Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Hamiltons cīņu par titulu zaudēja jau Malaizijā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Hamiltons cīņu par titulu zaudēja jau Malaizijā"
Hamiltona degošais motors Malaizijas posmā
Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs uzskata, ka Lūiss Hamiltons cīņu par titulu Niko Rosbergam zaudēja sacīkstēs Malaizijā, kad britu pievīla formulas motors.

Hamiltons Sepangas trasē atradās pārliecinošā pirmajā pozīcijā, kad dzinēja dēļ nācās izstāties. Rosbergs sacensības noslēdza trešajā vietā. Tā vietā, lai Hamiltons, uzvaras gadījumā, ar piecu punktu pārsvaru kļūtu par F1 kopvērtējuma līderi, Rosbergam izdevās noturēt pirmo vietu, palielinot savu pārsvaru pār komandas biedru līdz 23 punktiem.

"Šogad viņš, bez šaubām, Malaizijā zaudēja čempiona titulu," atzīst Volfs. "Pret uzvarām un zaudējumiem tomēr jāizturas ar cieņu, jo šis ir tehnisks sporta veids. Ja viņi vienkārši apsēstos starta laukumā, nekur tālu netiktu. Šī komanda viņiem pēdējos trīs gadus radījusi labāko mašīnu, kas ļāvis uzvarēt gan sacīkstēs, gan čempionātos. Atsevišķos gadījumos komanda likusi vilties, tomēr prieka brīžu vienalga bijis daudz vairāk."

Jau ziņots, ka sezonas izskaņā Hamiltons uzvarēja četros posmos pēc kārtas un no Rosberga atpalika piecus punktus. Tiesa, Volfs ir mazliet saniknots, ka pēc Abū Dabī "Grand Prix" vairāk tiek runāts par to, ka Hamiltons ir zaudējis titulu, nevis uzsvērts tas, ka par jauno čempionu kļuvis Rosbergs.

"Pēdējās desmit minūtes mēs runājam par Lūisu, pat nepieminot Niko un viņa sasniegumus," žurnālistam norāda Volfs. "Sacensties pret komandas biedru, kurš ir vistalantīgākais braucējs, vairākus gadus neatpalikt no viņa daudz, bet šogad uzveikt viņu cīņā par titulu - tas ir liels sasniegums. Mums tas ir jānovērtē. Viņam piemīt daudzas rakstura īpašības, kas palīdzēja kļūt par čempionu un viņa izcīnītais tituls ir novērtējams augstu."

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-12-04 12:46, pirms 7 gadiem
Lai Toto Volfs atceras 1983.gada sezonu, kad galvenie titula pretendenti bija N.Lauda un A.Prosts.