Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula E" čempionātā startēs bijušie F1 piloti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" čempionātā startēs bijušie F1 piloti
Formula E
Foto: biser3a.com

"Formula E" dibinātājs Alehandro Agags atklājis, ka jaunizveidotajā elektrisko formulu čempionātā, kas dienasgaismu ieraudzīs 2014. gadā, startēs arī bijušie F1 piloti.

Kā ziņots, jau 2015. gadā "Formula E" čempionātā vēlas startēt arī Latvijas komanda "eO", kuras galvenais konstruktors ir Andris Dambis. Šis mērķis kļūst vēl ambiciozāks, ņemot vērā, ka "Formula E" virzienā raugās arī F1 komandas un bijušie piloti.

Alehandro Agags vācu laikrakstam "Die Welt" stāsta, ka čempionātā piedalīsies arī GP2 braucēji un bijušie F1 piloti, pagaidām gan atsakoties nosaukt konkrētus vārdus, pirms tam oficiāli parakstīti līgumi. Tāpat Agags norāda, ka "Formula E" čempionātā kādudien startēs ne viena vien F1 komanda.

"Esmu drošs, ka tādas komandas kā "Ferrari" un "Red Bull" startēs "Formula E" čempionātā," viņš saka.

Jau šobrīd ir skaidrs, ka "Williams" komanda 2014. gadā šī čempionāta mašīnas apgādās ar litija baterijām, "McLaren" ražos elektriskos motorus, bijušie F1 partneri "Michelin" piegādās savas riepas, bet GP2 partneri "Dallara" izgatavos šasijas. No 2015. gada mašīnas varēs konstruēt katra komanda pati.

Šobrīd vislielāko interesi ar savu komandu startēt "Formula E" sacīkstēs izrāda "McLaren", ar ko jau notiekot pārrunas. Tomēr Agaga mērķis nav kādudien izkonkurēt Formulu 1.

"Esmu liels F1 līdzjutējs un ceru, ka šis čempionāts nekad nepazudīs," atzīst Agags. "Mēs gribētu izaugt tik pat lieli kā F1, tomēr mūsu mērķis ir atšķirīgs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-07-12 21:59, pirms 11 gadiem
Go go Dambi. Ja jau uzbūvēja Horelikam autiņu priekš Pikes Peak un bija konkurētspējīgs, neredzu nevienu iemeslu kāpēc šeit nebūtu pat starp līderiem.

     [+] [-]

, 2013-07-14 18:08, pirms 11 gadiem
Lai Šlegelmilhs beidz niekoties ar ralliju un trenējas + startē šosejas sacensībās, lai ir kāds savējais, ko sēdināt tajā Dambja formulā. Manuprāt, šī ir Šlegelmilha lielā iespēja.