Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Formula E" posmā Tokijā pirmo uzvaru šosezon izcīna "Maserati" pilots Ginters

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" posmā Tokijā pirmo uzvaru šosezon izcīna "Maserati" pilots Ginters
Maksimilians Ginters. Foto: Motorsport.com

Japānas galvaspilsētas Tokijas ielu trasē pirmo reizi norisinājušās "Formula E" sacensības, kas bija šīs sezonas čempionāta piektais posms. Uzvaru izcīnīja "Maserati" komandas vācu pilots Maksimilians Ginters, kurš pēdējā aplī noturēja sev aizmugurē "Nissan e.DAMS" vienības pārstāvi Oliveru Rovlendu.

Kvalifikācijā ātrākais bija Rovlends, noturot pirmo vietu arī startā, kamēr, startējot no trases tīrākās puses, Edoardo Mortara apdzina Ginteru cīņā par otro pozīciju. Pilotu bažas, ka šajā trasē apdzīt būs sarežģīti, izrādījās patiesība. Vēlāk gan Ginters atguva pozīciju.

Lai gan sacensību lielāko daļu vadībā bija Rovlends, sportistam bija nepieciešamība pietaupīt enerģiju, kā rezultātā desmit apļus pirms finiša Ginters izmantoja situāciju, lai izvirzītos vadībā. Pēdējā aplī sāncensis mēģināja atgūt vadību, bija trīs reāli uzbrukumi, tomēr Ginters saglabāja pirmo vietu un uzvarēja. Tā viņam ir pirmā uzvara šosezon.

Trīs apļus pirms beigām Džeiks Deniss apdzina Feliksu Antonio da Kostu, ieņemot trešo vietu, kurā arī sasniedza finišu. Mortara beigās bija atkritis uz piekto vietu, taču tika diskvalificēts par enerģijas limita pārsniegšanu. Līdz ar to pie piektās vietas tika Paskals Vērleins.

"Porsche" pilotam Vērleinam tagad kopvērtējumā vienāds punktu skaits ar Niku Kesidiju no "Jaguar" vienības, kurš ierindojās septītajā vietā. Rovlends ir deviņus punktus aiz līderiem, bet desmit zaudē Deniss no "Andretti" nometnes. Ginters pēc šīs uzvaras ierindojas piektajā vietā, atpaliekot 15 punktus.

Jāpiebilst, ka pirmajos piecos posmos katrā bijis cits uzvarētājs. Pa vienam panākumam ir Vērleinam, Denisam, Kesidijam, iepriekšējā posmā Sanpaulu bija uzvarējis Sems Bērds, bet tagad arī Ginters.

"Formula E" sezona turpināsies ar dubultuposmu 13. un 14. aprīlī Itālijā, Misano trasē.

Tokijas "e-Prix" rezultāti:

Kopvērtējums pēc 5. posma:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv