Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Manor" komandai pievienojies "Mercedes" testpilots Verleins

Juris Grīns
Juris Grīns

"Manor" komandai pievienojies "Mercedes" testpilots Verleins
Paskāls Verleins
Foto: Stefan Brending

Līdzšinējais "Mercedes" F1 komandas rezervists Paskāls Verleins 2016. gada sezonā debitēs "Manor" komandas sastāvā, šodien apstiprināts oficiāli.

Atsaucoties uz bijušo F1 pilotu un tagadējo Vācijas televīzijas darbinieku Kristianu Danneru, šīs ziņas uztveramas pozitīvi, jo Verleins, viņaprāt, esot viens no jaunajiem talantiem, nevis vienkārši sportists ar lieliem finansiālajiem līdzekļiem.

"No talanta viedokļa, Paskāls jau ir pierādījis, ka viņam vajadzētu startēt Formulā 1," saka Danners. "Tagad viņam tas jāpierāda visiem saviem vācu līdzjutējiem."

"Lielajā" autosportā Verleins ir kopš 2010. gada un šajā laikā parādījis sevi kā viens no līderiem faktiski visur, kur startējis. 2011. gadā viņš kļuva par "ADAC Formel Masters" čempionu, 2012. gadā ieguva "Formula 3 Euro Series" vicečempiona titulu, savukārt 2015. gadā kļuva par čempionu Vācijas salonauto čempionātā (DTM).

Aizvadītos divus gadus Verleinu atbalstījusi "Mercedes" F1 komanda, kuras sastāvā sportists ir oficiālais rezerves un testu pilots.

Vācijā dzimušajam Paskālam Verleinam ir gan Vācijas, gan Mauritānijas pilsonība.

Uz otrā pilota vietu "Manor" sastāvā pretendē Rio Harjanto, Vils Stīvenss un Aleksandrs Rosi, kuriem esot vairāk finansiālo līdzekļu savu startu apmaksāšanai nekā Verleinam.

Izmantotie resursi:
iAutoNews.com « Domain iNames