Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Futbola komandām visdrīzāk ļaus trenēties, centralizētas pārbaudes pagaidām neplāno

Agris Suveizda

Futbola komandām visdrīzāk ļaus trenēties, centralizētas pārbaudes pagaidām neplāno
Roberts Ozols. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Rīt no rīta Latvijā varētu tikt pieņemts oficiāls lēmums par atļauju profesionāliem sportistiem grupās trenēties ārtelpu sporta bāzēs, portālam Sportacentrs.com atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs. Runa varētu būt par grupām no maksimums 13 cilvēkiem - viens treneris un divpadsmit sportisti.

"Profesionāliem sportistiem, kuriem ir darba līgumi, atļauts treniņprocess arī komandā, taču obligāti ievērojot rekomendēto divu metru distanci," portālam Sportacentrs.com sacīja Edgars Severs. "Divu metru distance un citas prasības būs jāievēro jebkurā gadījumā. Ja Latvijas Futbola federācija noteiks stingrākas prasības, būs jāievēro arī tās, jo federāciju lēmumi ir saistoši attiecīgajā sporta veidā iesaistītajiem."

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks un Latvijas Futbola virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša portālam Sportacentrs.com sacīja, ka joprojām gaida oficiālu lēmumu un neoficiālā veidā organizācijas vēl nav informētas par gaidāmajām izmaiņām. Pagaidām juridiski pilnas skaidrības nav arī par sportistu statusu, jo ne visiem Virslīgā ir profesionālie līgumi - piemēram, "Riga" pamatvārtsargam Robertam Ozolam un viņa dublierim Nilam Puriņam, kā liecina informācija Latvijas Futbola federācijas mājaslapā, ir amatieru, nevis profesionālie līgumi. "Lai jaunie noteikumi attiektos arī uz neprofesionāļiem, Ministru kabinetam ir jāgroza ārkārtas stāvokļa regulējums," bilda Severs.

Virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka līga pagaidām centralizētu Covid-19 pārbaužu veikšanu nav plānojusi un pagaidām esot pāragri sacīt, kādas varētu būt prasības sezonas atsākšanai. "Vispirms jāsagaida pirmais solis – lai klubi beidzot varētu atgriezties treniņprocesā. Jāskatās arī tas, kāda būs situācija un tālākie rīkojumi pēc 12. maija."

     [+] [-]

, 2020-04-27 20:11, pirms 4 gadiem
Jautājums, no kā Ozols un Puriņš izdzīvo, ja viņi skaitās amatieri?

     [+] [-]

, 2020-04-27 20:18, pirms 4 gadiem
Lukas rakstīja: Jautājums, no kā Ozols un Puriņš izdzīvo, ja viņi skaitās amatieri?
Kkādas dienas naudas jau nav neviens aizliedzis un tur šķiet arī nav robežu viņām. Latvijā ir pietiekami daudz likumi kurus ar līkumu var apiet bez lielām problēmām.

Tas pats slavenā Saboņa dēls Domantas, spēlēja Unicaja, ACB un EL, bet vēlāk aizbrauca uz NCAA spēlēt un kā zināms tad universitātē spēlēt nedrīkt kādu laiku ja pirms tam esi profesionāli nodarbojies ar to ārpus NCAA, bet Domantam nebija nekādi ierobežojumi.. visiem skaidrs ka viņš Malagā saņēma naudu, bet skaitījās amatieris

     [+] [-]

, 2020-04-27 23:24, pirms 4 gadiem
kāpēc nelasiet oriğinālo ziņu?

rīt lems par VISIEM cilvēkiem, amatieriem.

VM saka, ka PRO visu laiku jau varēja trenēties! (tipa paši muļķi)

https://www.delfi.lv/sports/news/ot...