Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 debitants Meri sponsoru trūkuma dēļ var zaudēt vietu "Manor" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 debitants Meri sponsoru trūkuma dēļ var zaudēt vietu "Manor" sastāvā
Roberto Meri
Foto: Renault/DPPI

Spāņu braucējs Roberto Meri, kurš šonedēļ Austrālijā "Manor" sastāvā debitēs F1 čempionātā, atzīst, ka ir jāatrod sponsori, lai paturētu vietu komandas sastāvā arī uz nākošajiem posmiem.

23 gadus vecais pērnās sezonas "Formula Renault 3.5 Series" trešās vietas ieguvējs šonedēļ noslēdza līgumu ar "Manor" vienību, tomēr šobrīd kontrakts esot parakstīts tikai uz vienu sacīksti. Lai tiktu pie startēšanas arī turpmāk, viņam ir nepieciešams atrast sponsorus.

"Šobrīd es vēl neko nezinu," Meri stāsta intervijā spāņu radiostacijai "Cadena Cope". "Redzēsim, kā klāsies pirmajā sacīkstē. Šobrīd vairāk domāju par startu, kas gaida nedēļas nogalē, tādēļ vēl nespēju saskatīt to, kas notiks pēc tam. Šobrīd esmu vienkārši pilots un tad jau redzēsim - varēšu aizvadīt pilnu sezonu vai tomēr nē."

Meri skaidro, ka piloti, kuri paši vai ar sponsoru naudu maksā par startēšanu F1 čempionātā, ir vitāli svarīgi "Manor" vienībai, jo tai pašlaik ir vismazākais budžets.

"Šī ir komanda, kurai nav tik liels budžets kā citiem un viņiem vajag braucēju, kurš spēj samaksāt," skaidro Meri. "Tomēr šobrīd es nevaru sniegt savu finansiālo ieguldījumu, jo man nav sponsoru."

Tikmēr intervijā spāņu laikrakstam AS Meri pauž cerību, ka pēc pirmā posma situācija varētu mainīties: "Es ceru, ka sacīkste pavērs lielākas iespējas. Ja vēlos turpināt, man vajag sponsoru, taču Spānijā es līdz šim neesmu spējis atrast atbalstu. Cerams, ka šī sacīkste situāciju mainīs."

"Manor" komanda uz Austrālijas "Grand Prix" devusies ar 2014. gada "Marussia" šasiju, kas pārveidota vien, lai atbilstu šī gada tehniskajiem noteikumiem. Pat krāsojums tai būšot līdzīgs kā pērnā gada "Marussia" komandas mašīnām.

Līdz ar to Meri apzinās, ka uz augstiem rezultātiem nav ko cerēt un viņa vienīgais mērķis varētu būt komandas biedra Vila Stīvensa pārspēšana.

"Man nav nodomu, ka uz līdzīgiem nosacījumiem varētu rasties cerība cīnīties ar citu komandu braucējiem, ja jābrauc ar 2014. gada mašīnu un motoru, tomēr es padevīgi centīšos parādīt visu, ko varu," saka spānis.

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

     [+] [-]

, 2015-03-11 15:05, pirms 9 gadiem
Līgums jau arī ir noslēgts tik uz Austrālijas posmu, tālāka sadarbība ir atkarīga no Meri spējām piesaistīt piķi. Nebūs piķis, Manor lūkosies citā virzienā

     [+] [-]

, 2015-03-11 16:20, pirms 9 gadiem
Būs vien jāiet pie tautieša Alonso, lai uzņemas patrona lomu un palīdz ar finansējumu.

     [+] [-]

, 2015-03-11 16:52, pirms 9 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Būs vien jāiet pie tautieša Alonso, lai uzņemas patrona lomu un palīdz ar finansējumu.
diez vai Alonso ko tādu darīt gribēs. na v jau nekāds ultratalats

     [+] [-]

, 2015-03-11 17:20, pirms 9 gadiem
...atbrīvojas vieta jaunajam Šumaheram? ...tam mamma nomaksās ko vajag, lai puisītis tiktu F1

     [+] [-]

, 2015-03-11 19:32, pirms 9 gadiem
Nu si manor padarisana liekas absurda
tikpat labi vareja drosibas masina pavizinaties pa peletona beigam

     [+] [-]

, 2015-03-11 23:54, pirms 9 gadiem
Un tā tas turpināsies visu sezonu, ka būs visu laiku jauni gribētāji.

     [+] [-]

, 2015-03-11 23:54, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: ...atbrīvojas vieta jaunajam Šumaheram? ...tam mamma nomaksās ko vajag, lai puisītis tiktu F1
Tas nebūtu galīgi pārāk jauns?