Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Porsche" pilots Vērleins uzvar "Formula E" pirmajā posmā Meksikā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" pilots Vērleins uzvar "Formula E" pirmajā posmā Meksikā
Foto: FIA Formula E

Ar pirmo posmu Meksikā nedēļas nogalē startējusi "Formula E" čempionāta jaunā sezona, bet par uzvarētāju kļuvis "Porsche" komandu pārstāvošais vācu pilots Paskals Vērleins.

Vērleins uzvarēja jau kvalifikācijā, bet sacensībās pirmajā līkumā noturēja līderpozīciju pār Sebastjēnu Buemī, kuram savukārt bija jāatvairās no Maksimiliana Gintera. Vērleins vadību pazaudēja tikai, kad divreiz devās pēc "Attack Mode", bet, kad to paveica arī "Envision" pilots Buemī, abas reizes pirmo pozīciju vācietim izdevās atgūt.

Jāpiebilst, ka Vērleinam, kurš savulaik aizvadīja divas sezonas "Formulā 1", šī ir piektā uzvara karjerā "Formula E" čempionātā.

Devītajā aplī pamatīgu avāriju "Autódromo Hermanos Rodríguez" trasē piedzīvoja Buemī komandas biedrs Robins Frinss, pēc kā trasē izbrauca drošības mašīna.

Trešo vietu izcīnīja Niks Kesidijs, kurš piedzīvoja debiju "Jaguar" komandas sastāvā. Uz pirmo trijnieku viņam izdevās pacelties, kad 15. aplī pēc "Attack Mode" devās Ginters. "Maserati" pilots finišēja ceturtais, bet piekto vietu guva Kesidija komandas biedrs Mičs Evanss.

Pagājušās sezonas čempionam Džeikam Denisam Mehiko trasē padevās grūta kvalifikācija, bija jāstartē vien no četrpadsmitās pozīcijas un finišā viņš iebrauca tikai devītais. Gan viņa, gan Vērleina mašīnas tika pārbaudītas, jo bija aizdomas par tehniskiem pārkāpumiem, taču abi piloti tika attaisnoti.

Nākamās sacensības būs dubultposms Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas ielu trasē 26. un 27. janvārī.

Sacensību rezultāti: