Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Van der Garde uzvar tiesas prāvā pret "Sauber" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Van der Garde uzvar tiesas prāvā pret "Sauber" komandu
Gido van der Garde
Foto: jalopnik.com

Starptautiskā arbitrāžas tiesa šodien Austrālijā sprieda, ka "Sauber" komandai jāļauj holandiešu pilotam Gido van der Gardem startēt tās sastāvā 2015. gada F1 sezonā.

Van der Garde iesūdzēja komandu tiesā, jo tā patvaļīgi lauza noslēgto vienošanos par sadarbību 2015. gada sezonā, kas garantēja holandietim iespēju startēt pasaules čempionātā, viņa vietā vēlāk parakstot līgumus ar Felipi Nasru un Markusu Ēriksonu. "Sauber" advokāts tikmēr tiesā apgalvoja, ka Van der Gardem būtu bīstami startēt pirmajā posmā, jo viņš vēl ne reizi nav braucis ar 2015. gada mašīnu un arī sēdeklis nav izgatavots atbilstoši viņam.

Viktorijas štata Augstākās tiesas tiesnesis Klaids Krofts šodien pasludināja spriedumu, atzīstot vienošanās laušanu ar Van der Gardi par nelikumīgu. Krofts apgalvo, ka tiesa lēmuma pieņemšanā balstījusies tikai uz likuma punktiem, kas šajā gadījumā bija labvēlīgi Van der Gardem.

Tādejādi 29 gadus vecajam autosportistam, kurš pagājušajā sezonā bija "Sauber" testpilots, dota atļauja komandas sastāvā šajā nedēļas nogalē startēt F1 posmā Austrālijā. Tiesa, līdz pirmo treniņbraucienu sākumam atlikušas vairs tikai divas dienas, līdz ar to nav daudz laika, lai tam sagatavotos.

"Esmu fiziski gatavs un ļoti spēcīgs," pēc tiesas lēmuma pieņemšanas reportieriem sacīja Van der Garde. "Vēlos atgriezties komandā, smagi strādāt un šonedēļ visu paveikt iespējami labāk."

Lai gan "Sauber" advokāts tiesā skaidroja, ka tas ir pat dzīvībai bīstami, izlaižot divu nedēļu sēdekļa pielaikošanas un izgatavošanas procesu, startēt sacensībās, Van der Gardes aizstāvis Toms Klarks atgādināja, ka 2012. gadā kādā ārkārtas gadījumā Formulā 1 šāds process prasīja tikai trīs dienas, tālab tas neesot neiespējami.

"Sauber" vienība jau iesniegusi apelāciju, tomēr šobrīd vēl nevar pateikt, kas notiks tālāk.

"Esam sarūgtināti par šo lēmumu un tagad ir vajadzīgs laiks, lai aptvertu kādu ietekmi tas atstās uz mūsu sezonas sākumu," stāsta "Sauber" komandas vadītāja Moniša Kaltenborna.

Gido van der Gardem ir vienas sezonas pieredze F1 čempionātā. 2013. gadā viņš pārstāvēja "Caterham", gūstot 22. vietu kopvērtējumā. 2012. un 2014. gadā viņš pildīja F1 testpilota pienākumus.

Izmantotie resursi:
Bangkok Post

  -2 [+] [-]

, 2015-03-11 08:43, pirms 9 gadiem
grib pikji izspiest vai ir vienkarshi stulbs ? tak 100%, ka riepas minuti mainis vinjam tagad

  +2 [+] [-]

, 2015-03-11 08:46, pirms 9 gadiem
Kādu naudu izspiest, ja viņš pats nāk iekšā ar sponsoriem? Ar mazāku naudu nekā tiem 2, bet tomēr. Mainīs riepas minūti? viņi jau ieriebs sev ne Gido, tādā veidā tu zaudēsi savu pievilcību(naudu) potenciālo sponsoru acīs

     [+] [-]

, 2015-03-11 09:25, pirms 9 gadiem
gadas rakstīja: grib pikji izspiest vai ir vienkarshi stulbs ? tak 100%, ka riepas minuti mainis vinjam tagad
Kaut kādu h*** te sarunāji...

     [+] [-]

, 2015-03-11 09:26, pirms 9 gadiem
gadas rakstīja: grib pikji izspiest vai ir vienkarshi stulbs ? tak 100%, ka riepas minuti mainis vinjam tagad
Ja gribētu piķi izspiest, tad iesniegtu tiesā prasību par morālo kaitējumu, nevis par atļauju startēt gonkā
Riepas jau nu toč minūti nemainīs. Jā, komandas attieksme pret Gido būs visai vienaldzīga, bet secīkstē komanda darbosies ar 100% pret abiem pilotiem

  -1 [+] [-]

, 2015-03-11 10:20, pirms 9 gadiem
lai iet pie visiem velniem tas niderlandiešu auna piere Go sauber

     [+] [-]

, 2015-03-11 10:55, pirms 9 gadiem
Interesanti no kura jaunā braucēja, kuram jau ir līgums kabatā, tad tagad komanda atteiksies, no zviedra, vai brazīļa, jo abu sponsori ir iemaksājuši komandas budžetā un arī trešajam braucējam Rafaelam Marčiello ir saistošais līgums ar komandu un Ferrari atbalsts. Tātad četri piloti tagad...jātaisa trešā formula priekš Gido un jāstartē ar trijām...

  -1 [+] [-]

, 2015-03-11 11:39, pirms 9 gadiem
dota atlauja starteet- bet - vai Saubers tomeer nevar izmantot visus triis un holandietim dot braukt tikai atseviskjaas saciikstees? jo nau tacu mineets ka holandietim ir jaaizvada pilna sezoona

     [+] [-]

, 2015-03-11 11:59, pirms 9 gadiem
ja slēdz līgumus, tad nebrīnies, ka otra puse ievēro noteikumus. A te dzenas pēc lielāka piķa un aizmirst par pielīgtajiem pienākumiem. Esmu sportista pusē, kam ir līgums, kas acīmredzot ir daudz trenējies, ieguldījis naudu un sagaida normālu attieksmi. Ja komanda nevar vai negrib nodrošināt startu, lai maksā kompensāciju, gan jau tāda ir paredzēta par līguma nepildīšanu.
p.s. kaut tāpat varētu paņemt pie olām visus bagātos futenes klubus, kas sapērkas zvaigznes vairākām komandām, bet neļauj spēlēt.

     [+] [-]

, 2015-03-11 12:03, pirms 9 gadiem
DEIVS007 rakstīja: Interesanti no kura jaunā braucēja, kuram jau ir līgums kabatā, tad tagad komanda atteiksies, no zviedra, vai brazīļa, jo abu sponsori ir iemaksājuši komandas budžetā un arī trešajam braucējam Rafaelam Marčiello ir saistošais līgums ar komandu un Ferrari atbalsts. Tātad četri piloti tagad...jātaisa trešā formula priekš Gido un jāstartē ar trijām...
Spriezot pec Sauber krasojuma, skiet ka tomer no zviedra naksies atteikties. Bet ka tagad ar naudam izgrozisies gruti teikt, var but kads no sponsoriem ari versisies tiesa.
Personigi man jau butu gribejies redzet jaunos pilotus, tacu no cilveciska faktora es saprotu Van der Garde, gan vina sponsorus, gadu ieprieks viss norunats ligums noslegts, bet ieraugot brauceju kam vairak $$$ nem vienkarsi uzmet, tagad Sauber bus maciba, ligumi un vienosanas tomer japilda, jo si nav pirma reize kad Sauber ta izdaras.

     [+] [-]

, 2015-03-11 12:18, pirms 9 gadiem
Ar Sauber komandu kaut kas nav kartiba, sakrit ar bridi kad Peter Sauber nodeva vadibu Monisas Kaltenbornas rokas, varbut vinam butu laiks piemeklet citu sim amatam.

     [+] [-]

, 2015-03-11 14:00, pirms 9 gadiem
Vispār jau cilvēcīgi žēl Van der Gardes - fantastiski rezultāti kartingos, F3 viņa komanas biedri bija di Resta un Fetels, kuri ātri vien nonāca F1, bet holandietis tikai testpilots mazajās komadās ar cerībām kādreiz startēt arī sacīkstēs... Kaut kur viņam sačakarēja visu to karjeru

     [+] [-]

, 2015-03-11 14:39, pirms 9 gadiem
Čalis vēl jauns, pats strādās in Dievs dos - sanāks ar