paturēs, bet vai mācīsies no šādām epizodēm. Ja viņš sevi uzskata par upuri tad jau nākamreiz būs tas pats un atkal citi vainīgi.

Līdzīgs stāsts par Kvjatu, no tās diskutablās epizodes nemācījās, nākamajā gonkā vispār brutāli taraneja Fettelu