Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" turpina parakstīt līgumus: arī Botass paliks komandā

Agris Suveizda

"Mercedes" turpina parakstīt līgumus: arī Botass paliks komandā
Valteri Botass
Foto: AP/Scanpix

Dienu pēc tam, kad F1 komanda "Mercedes" parakstīja vērienīgu līgumu ar britu pilotu Lūisu Hamiltonu, vienošanās par sadarbības turpināšanu panākta arī ar somu braucēju Valteri Botasu. Līgums parakstīts līdz 2019. gada sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Viņa sniegums šosezon bijis lielisks," sacīja komandas vadītājs Toto Volfs. "Ja ne mūsu kļūdu un veiksmes trūkuma, viņš šobrīd būtu varējis atrasties sezonas kopvērtējuma vadībā."

"Šādu lēmumu pieņēmām ne tikai viņa neapšaubāmā ātruma un darba ētikas, bet arī viņa rakstura dēļ. Viņa attiecības ar komandu, ieskaitot Lūisu, ir atklātas un balstītas uz uzticēšanos, nekādas politikas. Tās ir īpašības, kas nepieciešamas, lai cīnītos pret stiprām komandām par titulu," Volfs turpināja.

Botass "Mercedes" komandai pievienojās 2017. gadā un aizvadīja labāko sezonu karjerā, ar 305 punktiem ierindojoties trešajā vietā individuālajā kopvērtējumā un atpaliekot no komandas biedra Hamiltona (363) un Sebastiana Fetela (317). Šosezon Botass, kuram augustā apritēs 29 gadi, ar 104 punktiem ir piektais, bet līderis ar 171 punktu ir Fetels.

Somu pilots F1 karjeru sāka 2013. gadā, pirmās sezonas pavadot "Williams" komandā. Botass 108 sacīkstēs izcīnījis trīs uzvaras, 26 reizes stājies uz goda pjedestāla un sakrājis 820 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2018-07-20 17:27, pirms 6 gadiem
Ja ne slikta mašīna un neveiksmes arī Alonso varētu atrasties kopvērtējuma vismaz trijniekā
Toto reizēm pārāk diplomātsiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja