Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mološs: "Dāvis Ikaunieks dzimtajās mājās atgriezies ļoti motivēts. Ļoti priecājamies viņu redzēt"

Agris Suveizda

Mološs: "Dāvis Ikaunieks dzimtajās mājās atgriezies ļoti motivēts. Ļoti priecājamies viņu redzēt"
Dāvis Ikaunieks. Foto: Mārtiņš Sīlis

Kamēr trīskārtējā Latvijas futbola čempione "Riga" Dubaijā aizvadījusi jau divas pārbaudes spēles, par otro Virslīgas klubu, kas ieradies uz treniņnometni ārzemēs, kļuvis FK "Liepāja". Kurzemes klubs no Turcijas sagādājis vairākas intervijas.

"Liepājas" galvenais treneris Dmitrijs Mološs īsi nokomentēja komandas jaunpienācējus, un viena no ziemas galvenajām ziņām bijusi Dāvja Ikaunieka atgriešanās īrē no Čehijas: "Visi ļoti priecājamies viņu redzēt un ceram, ka ar viņa ierašanos centra uzbrucēja pozīcija ir gatava. Redzams, ka atbraucis ļoti motivēts futbolists, atgriezies dzimtajās mājās, lai visiem sevi pierādītu un kopā ar mums ietu pretī lieliem mērķiem."

Iespējamās pamatpozīcijas Mološs ieskicēja arī vairākiem citiem universāliem Latvijas futbolistiem. Latvijas izlasē bijušais "Valmieras" kapteinis Krišs Kārkliņš spēlēja kā centra aizsargs, taču "Liepāja" savu audzēkni acīmredzot ņēmusi malējā aizsarga lomai: "Neskatoties uz savu vecumu, Krišs jau ir pieredzējis futbolists, augstas meistarības, daudz ko prot, un viņam ir vairākas ļoti labas īpašības, kas nepieciešamas malējam aizsargam." Vjačeslavs Isajevs ņemts konkurences pastiprināšanai aizsardzības centrā.

Tāpat Mološs īpaši izcēla savu tautieti Dmitriju Bagu, kurš pārnāca no Barisavas BATE. "Viņu ļoti labi zinu personīgi. Ļoti pazīstams spēlētājs, kura sasniegumu saraksts par daudz ko liecina. Cilvēciskās īpašības, attieksme pret treniņiem un darbu – viņš ir liels profesionālis, un mūsu treneru korpuss, mani ieskaitot, ārkārtīgi rēķinās ar viņu mūsu uzdevumu izpildē." Mološs arī uzsvēra, ka šosezon labi jāspēlē jau no pirmajām kārtām un nedrīkst tik ilgi iešūpoties, kā tas notika pirms gada.

Liepājnieki svētdien un trešdien tiksies ar Krievijas Premjerlīgas klubiem Tulas "Arsenal" un Groznijas "Akhmat", bet vakar uz Turciju izlidoja arī otrs Kurzemes grands "Ventspils". Dzeltenzilie ziņo, ka pirmās pārbaudes spēles aizvadīs sestdien, spēlējot pret Krievijas Premjerlīgas vienību "Ufa" un Ukrainas 1. līgas līderi "Ahrobiznes". Jau zināmas spēles arī pret Kazahstānas "Astana" un Maskavas "Torpedo". Uz Turciju dosies arī "Valmiera", kas otrdien tiksies ar Andreja Cigaņika pārstāvēto Luhanskas "Zorya".


     [+] [-]

, 2021-01-28 23:56, pirms 3 gadiem
Liepāja klusi dara darbiņu