Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Honda" komanda vēlas Pedrosu nomainīt ar Lorenco

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" komanda vēlas Pedrosu nomainīt ar Lorenco
Horhe Lorenco
Foto: AFP/Scanpix

2014. gada izskaņā līgumu termiņi beigsies visiem četriem MotoGP vadošo komandu "Honda" un "Yamaha" braucējiem. Jau parādījusies informācija, ka Horhe Lorenco, iespējams, pievienosies "Honda" komandai.

Šobrīd izskatās, ka 2013. gada MotoGP čempions Marks Markess arī 2015. gadā varētu turpināt sadarbību ar "Honda", kamēr pārējo trīs braucēju liktenis ir neskaidrs. "Yamaha" noteikti gribētu paturēt savu šā brīža vadošo braucēju Horhi Lorenco, taču neoficiāli zināms, ka viņu noskatījusi "Honda", kas spāni mēģināja iegūt jau 2012. gadā kā aizvietotāju Keisijam Stouneram.

Šīs sezonas debitants un pirmās vietas ieguvējs Markess neizmantotu iespēju bloķēt Lorenco pāreju uz "Honda", ja komanda to vēlētos darīt.

"Nepavisam," viņš izteicies intervijā spāņu radiostacijai "Cadena SER". "Vēlos tikai to, lai man pašam būtu iespēja atrasties viņu garāžā. Nav svarīgi, kas ir mans komandas biedrs. Lai kas viņš nebūtu, no sava komandas biedra centīšos mācīties iespējami vairāk. Tas arī viss."

"Yamaha" ir bijusi Lorenco vienīgā komanda kopš debijas MotoGP čempionātā. Aizvadīto sešu sezonu laikā viņš divreiz kļuvis par čempionu un trīs reizes bijis vicečempiona lomā, tikai debijas sezonā paliekot ceturtajā vietā.

Nav skaidrības, ko pēc 2014. gada darīs Markesa tagadējais komandas biedrs Danijs Pedrosa. No viņa jau ilgāku laiku tiek gaidīts pirmais MotoGP tituls, tomēr, lai gan Perdrosa allaž ir spējīgs cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos, pagaidām sportistam pietrūcis čempiona veiksmes un vajadzīgā rezultāta kopvērtējumā.

Tāpat nav skaidrības ap Valentino Rosi nākotni, jo itālim nākošajā sezonā ir strauji jāprogresē, lai vispirms jau sev pierādītu jēgu turpināt MotoGP karjeru. Pēdējo trīs gadu laikā Rosi guvis tikai vienu uzvaru.

2014. gada MotoGP rūpnīcu un to satelītkomandu provizoriskie sastāvi:

KomandaBraucēji
DucatiAndrea Dovizioso / Cal Crutchlow
LCR HondaStefan Bradl
Gresini HondaAlvaro Bautista
HondaDani Pedrosa / Marc Marquez
Pramac DucatiAndrea Iannone
Tech 3 YamahaBradley Smith / Pol Espargaro
YamahaValentino Rossi / Jorge Lorenzo

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
motogp.com · World Champion interview:...

     [+] [-]

, 2013-12-13 15:39, pirms 10 gadiem
Parak simpatize Pedrosa lai gribetu vina mainu
ceru viss paliks ka bija + Ducati uzbuves labu moci