Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs savulaik atteicies no iespējas startēt "McLaren" un "Renault" komandās

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs savulaik atteicies no iespējas startēt "McLaren" un "Renault" komandās
Žaks Vilnēvs
Foto: AP/Scanpix

Intervijā Francijas presei bijušais F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs atklāj, ka viņam savulaik līgumus piedāvājušas arī "McLaren" un "Renault" komandas, tomēr sportists no šīm iespējām atteicies. Iespējams, tādā veidā sportists par čempionu būtu kļuvis vairāk nekā vienu reizi.

"Es neko nenožēloju," žurnālam "Auto Hebdo" atzīst Vilnēvs. "Mana vienīgā kļūda bija, kad 2002. gadā pagarināju līgumu ar BAR komandu, lai gan tobrīd mani pie sevis sauca "Renault"."

Ja Vilnēvs būtu noslēdzis līgumu ar "Renault", kanādietis, iespējams, kļūtu par komandas biedru Fernando Alonso, kurš šīs vienības sastāvā 2005. un 2006. gadā kļuva par F1 čempionu.

Šobrīd 44 gadus vecais Vilnēvs atklāj, ka viņa karjera varēja strauji mainīties arī uzreiz pēc 1997. gadā izcīnītā vienīgā F1 titula "Williams" komandas sastāvā.

"Toreiz es saņēmu piedāvājumu no "McLaren"," atklāj Vilnēvs. "Adrians Ņūvijs zvanīja man un gribēja pierunāt, lai neparakstu līgumu ar BAR, bet tā vietā pievienojos viņam. Es viņam patiku, jo viņš bija redzējis, ko varu paveikt ar viņa radītajām mašīnām vēl startējot "Williams" komandā. Mēs viens otru ārkārtīgi cienījām."

"McLaren" komandas sastāvā 1998. un 1999. gadā F1 čempionātā uzvarēja Mika Hakinens.

"Šodien ir viegli teikt, ka "McLaren" komandā viss būtu bijis lieliski," saka Vilnēvs. "Bet kā gan es varēja atteikties no iespējas tikt pie savas komandas?"

BAR komandas īpašnieki un finansētāji 1999. gadā bija tieši pats Žaks Vilnēvs un viņa menedžeris Kreigs Polloks.

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...