Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Gutjeress karjeru turpinās Formula E čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Gutjeress karjeru turpinās Formula E čempionātā
Estebans Gutjeress
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Meksikāņu autosportists Estebans Gutjeress, kurš pēc pagājušās F1 sezonas zaudēja vietu "Haas" komandā, savu karjeru turpinās elektrisko sacīkšu mašīnu čempionātā Formula E.

Par 25 gadus vecā Gutjeresa pievienošanos Formula E čempionātam tika paziņots īpašā preses konferencē Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Sportists apstiprināja, ka būs uz starta 1. aprīlī gaidāmajā posmā savā dzimtenē, kā arī, iespējams, aizvadīs arī citas sacīkstes.

Gutjeresa plāns ir aizvadīt visu Formula E čempionātu 2017./2018. gada sezonā, bet starti šosezona paredzēti, lai labāk sagatavotos šai iecerei.

Pašlaik vēl nav paziņots, kurā komandā Gutjeress startēs, bet neoficiāla informācija liecina, ka tā varētu būt "Dragon Racing". Ja šis scenārijs piepildīsies, vietu tās sastāvā visticamāk zaudēs Loiks Duvāls.

2013. un 2014. gadā Gutjeress pārstāvēja "Sauber" komandu, pēc tam vienu F1 sezonu izlaida, bet 2016. gadā čempionātā brauca "Haas" vienībā, punktus tā arī neizcīnot. Viņa vietā uz 2017. gadu tika nolīgts Kevins Magnusens.

Šajā Formula E sezonā aizvadīti divi posmi - pērnā gada oktobrī Honkongā un novembrī Marokā, abos uzvaras izcīnot šveicietim Sebastjēnam Buemī, kurš pašlaik ir arī kopvērtējuma līderis, pārspējot Lukasu di Grasi un Nikolā Prostu.

Nākamās sacensības plānotas 18. februārī Argentīnā, savukārt Meksikas posms būs ceturtais šīs sezonas kalendārā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...