Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē startē "Formula E" čempionāta jaunā sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Nedēļas nogalē startē "Formula E" čempionāta jaunā sezona
Foto: FIA Formula E

Jau šajā nedēļas nogalē ar posmu Meksikā tiks atklāta elektrisko sacīkšu auto čempionāta "Formula E" jaunā sezona. Jaunais čempions būs zināms jūlija otrajā pusē.

Šosezon tiks aizvadīti kopumā 16 posmi desmit dažādās trasēs. Sešās no tām norisināsies divi posmi vienā nedēļas nogalē. Kalendārā vairs nebūs sacensību Keiptaunā, Džakartā, Romā un Haidarābādu, bet klāt nākušas citas trases. Jaunums ir Tokijas ielu posms Japānā, kur čempionāts viesosies jau martā. Tāpat kalendāru papildinājis posms Ķīnā, Šanhajas trasē, kas zināma arī kā F1 sacensību norises vieta. Romas posmu nomainīs sacensības Misano trasē, savukārt Portlendā, kas pērn debitēja čempionātā, šogad notiks jau dubultposms. Tāpat "Formula E" cīņas šosezon tiks aizvadītas Rijādā, Sanpaulu, Monako, Berlīnē un Londonā. Pirmais posms Mehiko trasē jau šo sestdien, 13. janvārī, ar startu plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

2024. gada "Formula E" kalendārs:

PosmsValstsTraseDatums
1.MeksikaMehiko13. janvāris
2./3.Saūda ArābijaRijāda26./27. janvāris
4.BrazīlijaSanpaulu16. marts
5.JapānaTokija30. marts
6./7.ItālijaMisano13./14. aprīlis
8.MonakoMontekarlo27. aprīlis
9./10.VācijaBerlīne11./12. maijs
11./12.ĶīnaŠanhaja25./26. maijs
13./14.ASVPortlenda29./30. jūnijs
15./16.Apvienotā KaralisteLondona20./21. jūlijs

Čempionātu pametis Ķīnas automobiļu ražotājs "Nio", komanda tikusi pie jauniem investoriem un turpmāk sauksies ERT. Jāatgādina, ka šīs komandas (tolaik "NEXTEV TCR") braucējs Nelsons Pikē juniors 2014. gadā kļuva par pirmo "Formula E" čempionu. Notikušas arī daudzas izmaiņas komandu sastāvos. 2017. gada čempions Lukass di Grasi no "Mahindra" komandas pārgājis uz "ABT CUPRA". Tikmēr "Mahindra" sastāvu papildinājis 2021. gada čempions Niks de Vrīss, kurš pērn bija kļuvis par F1 pilotu, tomēr tikai uz desmit posmiem.

Atgādināsim, ka pagājušajā sezonā par čempionu kļuva Džeiks Deniss no "Andretti" komandas. Šo vienību brits turpinās pārstāvēt arī šosezon. Aiz viņa ierindojās Niks Kesidijs un Mičs Evanss, kurus kopvērtējumā šķīra vien divi punkti. Keidijs ir pametis "Envision" komandu un kļuvis par Evansa komandas biedru "Jaguar TCS" sastāvā. Tās ir tikai dažas no daudzajām izmaiņām sastāvos.

Komandu sastāvi:

KomandaMotorsPiloti
Andretti Formula EPorscheDžeiks Deniss | Normans Nato
DS PenskeDSStofels Vandūrns | Žans Eriks Verņs
ERT Formula E TeamERTSerhio Sete Kamara | Dens Tiktams
Envision RacingJaguarRobins Frinss | Sébastjēns Buemi
NEOM McLaren Formula E TeamNissanDžeiks Hjūzs | Sems Bērds
Maserati MSG RacingMaseratiMakss Ginters | Džehans Daruvala
Jaguar TCS RacingJaguarMičs Evanss | Niks Kesidijs
ABT CUPRA Formula E TeamMahindraLukass di Grasi | Niko Millers
TAG Heuer Porsche Formula E TeamPorscheAntonio Felikss da Košta | Paskals Vērleins
Mahindra RacingMahindraNiks de Vrīss | Edoardo Mortara
Nissan Formula E TeamNissanOlivers Rovlendss | Saša Fenestrass

Izmantotie resursi:
www.f1.lv