Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" skaidro situāciju un cer svētdien spēlēt ar pilnu pamatsastāvu

Rolands Eliņš

"Daugavpils" skaidro situāciju un cer svētdien spēlēt ar pilnu pamatsastāvu
Foto: Valmiera FC

BFC "Daugavpils" šodien nespēja pabeigt Virslīgas priekšpēdējās kārtas maču pret "Valmieru", par ko, visticamāk, saņems tehnisko zaudējumu. "Daugavpils" savā mājaslapā skaidro situāciju saistībā ar Covid-19 un pieejamo spēlētāju resursiem, izsakot cerību, ka svētdienas mačā pret Jūrmalas "Spartaku" varēs izlikt pilnu vismaz sākumsastāvu.

Pirmdien visai komandai tika veikta COVID-19 testēšana. Vēl līdz tam brīdim komandā bija divi pozitīvi gadījumi, bet pēc pirmdienas testēšanas COVID pozitīvs tika fiksēts vēl četriem futbolistiem, bet diviem rezultāts bija apšaubāms, tādēļ trešdien viņiem tika veikta atkārtota testēšana. Šī iemesla dēļ atsevišķi futbolisti tika noteikti par kontaktpersonām, bet daži futbolisti netika iekļauti komandas treniņu procesā, kamēr nav skaidrības vai apšaubāmie testu rezultāti ir pozitīvi vai negatīvi. Vienlaikus divi futbolisti Marko Regža un Tatsuro Nagamatsu nevarēja piedalīties spēlē diskvalifikāciju dēļ, bet līdz sezonas beigām savainojumus guvuši Viktors Litvinskis un Kirils Makejevs, bet vieglāks savainojums ir Jevgeņijam Miņinam.

Papildus sarežģījumus radīja tas, ka Ministru Kabineta noteiktie ierobežojumi aizliedz piedalīties spēlēs futbolistiem līdz 18 gadu vecumam neatkarīgi no tā, vai viņiem ir profesionāla futbolista līgums vai nav. Paaugstināta temperatūra ilgāku laiku ir komandas galvenajam trenerim Aleksandram Gorškovam, bet pēdējā brīdī no ierindas tā paša iemesla dēļ izkrita Ričards Žaldovskis.

Uz Valmieru komanda devās astoņu futbolistu sastāvā, no kuriem vairāki trenējušies nebija vismaz nedēļu, bet lielākā daļa pirmo reizi treniņā piedalījās pirmsspēles vakarā. Futbolistiem tika dots uzdevums spēlēt un cīnīties līdz brīdim, kamēr tas fiziski ir iespējams, cenšoties izvairīties no savainojumiem.

Spēle protams aizritēja ar milzīgu Valmieras pārsvaru un vēl pirms starta svilpes bija skaidrs, ka Valmiera izcīnīs pārliecinošu uzvaru. Daugavpiliešus var uzslavēt par milzīgo cīņassparu un centību, bet šādā situācijā uz pozitīvu iznākumu nevarēja cerēt. Pēc pirmā puslaika 0:2, bet pēc neveiksmīgas sadursmes ar pretinieku otrā puslaika 12. minūtē nopietnu savainojumu guva Vladislavs Timofejevs, tādējādi komanda palika sešu futbolistu sastāvā un spēle tika pārtraukta.

Jau piektdien komandai tiks veikta atkārtota COVID-19 testēšana un cerams, ka jauni saslimšanas gadījumi netiks identificēti un komanda varēs noslēgt sezonu ar spēli svētdien savā laukumā pret “Spartaku”. Cerams, ka vismaz 11 futbolistu sastāvā.

Pēc spēles Virslīgas vadība jau apsveica "Valmieru" ar iegūtajām bronzas medaļām, lai gan tīri teorētiski šī mača rezultāts vēl nav fiksēts, un spēles liktenis tagad nonācis LFF Disciplinārlietu komisijas rokās, kas var pieņemt negaidītu lēmumu. Taču praksē situācija ir tāda, ka Virslīgas vadība ir izslēgusi iespējas spēles pārcelt uz vēlāku laiku, "Valmiera" bija spēlē vadībā ar 3:0 un arī tehniskā zaudējuma piespriešana novestu tieši pie tāda paša rezultāta.

Izejot laukumā un sākot spēli, "Daugavpils" šodien arī izvairījās no draudiem par iespējamu diskvalifikāciju no turnīra, kas reglamentā paredzēta par neierašanos uz divām spēlēm (nevis vienkārši diviem tehniskajiem zaudējumiem). Turklāt citi šodienas spēļu iznākumi parūpējās par to, ka "Daugavpils" pārsvars pār pārspēļu zonā esošo "Mettu" joprojām ir četri punkti, attiecīgi sportisku iemeslu dēļ "Daugavpils" no Virslīgas izkrist vairs nevar. Tāpat komandai svētdienas mačā pret Jūrmalas "Spartaku" būs pieejama iespēja nemaz neiziet laukumā un tāpat saglabāt astoto pozīciju, tiesa, uzvaras gadījumā "Daugavpils" var apsteigt "Jelgavu", kurai par diviem punktiem vairāk un arī neiztrūkst sastāva problēmu pašreizējo apstākļu dēļ, taču vismaz sākumsastāvu šodien izdevās savākt pilnu.

Izmantotie resursi:
8 spēlētāju sastāvā spēli Valmierā pabeigt...

     [+] [-]

, 2020-11-26 20:20, pirms 3 gadiem
Spēlēt spēli no sākuma 31.decembrī,LFFf gudro sapulces lēmums Nr.24.