Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Rēķinos, ka "Mercedes" vēlreiz liks palaist garām Hamiltonu"

Rolands Eliņš

Botass: "Rēķinos, ka "Mercedes" vēlreiz liks palaist garām Hamiltonu"
Valteri Botass un Lūiss Hamiltons. Foto: Pixathlon / Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Somu F1 pilots Valteri Botass atzina, ka no savas „Mercedes” komandas sapratis, ka no viņa arī sezonas atlikušajā daļā tiks sagaidīta partnera Lūisa Hamiltona palaišana priekšā, palīdzot viņam nodrošināt čempiona titulu. Pats Hamiltons sarunā ar medijiem atturējās no konkrēta viedokļa par komandas pavēlēm sacīkšu gaitā.

Aizvadītajā F1 posmā Krievijā Valteri Botass atradās sacīkšu vadībā, bet saņēma komandas vadību rīkojumu palaist garām Lūisu Hamiltonu, kurš tika pie uzvaras un vēl vairāk palielināja pārsvaru kopvērtējumā. Botass šodien norādīja, ka komandas pārstāvji viņam darījuši skaidru, ka līdzīgs rīkojums var tikt izteikt arī atlikušajos sezonas posmos. „Un es ar to rēķinos,” norādīja Botass.

„Tas gan atkarīgs no konkrētās situācijas,” paskaidroja Botass. „Ja pagājušajā nedēļā Hamiltonam nebūtu problēmas ar riepām, varbūt man tiktu atļauts uzvarēt.”

„Mercedes” pieņēma lēmumu prasīt Botasam palaist garām Hamiltonu, jo britu sportistam pēc Sebastiana Fetela apdzīšanas bija nodilušas riepas, un „Mercedes” nevēlējās riskēt, ka Fetels veic atbildes uzbrukumu, tādēļ starp abiem kopvērtējuma līderiem „nolika” Botasu.

Hamiltons pats medijiem izteicās, ka saprot dažu līdzjutēju sašutumu, taču arī redz šādu situāciju atbalstošus argumentus: „Man ir dalītas izjūtas. Taču šis ir komandu sports. Atceros, ka redzēju līdzīgas darbības „Ferrari” sastāvā ar Mihaelu Šūmaheru un Rubensu Barikello. Tāpat kā daudzi līdzjutēji, es jutu līdzi Rubensam, jo viņš pelnījis uzvaru, taču tagad kā autosportists saprotu, ko nozīmē būvēt ceļu uz čempiona titulu. Īstermiņā uzvara būtu palīdzējusi Rubensam, taču ilgtermiņā tas neko nebūtu devis, jo viņam nebija izredžu izcīnīt titulu, jo visa komanda strādāja, lai panāktu maksimāli labāko rezultātu Mihaēlam.”

Botass piekrita, ka viņš ir gatavs strādāt komandas labā: „Kopumā tas bija labākais rezultāts, uz ko mūsu komanda varēja cerēt. Es vairs nevaru cīnīties par titulu, un tādēļ man jāpalīdz partnerim. Ja vajadzēs, darīšu to vēlreiz. Tas nenozīmē, ka neesmu īsts sportists.”

Fetels tikmēr norādīja, ka nav atmetis cerības dzēst 50 punktu deficītu kopvērtējumā: „Nedēļas laikā mēs neko ļoti pēkšņi mainīt formulā nevaram, tāpēc atliek vien cerēt, ka Japānas trasē mums veiksies labāk nekā Krievijā. Mēs zinām, ka pietiks ar vienu Hamiltona kļūdu vai izstāšanos, lai visa intriga atjaunotos. Mums vienkārši jāpieņem esošā situācija.”

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...