Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pahars, Astafjevs, Riherts un citi treneri saņem UEFA-Pro licenci un diplomu

Agris Suveizda

Pahars, Astafjevs, Riherts un citi treneri saņem UEFA-Pro licenci un diplomu
Marians Pahars ar saviem palīgiem Vitāliju Astafjevu un Andri Rihertu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirmdien, 20.oktobrī, svinīgā ceremonijā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā tika pasniegti diplomi un licences šogad UEFA-PRO kategoriju ieguvušajiem treneriem. Atbilstoši LFF apstiprinātajam treneru klasifikatoram, UEFA-PRO kategorijas diploms sniedz iespēju trenerim strādāt par galveno treneri Latvijas Virslīgas čempionāta klubā, savukārt UEFA Treneru konvencijas ietvaros šis diploms sniedz iespēju strādāt jebkurā Eiropas valstī.

„UEFA PRO licences iegūšana ir mērķtiecīgs un nozīmīgs solis katra profesionāla trenera karjerā. Ja agrāk šādas licences iegūšanai pašmāju treneriem bija nepieciešams doties mācībās uz ārzemēm, tad šodien šī iespēja ir piešķirta arī Latvijas Futbola federācijai, kur tādējādi tiek nodrošināta futbola treneru apmācības pilna piramīda: sākot no C-LFF kategorijai līdz UEFA-PRO licences iegūšanai. Apsveicu visus UEFA-PRO licenci ieguvušos trenerus un novēlu veiksmi turpmākajā karjerā,” diplomu pasniegšanas ceremonijā izteicās LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Kā informēja LFF Izglītības daļas vadītājs Jurijs Andrejevs, mācību procesa laikā, kurš kopumā pusotra gada laikā aizņēma aptuveni 400 stundas, treneri sekmīgi veica visus nepieciešamos praktiskos un teorētiskos uzdevumus, kā arī sekmīgi aizstāvēja savus diplomdarbus. Treneri devās stažēties arī dažādos ārzemju klubos, kā arī piedalījās izbraukuma sesijās UEFA galvenajā birojā Šveices pilsētā Nionā un Kauņas futbola akadēmijā, Lietuvā.

UEFA-PRO treneru pirmā kursa Latvijā kuratori bija UEFA instruktori P.Maranda (Piotr Maranda - angļu val., Polijas Futbola federācijas Treneru izglītības daļas vadītājs) un D.Fitzels (Dusan Fitzel – anglu valodā, Čehijas Futbola federācijas Tehniskais direktors), kuru pienākumos bija kursu apmācības procesa pastāvīgs monitorings un analīze. Svinīgajā diplomu pasniegšanas ceremonijā P.Maranda apsveica UEFA-PRO licenci ieguvušos Latvijas trenerus un iedrošināja neapstāties pie sasniegtā.

Tikmēr UEFA-PRO goda diplomus pēc kursu beigām saņēma arī pašmāju treneru instruktori - Latvijas futbola treneru asociācijas (LFTA) priekšsēdētājs Jānis Skredelis un pieredzējušais speciālists Georgijs Gusarenko. Kā instruktors šīs mācību grupas ietvaros strādāja un vērtīgus padomus sniedza arī LFF treneru komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Starkovs, kurš jau iepriekš bija viens no UEFA-PRO licences īpašniekiem Latvijā.

Kā LFF.lv jau informēja iepriekš, lai jaunos PRO-UEFA kursus un kursu absolventus atzītu par leģitīmiem, Latvijas Futbola federācijai bija jāiziet procedūra, kuras laikā UEFA dažādās instancēs tika apstiprināta Latvijas gatavība kļūt par pilnvērtīgu UEFA Izglītības Konvencijas dalībvalsti. Šī procedūra sastāvēja no UEFA Jira Panel sēdes, kas notika 20.martā un kurā UEFA iepazinās ar P. Marandas sagatavoto atskaiti par LFF kursu organizāciju un dalībnieku novērtējumu. Atskaite tālāk tika nodota UEFA Attīstības un Tehniskās palīdzības komitejai, savukārt gala apstiprinājums tika saņemts UEFA Izpildkomitejas sēdē 2014.gada 13.maijā. Pēc attiecīgā UEFA Izpildkomitejas lēmuma UEFA-PRO diplomi un licences ieguva juridisku spēku un tie šobrīd tiek atzīti visā Eiropā.

2014.GADA PRO-UEFA ABSOLVENTU SARAKSTS
1. Jurijs Popkovs
2. Viktors Ņesterenko
3. Mihails Koņevs
4. Jānis Intenbergs
5. Dainis Kazakevičs
6. Vladimirs Pačko
7. Marians Pahars
8. Jurģis Pučinsks
9. Vladimirs Babičevs
10. Vitālijs Astafjevs
11. Sergejs Pogodins
12. Aleksejs Jagudins
13. Andrejs Štolcers
14. Andris Riherts

LFF Izglītības daļas vadītājs Jurijs Andrejevs vienlaikus informēja, ka pieteikumu iesniegšanas procedūru UEFA – PRO kursu otrajai sesijai plānots uzsākt 2015.gadā, bet papildus jautājumu gadījumā visi interesenti tiek aicināti sazināties ar LFF Izglītības nodaļu.

Izmantotie resursi:
Pasniegti UEFA-PRO pirmās mācību grupas treneru...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-24 11:49, pirms 10 gadiem
Vai tā varētu būt, ka uz 10 virslīgas klubiem tagad ir pieejami 18 atbilstoši treneri? Bet pirms tam 4?

  +2 [+] [-]

, 2014-10-24 11:53, pirms 10 gadiem
Kas ir Jagudins?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-24 17:20, pirms 10 gadiem
Oho, Štolcers arī nav noslinkojis un atgriezies mājās, lai saņemtu šo licenci. Varētu uztaisīt interviju ar Andreju kaut kad, lai uzzinātu, kā viņam tagad tur pa Angliju sokas trenera darbā.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-24 18:02, pirms 10 gadiem
gudrais_ansis rakstīja: Rihertam piešķirta uefa-pro licenze.....
es nokrēsla aiz smiekliem nokritu

  +1 [+] [-]

, 2014-10-24 18:08, pirms 10 gadiem
Aiz kāda iemesla Riherts ir Pahara asistents izlasē? Gribēja aizbāzt muti, lai beidz gausties pēc katras spēles? Cita iemesla nav.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-24 22:32, pirms 10 gadiem
Būtu ļoti skaisti, ja uzskaitītu visus UEFA-PRO kategoriju ieguvušos Latvijas trenerus.

     [+] [-]

, 2014-10-25 18:18, pirms 10 gadiem
KoNuKo rakstīja: Būtu ļoti skaisti, ja uzskaitītu visus UEFA-PRO kategoriju ieguvušos Latvijas trenerus.
14 + Starkovs + Andrejevs + Kļosovs + Zemļinskis.

     [+] [-]

, 2014-11-04 16:29, pirms 9 gadiem
gudrais_ansis rakstīja: Rihertam piešķirta uefa-pro licenze.....
Esi duraks, ja?