Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Visu F1 mašīnu izskats šogad būs līdzīgs, uzskata Botass

Juris Grīns
Juris Grīns

Visu F1 mašīnu izskats šogad būs līdzīgs, uzskata Botass
Valterī Botass
Foto: LaPresse/Scanpix

Valterī Botass uzskata, ka nākošgad visas F1 mašīnas izskatīsies vairāk vai mazāk līdzīgas un daudzu kritizētie neparastā izskata priekšējo antispārnu purngali kļūs daudz parastāki.

Pateicoties tehniskajiem noteikumiem un to nepilnībām, inženieri uz 2014. gada sezonu varēja meklēt "sānceļus", lai izveidotu pavisam neparasta izskata F1 mašīnu priekšgalus. Daudzi no tiem tika nodēvēti par neglītiem, saņemot dažādas iesaukas, tomēr priekšroka tika dota aerodinamikai, nevis izskatam. Tagad noteikumi atkal ir mainījušies.

"Noteikumi tagad ir daudz stingrāki," intervijā MTV3 stāsta "Williams" komandas pilots Valterī Botass. "Tādēļ es domāju, ka tagad mašīnu priekšgali būs vairāk vai mazāk līdzīgi. Domāju, ka vairs neredzēsim atsevišķus neparastus risinājumus."

Par lielu atvieglojumu braucējiem, šogad arī mainīti noteikumi, kas attiecas uz mašīnu svaru. Tas nozīmē, ka vairs nebūs jāievēro drastiskās diētas, par ko daudzi piloti sūdzējās pagājušajā gadā.

"Esmu sev noteicis konkrētu personiskā svara robežu," stāsta Botass. "Situācija tagad vairs nav tik slikta kā pagājušajā gadā. Tomēr zinu, ka citām komandām problēmas bija lielākas nekā mums jebkad bijušas."

Valterī Botass 2014. gadā aizvadīja savu līdz šim labāko sezonu Formulā 1, izcīnot ceturto vietu čempionāta kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-01-14 15:23, pirms 9 gadiem
Tas pats par sevi saprotams, lielaka dala lidzinasies Mercedes, ipasi tiem kuriem ir vinu dzineji, Ferrari un Renault dzineju komandas nedaudz varetu atskirties, kas saistis ar motoru ipatnibam.

     [+] [-]

, 2015-01-14 16:01, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Tas pats par sevi saprotams, lielaka dala lidzinasies Mercedes, ipasi tiem kuriem ir vinu dzineji, Ferrari un Renault dzineju komandas nedaudz varetu atskirties, kas saistis ar motoru ipatnibam.
formulas purngalam ir tik liela saistība ar to kāds motors zem pārsega!?!?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 23:47, pirms 9 gadiem
shumo rakstīja: formulas purngalam ir tik liela saistība ar to kāds motors zem pārsega!?!?
ja tu zinātu, kas ir F1, tad tu zinātu, ka šasiju būvē ap motoru, nevis otrādi.
Tāpēc mazās komandas ir spiestas gaidīt, kamēr Mercedes, Ferrari un citi pabeigs savas šasijas un motorus, jo tad var pabeigt būvēt savu šasiju, kura sākas no purna.