Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē
Foto: FIA Formula E

Itālijā, Misano trasē aizvadīts "Formula E" čempionāta dubultposms. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Olivers Rovlandss, kamēr otrajā pirmo vietu guva Paskals Vērleins. Pirmajā gadījumā uzvarētājs kļuva zināms vien pēc finiša.

"Formula E" seriālam pirmo reizi viesojoties Misano, pirmajā tur notikušajā sacīkstē kā līderis finišēja Antonio Felikss da Kosta, taču tehniska pārkāpuma dēļ, kas saistīts ar droseli, viņš tika diskvalificēts. Vērleins tikmēr piedzīvoja neveiksmi.

"Porsche" komandas braucējs Da Kosta par līderi kļuva trīs apļus pirms finiša, kad apdzina tobrīd vadībā esošo "Nissan" vienības pārstāvi Rovlandsu. Pēc Da Kostas diskvalifikācijas Rovlandss kļuva par uzvarētāju, bet nākamajās divās pozīcijās ierindojās Džeiks Deniss un Maksimilians Ginters.

Kopumā sacensību vadībā, stratēģisku iemeslu dēļ, paspēja pabūt aptuveni puse no visiem braucējiem. Tikmēr čempionāta līderis Vērleins pēc sadursmes bija spiests braukt boksos pēc jauna antispārna, sasniedzot vien 16. pozīciju.

Toties otrajā sacīkstē tieši viņš kļuva par uzvarētāju. Vērleins bija vadībā, kad piecus apļus pirms finiša Rovlandss aizbrauca garām. Pēdējā aplī līderim bija ap pusotras sekundes pārsvars, bet tehniska problēma lika apstāties un izstāties. Vērleins finišēja kā uzvarētājs, Deniss atkal ieņēma otro vietu, bet trešais šoreiz Niks Kasidijs.

Vērleins šobrīd aizvien ir pirmais kopvērtējumā, bet vienāds punktu skaits arī "Andretti" komandas braucējam Denisam, kamēr deviņus punktus līderiem zaudē Rovlandss.

Nākamais posms 27. aprīlī Monako ielu trasē.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv