Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons lietainajā Ostinā uzvar pirmajos divos treniņos, Fetels saņem sodu

Ints Megnis
Ints Megnis

Hamiltons lietainajā Ostinā uzvar pirmajos divos treniņos, Fetels saņem sodu
Lūiss Hamiltons lietainajā Ostinā. Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons piektdien ļoti slapjos laikapstākļos uzvarēja ASV "Grand Prix" izcīņas pirmajos divos brīvajos treniņbraucienos. Tikmēr viņa galvenais konkurents Sebastians Fetels piektdien tika pie trīs starta vietu soda par ātruma nesamazināšanu sarkano karogu zonā.

Jau pirms sacensību nedēļas nogales tika ziņots, ka Ostinā ir ļoti slapji laikapstākļi un tādi draud arī tuvākajās dienās, piektdien prognozēm piepildoties. Pirmajā treniņā dubultuzvaru guva "Mercedes" sportisti, bet Hamiltona pārsvars bija milzīgs - brits ātrākajā mēģinājumā apli veica minūtē un 47,502 sekundēs, par 1,304 sekundēm apsteidzot komandas biedru Valteri Botasu.

Nākamās divas vietas ieņēma "Red Bull" braucēji Makss Verstapens (+1,345) un Daniels Rikjardo (+1,824), kamēr uzreiz aiz viņiem sekoja "Ferrari" piloti Fetels (+1,987) un Kimi Reikenens (+2,426). Pārējie komandu braucēji atpalika jau vismaz trīs sekundes, pirmajam no viņiem esot Karlosam Sainsam.

Otrajā sesijā braucēji neizbrauca trasē pat pirmās 50 minūtes. Hamiltons no garāžu atstāja vien piecas minūtes pirms sesijas beigām, bet tāpat guva pārliecinošu uzvaru, finišējot pēc minūtes un 48,716 sekundēm. Viņam 1,012 sekundes zaudēja "Toro Rosso" pilots Pjērs Gaslī, kamēr trešais bija Verstapens, kurš atpalika 1,082 sekundes.

Jāpiebilst, ka šoreiz jau ceturtā vieta Hamiltonam zaudēja vairāk nekā trīs sekundes, šeit labākajam no pārējiem esot veterānam Fernando Alonso ("Mercedes"). Savukārt Fetels šajā sesijā bija desmitais, Hamiltonam zaudējot vairāk nekā piecas sekundes.

Savukārt vēl nepatīkamāku ziņu Fetels saņēma jau dienas beigās, jo noskaidrojās, ka viņš pirmajā sesijā viņš nav pietiekami samazinājis ātrumu pēc 2019. gada komandas biedra Šarla Leklēra izslīdēšanas no trases. Fetels saņēmis trīs starta vietu sodu svētdien paredzētajā sacīkstē. Tas vēl vairāk samazinājis Fetela cerības uz titulu - četras sacīkstes pirms sezonas beigām viņš Hamiltonam zaudē 67 punktus. Ja Hamiltons svētdien uzvarēs, Fetelam nepieciešams finišēt vismaz otrajā vietā, lai brits netiktu pie kārtējā titula.

Sestdien gaidāms vēl viens treniņš un pusnaktī sāksies kvalifikācija, bet sacīkste svētdien tiks iesākta plkst. 21:10 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2018-10-20 01:30, pirms 6 gadiem
'Uzvar'...? Brīvajos treniņbraucienos punktus nepiešķir. 'Bija ātrākais', 'līderis', 'ātrākais apļalaiks'.. uzvar skan mazliet smieklīgi.

Ja par treniņbraucieniem. SKY komentētāji ļoti korekti prātoja, ka visa bēda ir pieejamo riepu komplektu daudzumā. Ja nebūtu jātaupa tie daži vienīgie kvalifikācijai (gaidāms lietus), tad arī būtu pilna trase visus treniņbraucienus. Citādi pusotru stundu jāskatās, kā Red Bull motormājā notiek karaokes pasākums un citas muļķības.