Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pārdaugava līksmo derbijā, Lemajičs iznāk uz maiņu un gūst uzvaras vārtus

Emils Ozerinskis

Pārdaugava līksmo derbijā, Lemajičs iznāk uz maiņu un gūst uzvaras vārtus
Darko Lemajičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Pēc sešiem neizšķirtiem Rīgas derbijiem šovakar "Skonto" stadionā ar rezultātu 2:1 Latvijas čempionvienība RFS uzveica "Riga" futbolistus, tādējādi pirmo apli Pārdaugavas komandai pabeidzot ar četru punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Uzvaras vārtus guva Darko Lemajičs.

Rīgas derbiju jaudīgi ieskandināja Latvijas hip hop mūzikas milzis Ozols, kurš savas karjeras sākuma superhītu "Pārdaugava" kā pirmo izpildīja puslaika pārtraukumā. Simo Valakari pirms derbija nolēma norotēt vārtsargu līniju, pirmo reizi kopš marta beigām cietokšņa sargāšanu uzticot Rihardam Matrevicam. Abu komandu galvenie treneri uz rezervistu soliņa atstāja savus lielos uzbrucējus Marko Regžu un Darko Lemajiču.

Reperis Ozols uzstājās pirms spēles un puslaika pārtraukumā. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Spēli klātienē bija ieradušies vērot 5314 skatītāji.

Pēc desmit nospēlētām minūtēm, kad abas komandas bija apostījušas spēles gaisotni, lielāku spiedienu uzlika nominālā viesu komanda. RFS tika pie vairākiem stūra sitieniem, kuri noveda pie mača pirmajiem vārtiem. Roberta Savaļnieka soda laukumā celto bumbu ar galvu izsita Baba Musā. Ārpus soda laukuma esošais Petrs Marešs pirmais pieskrēja pie bumbas, ar pirmo pieskārienu raidot to vārtu virzienā. Pēc atsitiena pret zemi bumba arī trāpīja pa vārtu statu un iespurdza vārtos, nedodot nekādus variantus Matrevicam atvairīt bumbu - 1:0 čempionu labā.

Zaudētājos nonākušie mājinieki lūkoja meklēt ceļus līdz RFS soda laukumam, taču uzbrukuma smailē sūtītais Abdulrahmans Taivo atslēgas piespēli no saviem kolēģiem tā arī nesagaidīja. Iegūtais teritoriālais pārsvars "Riga" vienībai neko nedeva, jo puslaika atelpā valsts bagātākā sporta kluba pārstāvji devās ar vienu vārtu deficītu.

Lai nesabojātu savu rītdien gaidāmo dzimšanas dienu, Simo Valakari pirms otrā puslaika sākuma sūtīja laukumā Gotjē Mankendā, cerot uz Kongo DR flanga spēlētāju kā glābšanās riņķi pasīvajai spēlei no labā uzbrukuma flanga. Pavisam ātri soms nolēma veikt vēl divas maiņas, izvēloties sūtīt laukumā arī argentīnieti Brajanu Orosko. "Riga" trenera veiktās izmaiņas pilnībā attaisnojās. Pie stūra sitiena slikti savu vārtu priekšā nospēlēja Ismaels Diomandē, kurš netrāpīja pa bumbu. Orosko nometa bumbu Mankendā, kurš kārtīgi atvilka kāju un trieca bumbu Jevgenija Nerugala sargātajos vārtos - 1:1.

Pēc rezultāta izlīdzināšanas abas komandas atvērās, atļaujoties meklēt riskantākas uzbrukumu attīstīšanas iespējas, lai izrautu divus ekstra punktus. Laba situācija 66. minūtē pavērās Dmitrijam Zelenkovam, taču Rihards Matrevics tvēra rēzeknieša raidīto bumbu. Kādu brītiņu vēlāk bumba noglāstīja Nerugala sargāto vārtu pārliktni.

Viktoram Morozam izdevās veikt sekmīgu maiņas atbildi ar Lemajiča sūtīšanu laukumā. Lai gan ārsti galvas savainojuma dēļ rekomendēja serbu uzbrucējam ar šo ķermeņa daļu nespēlēt, tieši Lemajiča sitiens ar galvu ļāva RFS atgūt vadību. 80. minūtē izcilu diagonālo piespēli pāri gandrīz puslaukumam veica Roberts Savaļnieks. Ar galvu netverami bumbu garām Matrevicam raidīja Lemajičs, sasniedzot 2:1 un dodot "Riga" vien desmit minūtes, lai izglābtu spēli.

Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām zemē nogāzās Žiga Lipuščeks. Tas radīja neapmierinātību "Riga" spēlētājiem, tieši mazajam Brajanam Penjam uzbraucot augumā slovēņu milzim. Dzirdot pretspēlētāja pārmetumu, Lipuščeks pieleca kājās un teju vai sākās Dāvida un Goliāta cīnīņš. Drīz vien konfliktā iesaistījās arī Mankendā.

Spēles izskaņā RFS prioritāte bija nodedzināt atlikušo kompensācijas laiku, nevis mesties pēc trešajiem vārtiem. Pārdaugavas komanda sekmīgi izpildīja savus pienākumus, pārtraucot neizšķirtu virkni sešās iepriekšējās komandu tikšanās reizēs, kā arī sarūgtinot Simo Valakari pirms viņa dzimšanas dienas.

"Riga" - RFS 1:2 (0:1)
Vārti: Mankendā 56' - Marešs 13', Lemajičs 80'
Brīdinājumi: Dašķevičs, Mankaendā Musā - Nerugals, Lipuščeks
Riga: Matrevics - Erkjaga, Černomordijs, Musā, Jurkovskis - Babecs (Regža 84'), Ngondā (Musija 53'), Jojičs (Orosko 53'; Penja 84'), - Dašķevičs, Taivo, Niangs (Mankendā 46').
RFS: Nerugals - Marešs, Lipuščeks, Stuglis, Savaļnieks - Paničs, Marhijevs - Emersons, Kuadio (Ķigurs 59'), Savičs (Zelenkovs 59') - Diomandē (Lemajičs 70').
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Virslīgas 9. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsNorises vieta
26.04.18.00Metta – Auda1:3 (0:2)Hanzas vsk. laukums
27.04.16.00Tukums 2000 – Valmiera1:2 (0:1)Tukuma mākslīgais laukums
19.00Riga – RFS1:2 (0:1)Skonto stadions
28.04.14.00Daugavpils – LiepājaEsplanādes mākslīgais laukums
16.00Jelgava – GrobiņaFK Jelgava bāzes mākslīgais laukums

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.FC RFS971124:522
2.Riga FC960315:718
3.Valmiera FC951312:816
4.FK Auda942311:714
5.BFC Daugavpils84228:514
6.FK Tukums 2000/Telms941411:1513
7.Grobiņas SC/LFS82248:138
8.FK Metta92165:137
9.FK Liepāja82064:156
10.FS Jelgava81254:145

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSkaits
1.Marko RegžaRiga7 (2)
2.Darko LemajičsRFS5
3.Režinaldu RamirissAuda4
4.Leu GaušuValmiera4 (1)
5.Ralfs ŠitjakovsJelgava3 (1)
6.Moamets KorreāMetta3 (2)

  +3 [+] [-]

, 2024-04-27 21:02, pirms 2 nedēļām
Nu ko Rīga šodien ir zila un piederēs RFS vismaz līdz nākamajam duelim.
Kaut gan man viss skaidrs ar šito Rīgas treneri, tituls ir jau pazaudēts, pirmajā aplī, RFS ir vienkārši labāki visos rādītājos nezinu ko lai Rīga dara, lai atlaiž treneri, atrod normālu aizvietotāju un papildinās uz eirokausiem, savādāk izlidos jau pirmajā kārta kādai gibraltāras celtnieku komandai!

Apsveicu RFS, TU UN ES PAR RFS!

  +8 [+] [-]

, 2024-04-27 21:02, pirms 2 nedēļām
Heiteri var teikt visu ko, bet vismaz 2x gadā Skonķikā ir Eiropas līmenim pietuvināts futbols. Bija gan skaisti goli, cīņa, asumi, emocijas utt. Tas viss pie papilnām tribīnēm un fanu atbalsta jau izskatās cienījami.

Pārsteidza Rigas nevarība spēles beigās, kad bija jāpresē un jāizlīdzina spēle. Marešam vēlviena konfekte.

  +4 [+] [-]

, 2024-04-27 21:05, pirms 2 nedēļām
varenais_eksperts rakstīja: Heiteri var teikt visu ko, bet vismaz 2x gadā Skonķikā ir Eiropas līmenim pietuvināts futbols. Bija gan skaisti goli, cīņa, asumi, emocijas utt. Tas viss pie papilnām tribīnēm un fanu atbalsta jau izskatās cienījami.
RFS fani pamatīgi izlika Rigas bundzinieku ansambli. Šiem pamatīgi jāpieliek, citādāk smieklīgi paliek skatīties un klausīties.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 21:11, pirms 2 nedēļām
Paldies Valakari, ne viņš ar Audu kaut ko izdarīja, ne var kaut ko ar Riga FC izdarīt, nu izņemot, varbūt, jau pirmajā aplī zaudētu titulu. Bail domāt, kas viņa vadībā būtu EK.

Man arī nav skaidrs kāpēc vārtos bija Matrevics, kurš nav spēlējis kopš 30. marta. Dēļ uzvaras superkausā?

     [+] [-]

, 2024-04-27 21:17, pirms 2 nedēļām
TinderDtae rakstīja: Paldies Valakari, ne viņš ar Audu kaut ko izdarīja, ne var kaut ko ar Riga FC izdarīt, nu izņemot, varbūt, jau pirmajā aplī zaudētu titulu. Bail domāt, kas viņa vadībā būtu EK.

Man arī nav skaidrs kāpēc vārtos bija Matrevics, kurš nav spēlējis kopš 30. marta. Dēļ uzvaras superkausā?
Matrevics nebija vainojams pie abu vārtu zaudēšanas.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-27 21:18, pirms 2 nedēļām
Valakarī šo spēli pakāsa jau pirms spēles

Tas ka Iberiko bija jānosēdina tas bija skaidrs, bet nu nah bez spēļu prakses esošais Niangs ne Mankendā
Protams, Ngondā turēšana DM pozīcijā turpinās izpelnīties manu nosodījumu. Tad jau labāk lai kā DM spēlē Musā, kurš tomēr ir centra daļas spēlētājs.

Turklāt var redzēt, ka Valakarī ir tikai viens virziens - spēles pa malu. Caur centru nu galīgi nemāk spēlēt

Jau tagad titulu var atdot RFS

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 21:22, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Matrevics nebija vainojams pie abu vārtu zaudēšanas.
Es nevainoju Matrevicu, es par to ka viņš mēnesi nav spēlējis, apšaubu trenera izvēli

     [+] [-]

, 2024-04-27 21:28, pirms 2 nedēļām
bl* Bayer atkal izlīda, kā?

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 21:30, pirms 2 nedēļām
Pret visādu ļipuščekveidīgo simulēšanu pēdējāas minūtēs kaut kā ir jācīnās, kaut vai ar soda naudu piešķiršanu pēc spēles, par izrādīto necieņu pret futbolu.
Par katru tādu nogāšanos zemē un mirēja tēlošanu uz laukuma, vajadzētu ieviest noteikumu par 5 minūšu medicīnas pauzi tādiem simulantiem, ja tie netiek uzreiz nomainīti. Tad nabagi lēktu augšā uzreiz pat ar salauztām kājām.
Nesen bija interesanti pētījuma rezultāti Spānijā, kur traumas no pretinieka tiek gūtas mazāk, nekā no teatrālajiem kritieniem, pieraujot gaisā kājiņas un būcinoties pret zemi. Kauns, ne futbols, pat no neitrāla līdzjutēja skatupunkta.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 21:30, pirms 2 nedēļām
Jā, pie mums Valdlaučos visi bāri pilni un RFS krāsās un faieri ielās, īsts festivāls šodien!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 21:33, pirms 2 nedēļām
varenais_eksperts rakstīja: Heiteri var teikt visu ko, bet vismaz 2x gadā Skonķikā ir Eiropas līmenim pietuvināts futbols.
Labāk pie mums uz Estadiu LNK Sporta Parku, Daugava tepat, vajag tik tribīnes kādām štukām 15, i Lucavsalā nevajadzēs celt stadionu

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 21:34, pirms 2 nedēļām
Lukstins88 rakstīja: Valakarī šo spēli pakāsa jau pirms spēles

Tas ka Iberiko bija jānosēdina tas bija skaidrs, bet nu nah bez spēļu prakses esošais Niangs ne Mankendā
Protams, Ngondā turēšana DM pozīcijā turpinās izpelnīties manu nosodījumu. Tad jau labāk lai kā DM spēlē Musā, kurš tomēr ir centra daļas spēlētājs.

Turklāt var redzēt, ka Valakarī ir tikai viens virziens - spēles pa malu. Caur centru nu galīgi nemāk spēlēt


Jau tagad titulu var atdot RFS
Mani arī kaitina tas Ngondā balstā. Pāris Rigas spēles ko esmu redzējis viņš krīt ārā. Vai nu pa lēnu, vai sapinās kājās un pazaudē bumbu, utt.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 21:46, pirms 2 nedēļām
Valakari var mierīgi laist vaļā jo jebkuram ir skaidrs ka šis ir pilnīgs nespējnieks un jebkurš treneris ar šo sastāvu var palikt otrie virslīgā.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 21:49, pirms 2 nedēļām
Janis Cietsmaidis rakstīja: Jā, pie mums Valdlaučos visi bāri pilni un RFS krāsās un faieri ielās, īsts festivāls šodien!
TU UN ES PAR RFS!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 22:10, pirms 2 nedēļām
varenais_eksperts rakstīja: Mani arī kaitina tas Ngondā balstā. Pāris Rigas spēles ko esmu redzējis viņš krīt ārā. Vai nu pa lēnu, vai sapinās kājās un pazaudē bumbu, utt.
Viņš nav DM spēlētājs, viņš ir malējais aizsargs. Ngondā ļoti krīt laukā kā DM netikai šodien, bet visu sezonu. Tad jau tiešām, ja Simo grib spēlēt ar diviem DM, tad lai Musā iet kā DM un Bosančičs vai Ngoms kā CD. Vismaz būs lielāks labums.

Arī kaitināja sezonas sākuma Valakarī paradums: Iļjins kā centra aizsargs, Ngoms kā malējais aizsargs. Kāpēc nevarēja viņi spēlēt savās pamatpozīcijās (Iļjins kā malējais un Ngoms kā centra aizsargs)

  -4 [+] [-]

, 2024-04-27 22:23, pirms 2 nedēļām
Pēc manām sajūtām,Čempions būs skaidrs 5maijā ,ka parasti Valmierā

  -1 [+] [-]

, 2024-04-27 22:24, pirms 2 nedēļām
Spēles pret pārējām komandām es priecājos, kad šitie abi zaudē punktus, ber tā RFS liekas nedaudz latviskāka, līdz ar to simpatiskāka komanda, bet spēles beigās dēļ tā simulāciju cirka cerēju, ka Riga panāks niču.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 22:32, pirms 2 nedēļām
Risinājumu redzu, tik tiesnešiem skrupulozi ņemt pēdējās 10 min spēles laika un kompensācijas laika visas pauzes ārā lai spēlē kaut 101 vai 105 minūti, nevis kā šinī spēlē Savaļnieks simulējot iegūst 1,5 min, bet virs kompensācijas laika beigām nospēlē mazāk kā minūti.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 22:34, pirms 2 nedēļām
Rigai vienīgā cerība, ka RFS tiks tālu eirokausos un nevarēs Virslīgai normāli savākties. Citādi neredzu nekādus variantus. Vēl jautājums vai Valakari dos iespēju reabilitēties nākamajā dērbijā vai līdz tam jau būs cits treneris.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 22:46, pirms 2 nedēļām
Man patīk visi šitie vietu dalītāji pēc 1 apļa. Varbūt varam beigt un tagad jau apbalvot visus? Starp komandām 4 punkti, 27 spēles katrai, 3 savstarpējās!

  -3 [+] [-]

, 2024-04-27 22:58, pirms 2 nedēļām
[quote chilli_pipars]
Man patīk visi šitie vietu dalītāji pēc 1 apļa. Varbūt varam beigt un tagad jau apbalvot visus? Starp komandām 4 punkti, 27 spēles katrai, 3 savstarpējās!
[/quot Kāpēc Tu domā,ka vietas dalīsRfs un Rīga?????

  +2 [+] [-]

, 2024-04-27 23:11, pirms 2 nedēļām
Valmieras fans rakstīja: [quote chilli_pipars]
Man patīk visi šitie vietu dalītāji pēc 1 apļa. Varbūt varam beigt un tagad jau apbalvot visus? Starp komandām 4 punkti, 27 spēles katrai, 3 savstarpējās!
[/quot Kāpēc Tu domā,ka vietas dalīsRfs un Rīga?????
Tapēc ka Rīga pirmajā aplī izskatās pēc bomžiem, tik vienkārši!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 23:23, pirms 2 nedēļām
patika klausīties komentētājos . tagad es zinu visiem leģiem kura kāja īstā , kura ir tikai lai skrienot piesistu takti pie pakaļas . futbols kā jau mūsu futbols , škoļņiki pret horizontāliem rižāniem nospēlēja jestrāk

  -1 [+] [-]

, 2024-04-27 23:29, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Tapēc ka Rīga pirmajā aplī izskatās pēc bomžiem, tik vienkārši!
Nu un? Vēl 3 apļi, es ļoti ceru, ka Valmiera tomēr iesaistīsies cīņā par čempiontitulu (lai nu kā par abām Rīgas komandām simpātiskāka) bet manī visas simpātijas pret klubu, sagrāva ziņas par algu nemaksāšanu. Šobrīd esmu par Tukumu un Grobiņu un par pārsteigumiem.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-28 00:06, pirms 2 nedēļām
timurietis rakstīja: Nu un? Vēl 3 apļi, es ļoti ceru, ka Valmiera tomēr iesaistīsies cīņā par čempiontitulu (lai nu kā par abām Rīgas komandām simpātiskāka) bet manī visas simpātijas pret klubu, sagrāva ziņas par algu nemaksāšanu. Šobrīd esmu par Tukumu un Grobiņu un par pārsteigumiem.
Valmierai vēl jācer, ka savāks naudu, lai līdz sezonas beigām no Virslīgas neizmet, kādi tur vēl tituli..

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 00:16, pirms 2 nedēļām
Chilli Pipars rakstīja: Man patīk visi šitie vietu dalītāji pēc 1 apļa. Varbūt varam beigt un tagad jau apbalvot visus? Starp komandām 4 punkti, 27 spēles katrai, 3 savstarpējās!
Šaurpierītes Valmieru jau čempionu godā cēla pēc 3 spēlēm

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 01:15, pirms 2 nedēļām
Rīgas derbijs ,Skonto stadionā ir ārpus Latvijas futbola virslīgas ēdienkartes , tas ir kaut kas īpašs ,kaut kas savādāks ,kaut kas ārpus Virslīgas ierindas mačiem. Paldies Rīgas klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 12:58, pirms 2 nedēļām
Ir Gauja un Pārgauja...
Ir Daugava un Pārdaugava...
😎

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 13:00, pirms 2 nedēļām
Ir arī Paragvaja un Urugvaja, un starp viņiem Bolderāja!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 13:39, pirms 2 nedēļām
Думаю что к креслу Валакарі ідет цунамі

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 13:58, pirms 2 nedēļām
tvoja vera tak govorit

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 15:01, pirms 2 nedēļām
treknais2 , 13:58, pirms stundas , ignorēt , atbildēt
tvoja vera tak govorit

Да Моя украинская вера так говорит

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 15:16, pirms 2 nedēļām
šķidriņš II rakstīja: treknais2 , 13:58, pirms stundas , ignorēt , atbildēt
tvoja vera tak govorit

Да Моя украинская вера так говорит
Слава україні!

     [+] [-]

, 2024-04-28 17:14, pirms 2 nedēļām
slava pjaņicam