Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Zakreševskis ceļ trauksmi un aicina neatbalstīt leģionāru pieplūdumu Virslīgā

Agris Suveizda

Zakreševskis ceļ trauksmi un aicina neatbalstīt leģionāru pieplūdumu Virslīgā
Arturs Zakreševskis. Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Latvijas Futbola federācijas valdes loceklis, Jaunatnes komitejas vadītājs, JDFS "Alberts" galvenais treneris un "Euro 2004" dalībnieks Arturs Zakreševskis atklātā vēstulē pauž savu viedokli par Virslīgas klubu vēlmi kardināli samazināt minimāli nepieciešamo vietējo spēlētāju skaitu.

"Es, Arturs Zakreševskis, LFF Jaunatnes komitejas vadītājs, pēc ilgām pārdomām vēršos pie Jums ar lūgumu palīdzēt LFF valdei pieņemt pareizu lēmumu attiecībā uz turpmāko Latvijas futbola un Latvijas jauno futbolistu attīstību un konkurētspēju starptautiskā mērogā! Kopš piektdien, 2019.gada 13.septembrī LFF Sacensību komiteja pieņēma lēmumu virzīt uz LFF valdi lēmumu par krasu (dubultīgu) Latvijā izaudzināto futbolistu samazinājumu laukumā no sešiem uz trim Latvijas Virslīgas čempionāta spēlēs, esmu saņēmis vairākus zvanus no cilvēkiem, kas paši ir spēlējuši savulaik Latvijas nacionālā futbola izlasē un ir darbojošies treneri gan Virslīgā, gan jaunatnes sistēmās, kā arī runājis ar vēl vairākiem attiecīga līmeņa speciālistiem, un visi ir vienisprātis, ka šāds lēmums nodarīs lielāku kaitējumu Latvijas futbolam nekā iespēja ātri palielināt konkurenci esošo Virslīgas komandu sastāvā, tādējādi spiežot vietējo Virslīgas spēlētāju samazināt savas finansiālās prasības vai meklēt iespējas ārvalstīs. Ja LFF valde atbalstīs Sacensību komitejas lēmumu, pret kuru iestājas arīdzan LFF Sporta direktors un U 21 izlases treneris D.Kazakevičs, kurš savu nostāju pauda publiski LFF mājaslapā, mēs riskējam pazaudēt lielāko daļu savu perspektīvo futbolistu līdz ar skolas beigšanu, jo tikai supertalanti spēs nokļūt Virslīgas klubos, un megasupertalanti izcīnīs spēles laiku pieaugušo Virslīgas komandās.

Aptuveni pirms gada vairākās Sacensību un Elites komitejas sēdēs tika diskutēts par turpmāko vietējās futbola asociācijas (LFF) un citu futbola asociāciju sagatavoto spēlētāju attiecību laukumā, un, ņemot vērā citu valstu pieredzi un mūsu reālo situāciju un iespējas, tika pieņemts lēmums par 25 spēlētājiem sezonas pieteikumā, no kuriem 17 būtu jābūt vietējās (Latvijas) asociācijas sagatavotiem (turpmāk tekstā VASS), bet pārējie var būt jebkuri, un laukumā vienlaicīgi var būt visi astoņi ne vietējās asociācijas sagatavotie (starp citu tieši šādi noteikumi no 2020. gada vasaras darbosies Krievijas Premjerlīgas čempionātā). Sākās atsevišķu Virslīgas klubu asi protesti ar dažādām akcijām, un LFF izveidoja darba grupu, kas pēc ilgām diskusijām LFF valdei piedāvāja patreiz spēkā esošo regulējumu ar sešiem VASS laukumā 2019.gadā, pieciem 2020.gadā un četriem 2021. un 2022. gadā, pie tam pieteikumā uz sezonu jābūt vismaz 13 VASS no 25.

Ko mēs no tā iegūtu? Pirmajā variantā, no kā LFF atteicās, bet izvēlējās Krievija un piekopj Skandināvijas valstīs, to, ka Virslīgas komandā treniņu procesā piedalās noteikts skaits VASS (17), un tas ceļ viņu līmeni, jo viņiem blakus ir astoņi spēcīgi citu futbola asociāciju sagatavoti spēlētāji, un pretim nāk līdzīgi nokomplektētas komandas, pie tam treneriem nav jālauza galva, ko pret ko mainīt, jo spēlē spēcīgākie pieejamie spēlētāji. Otrajā variantā, ka pakāpeniski samazinās VASS spēlētāju skaits laukumā, bet ir pietiekami daudz komandas pieteikumā, un ir konkurence ar aptuveni vienādu skaitu citu asociāciju sagatavotiem spēlētājiem. Bet kas būs tagad, ja LFF valde atbalstīs Sacensību komitejas lēmumu, un kas ir mainījies gada laikā?

Pēdējā gada laikā kardināli mainījies LFF valdes sastāvs, un ar to, kā arī neveiksmīgo Latvijas nacionālās izlases spēli piesedzas jauninājumu iniciatori, kuri faktiski iet bagāto Latvijas Virslīgas klubu pavadā. Sacensību komitejā M.Verpakovski ir nomainījis A.Gaidels, bet Elites komitejā M.Verpakovski un A.Starkovu ir nomainījuši A.Gaidels un S.Kovaļovs. Tagad uz LFF valdi virzītais projekts neparedz nekādu ierobežojumu pieteikumā uz sezonu uz citu asociāciju sagatavotiem spēlētājiem, un tas nozīmē, ka Virslīgas klubam var mierīgi pietikt ar 5-6 VASS, jo uz laukuma ir vajadzīgi tikai trīs, un treniņu procesā nav nepieciešams vairāk par pāris vārtsargiem un 4-5 aizsardzības tipa spēlētājiem!!! Jau tagad paskatoties uz vārtu guvēju sarakstu Virslīgā, mēs redzam, ka 2019.gada sezonā deviņi labākie ir leģionāri un dalītu 10.-16.vietu ar pieciem(!) vārtu guvumiem 26-27 spēlēs dala R.Krollis (FS Metta), A.Emsis (FK Spartaks) un V.Jagodinskis (RFS). Kurš mums izlasē sitīs vārtus, ja jau šobrīd labākie trīs Virslīgas VASS vārtu guvēji ir divi sezonas debitanti un centra aizsargs!!!! Un vai šādi divi debitanti vispār tiks laukumā nākamgad, ja drastiski tiks mainīts VASS limits laukumā?!

Kurš ir atbildīgs par to, ka vietējās “futbola zvaigznes” atgriežas Latvijā, saņem, iespējams, nesamērīgu lielu atalgojumu un sēž laiski uz rezervistu soliņa? Vai tie ir tie jaunie futbolisti, kuri pēdējo sešu gadu laikā tiek gatavoti mūsu vietējās futbola skolās un kuras ir sākusi atbalstīt LFF ar savām programmām (akadēmijas, reģionālās izlases, B izlases utt.)? Pēc tagad piedāvātā varianta viņiem bez maz, nepabeidzot skolu, jābrauc izsisties uz ārzemēm, un, ja neizdodas kļūt par profesionālu futbolistu, tad viens vai vairāki dzīves gadi jāizmet no attīstības, jāatgriežas skolas solā vai jāķļūst par melnstrādnieku. Vai mūsējie, Latvijā uzaugušie puiši, kuri pieraduši pie mūsu dzīves līmeņa, ir gatavi sisties par vietu zem futbola saules ārvalstīs ar Āfrikas, Balkānu un vēl citu mazāk nodrošinātu, mazāk komfortablu un dzīves neizlutinātu reģionu dēliem? Vai mēs gribam, ka Latvijā futbols beidzas ar U 21 un viss pēdējos 5- 6 gados paveiktais darbs, kuram vajadzētu dot kvalitatīvu jauno futbolistu pienesumu Latvijas nacionālai
izlasei, aiziet kaķim zem astes?

Ja atbilde ir “Jā”, mēs gribam lai vietējā Virslīgā nav nekādu limitu kā Lietuvā (viņiem izlase kaut kā tomēr nav manāmi kļuvusi stiprāka, kopš atcēla visus ierobežojumus), tad atvainojos, ka velti tērēju Jūsu laiku, bet ja “Nē”, tad lūdzu Jūs savu iespēju robežās un varbūt pat vairāk ietekmēt LFF valdes locekļus un nepieļaut, ka saujiņa ārzemnieku, kaut bagātu, pieliek kāju priekšā mūsu jauno futbolistu un mūsu sapņiem par spēcīgu Latvijas futbola izlasi! Nebūsim naivi – ne Riga FC, ne FK Ventspils, ne FK Spartaks, ne FK Liepāja īpašniekiem nerūp Latvijas izlases rezultāti vairāk par savu klubu rezultātiem un finansiālo veiksmi, un nebrīnīšos, ja viņi būs pirmie, kas piedāvās naturalizēt citu valstu pilsoņus, lai uzlabotu mūsu valstsvienības rezultātus. Bet kamdēļ šīs pārmaiņas atbalsta atsevišķi vietējā kapitāla pārvaldītie klubi, domājiet paši. Varu izteikt tikai minējumus – vai nu neapdomīgi mērījušies ar maciņa biezumu, vai slikti strādājis menedžments slēdzot līgumus, vai nespēj savest kārtībā savas jaunatnes sistēmas, vai ir vēlme pelnīt uz lēto trešo valstu futbolistu rēķina te viņus adaptējot dzīvei eiropeiskā sabiedrībā ar domu vēlāk izdevīgi pārdot, un jo vairāk viņu būs, jo lielāka iespēja izvilkt pilno loterijas biļeti.

Ļoti ceru, ka piektdiena, 13.septembris nekļūs par Latvijas futbola melno dienu. Lai mums izdodas kopējiem spēkiem atgriezt Latvijas futbola izlasi uz uzvaru takas – kādreiz bija tas gods pašam personīgi būt daļai no komandas, kas izcīna trīs uzvaras pēc kārtas kvalifikācijas spēlēs.

2019.gada 22.septembrī"

1 2 65 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 13:06, pirms 4 gadiem
Piekrītu Zakreševskim, Kazakevičs to pašu teica. Kāds varētu būt valdes balsojums?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 13:09, pirms 4 gadiem
Pilnībā piekrītu Zakreševskim !

     [+] [-]

, 2019-09-23 13:11, pirms 4 gadiem
"Tikai supertalanti spēs nokļūt Virslīgas klubos, un megasupertalanti izcīnīs spēles laiku pieaugušo Virslīgas komandās."

Tas taču būtu briesmīgi!

Latvijas pieaugušo izlasē vispār nonāktu tikai gigasupertalanti, mutanti un kiborgi! Messi paliktu aiz borta. Lai sacenstos ar tik talantīgu komandu, šajā Galaktikā ārpus Gibraltāra būtu grūti atrast pretinieku. Bet Latvijas viduvējības, piemēram, Krištianu Ronaldu līdzinieki, dotos uz Īriju lasīt sēnes.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 13:13, pirms 4 gadiem
Es par to, lai vairāk leģionāru būtu. Vietējiem daudz vairāk jāstrādā tad būs un līdz ar to līmeni spēs lacelt izlasei arī

     [+] [-]

, 2019-09-23 13:19, pirms 4 gadiem
Iedomājieties, ja katrā Latvijas Virslīgas klubā spēlētu trīs megasupertalanti ar Latvijas futbola pilsonībām!? Cilvēki, kas, piedurknes uzrullējuši, trenētos tā, it kā nāktu no Albānijas, Serbijas vai citas Somālijas? Viņi taču vēl kļūtu par futbolistiem, un ko Latvija darītu ar futbolistiem?... Latvijā, kā labi zināms, futbolistu nav, ar to mēs esam unikāli Eiropā un pasaulē! Ja pie mums pēkšņi parādīsies futbolisti, latvieši kā nācija izmirs, jo pazudīs mūsu galvenā nacionālā īpatnība! Nespēja spēlēt futbolu!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 13:29, pirms 4 gadiem
ļoti viegli ir nosaukt visus vietējos jauniešus par izlutinātiem, uzbrukt citiem klubiem, kuriem ir savādāka attīstības stratēģija, bet cik viegli ir izaudzināt vietējos talantus? ar šo Artūram vajadzēja sākt savu rakstu - pieminēt cik Alberta audzēkņu ir izaudzināts līdz lielās izlases līmenim, vai arī ar jauniešu izlasēm pietiktu.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-23 13:32, pirms 4 gadiem
Ja vietējie ir vājāki par Fēru salu pastniekiem , tad jāņem leģionāri.

     [+] [-]

, 2019-09-23 13:34, pirms 4 gadiem
Piebilstot, ka lielās izlases līmenis vēl nav līdz galam zinātniski izmērīts. Pēc FIFA reitinga Latvijas futbolam būtu Andoras līmenis. Cita zinātniskās izpētes metodika (pārbaudes spēle) liecina par līmeni, kas zemāks par Gibraltāra līmeni. Abi rezultāti savā starpā ir pretrunīgi, jo Andora Gibraltāram ir tālu priekšā.

Tāpēc, lai korekti novērtētu Zakreševska kunga pienesumu Latvijas futbolam kā trenerim, FK Alberts audzēkņiem būtu jāaizvada pārbaudes spēli pret Gibraltāru. Ja viņi zaudēs tikai minimāli, tad lielās izlases līmeni būs sasnieguši VISI (!!!) FK Alberts audzēkņi. Ja Gibraltārs uzvarēs ar 5-6 vārtu starpību, tad nē.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 13:39, pirms 4 gadiem
Es būtu par sistēmu 8 + "3 zem 23" (vai arī U-21, bet tad neskan tik smuki). Tā kā virslīgā turpmāk solīti 10 klubi (bet kaut kad nākotnē varbūt pat vēl vairāk), tas nozīmē, ka tik un tā katru nedēļu virslīgā vismaz rotācijas kārtībā laukumā tiktu vairāki desmiti jauno spēlētāju. Tas - vissliktākajā gadījumā, ja pilnīgi visi klubi sāktu dzīvot pēc šāda modeļa. Būsim reāli - ja pēc 20 gadu vecuma sasniegšanas konkurencē ar labākajiem vienaudžiem neesi spējis izcīnīt vietu neviena Latvijas virslīgas kluba sastāvā, tad izlase diez vai palīgu tavā personā jebkad sagaidīs.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 13:41, pirms 4 gadiem
bac05 rakstīja: Ja vietējie ir vājāki par Fēru salu pastniekiem , tad jāņem leģionāri.
Atvainojiet, lai ko sasniegtu?

     [+] [-]

, 2019-09-23 13:42, pirms 4 gadiem
vovka rakstīja: Atvainojiet, lai ko sasniegtu?
Eirokausu grupu turnīru? Šogad bija tuvu.

  +4 [+] [-]

, 2019-09-23 13:44, pirms 4 gadiem
Vērā ņemams viedoklis. Ja jau Kazakeviča stāstījā saskatīju loģiskas lietas, tad tagad šeit vēl vairāk Zakreševskis izklāsta to, kā arī es apmēram jūtos šajā jautājumā, no malas skatoties.

Protams, gribētos redzēt, kādu pētījumu vai par leģionāru limitu un tā ietekmi uz vietējo spēlētāju attīstību citās valstīs, savādāk ir ļoti daudz spekulāciju. Bet man 3 vietējie uz laukuma arī liekas par traku, un pareizi ir norādīts, ka klubu vadītāji piesedzas ar izlases sniegumu, lai bīdītu savas idejas.

Tāpat man jau gadiem ilgi dīvains ir licies nolikums par leģionāru limitu uz laukuma, nevis pieteikumā. Goda vārds, nevaru saprast, kā tas ir trenerim vadīt spēli, ja kuru katru spēlētāju nevar nomainīt pret kuru katru pieteikumā.

     [+] [-]

, 2019-09-23 13:51, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Eirokausu grupu turnīru? Šogad bija tuvu.
Tiešām tici, ka viņš bija tik tuvu?
Domāju, ka jebkurš, kurš kaut ko saprot no futbola, zināja, ka FCR un FKV viss EL beigsies tikko abām šīm komandām pretī nāks kāds no Top klubiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 13:55, pirms 4 gadiem
Personiski man šķiet, ka LFV klubiem jābeidz pūderēt smadzenes sev un līdzjutējiem ar padsmit apšaubāmas kvalitātes leģionāriem, un tai vietā paņem 4-5 laba līmeņa leģionārus, un rezultāts nebūs sliktāks, kā spēlējot ar 8 leģionāriem vienlaicīgi laukumā.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 13:57, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tiešām tici, ka viņš bija tik tuvu?
Domāju, ka jebkurš, kurš kaut ko saprot no futbola, zināja, ka FCR un FKV viss EL beigsies tikko abām šīm komandām pretī nāks kāds no Top klubiem.
Bet tā nebija, jo FCR pārspēja gan Polijas, gan Somijas čempionus, un savās mājās arī dāņus.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:01, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tiešām tici, ka viņš bija tik tuvu?
Domāju, ka jebkurš, kurš kaut ko saprot no futbola, zināja, ka FCR un FKV viss EL beigsies tikko abām šīm komandām pretī nāks kāds no Top klubiem.
Vai esi redzējis "Riga"-"Copenhagen" spēles pedējas 10 minūtes?

     [+] [-]

, 2019-09-23 14:02, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tiešām tici, ka viņš bija tik tuvu?
Domāju, ka jebkurš, kurš kaut ko saprot no futbola, zināja, ka FCR un FKV viss EL beigsies tikko abām šīm komandām pretī nāks kāds no Top klubiem.
Nezinu, luksemburgieši grupu turnīrā jūtas kā mājās.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-23 14:03, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Bet tā nebija, jo FCR pārspēja gan Polijas, gan Somijas čempionus, un savās mājās arī dāņus.
Kopš kura laika Polijas un Somijas klubi skaitās starp Eiropas Top klubiem?
Jā, mājās dāņus tiešām uzvarēja, bet dāņi tik racionāli nospēlēja, ka ne mirkli nebija šaubu uz iespējamu viņu tālāk netikšanu.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:07, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Nezinu, luksemburgieši grupu turnīrā jūtas kā mājās.
Neesmu pētījis, kāds sastāvs Luksemburgas klubam, bet ČL un EL līgā ik pa laikam pavīd kāds no mazo valstu (Kipra, Malta) klubiem, kuri tikuši pie dāsniem sponsoriem, un iespējas labi nokomplektēt komandu. Tomēr parasti tas viss beidzas pēc 1-2 sezonām. Domāju, ka arī kādam LV klubam tāda iespēja būtu, ja tās budžets būtu 10+ Mio.

     [+] [-]

, 2019-09-23 14:08, pirms 4 gadiem
Latfootball rakstīja: Vai esi redzējis "Riga"-"Copenhagen" spēles pedējas 10 minūtes?
Tu atceries pēdējās 10 min., bet es atceros spēles rezultātu.
Kāda ir starpība?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:10, pirms 4 gadiem
Nekad nav paticis Zakreševskis kā funkcionārs,viņš ir Indriksona un Starkova cilvēks. Tādiem pārmaiņas nav
vajadzīgas.Paskataties viņa balsijumus un tad sapratīsiet!

  +3 [+] [-]

, 2019-09-23 14:14, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, mājās dāņus tiešām uzvarēja, bet dāņi tik racionāli nospēlēja, ka ne mirkli nebija šaubu uz iespējamu viņu tālāk netikšanu.
Ieteicu vēlreiz noskatīties pedējas 10 minūtes lai nerakstīt muļķības.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:14, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neesmu pētījis, kāds sastāvs Luksemburgas klubam, bet ČL un EL līgā ik pa laikam pavīd kāds no mazo valstu (Kipra, Malta) klubiem, kuri tikuši pie dāsniem sponsoriem, un iespējas labi nokomplektēt komandu. Tomēr parasti tas viss beidzas pēc 1-2 sezonām.
Nu, piemēram, Nikosijas "Apoel" diezgan regulāri spēlē vai nu ČL, vai EL grupu turnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 14:23, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, mājās dāņus tiešām uzvarēja, bet dāņi tik racionāli nospēlēja, ka ne mirkli nebija šaubu uz iespējamu viņu tālāk netikšanu.
Nevajag šito stāstīt. Pats biju stadionā, kad pie 1:0 Rīgai bija vairākas izdevības, īpaši mača beigās, gūt vārtus.

  +4 [+] [-]

, 2019-09-23 14:26, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Personiski man šķiet, ka LFV klubiem jābeidz pūderēt smadzenes sev un līdzjutējiem ar padsmit apšaubāmas kvalitātes leģionāriem, un tai vietā paņem 4-5 laba līmeņa leģionārus, un rezultāts nebūs sliktāks, kā spēlējot ar 8 leģionāriem vienlaicīgi laukumā.
1. Latvijas klubi nav spējīgi samaksāt 4-5 laba līmeņa leģionāru transfērus un algu.
2. Laba līmeņa leģionāri no labas gribas nenāk uz tāda līmeņa čempionātiem kā Virslīga.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-23 14:33, pirms 4 gadiem
vovka rakstīja: Atvainojiet, lai ko sasniegtu?
Lai celtu virslīgas vidējo līmeni, lai celtu latiņu pēc kuras tiekties jaunajiem LV futbolistiem.
Lai nav tā, ka tāds kā Kazačoks staigā pa Kauguriem un tēlo baigo superstāru, a uz izlašu fona ir pilnīga nulle.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:41, pirms 4 gadiem
Deportivo rakstīja: Nu, piemēram, Nikosijas "Apoel" diezgan regulāri spēlē vai nu ČL, vai EL grupu turnīrā.
Viņiem arī iet kā pa viļņiem, jo, piemēram, 2017. gadā spēlēja grupu turnīrā, bet 2018. gadā leišu SUDUVA šos izslēdza kvaļa pirmajā kārtā.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-23 14:42, pirms 4 gadiem
Latfootball rakstīja: Ieteicu vēlreiz noskatīties pedējas 10 minūtes lai nerakstīt muļķības.
Tu variē ar varbūtības teoriju, bet es ar realitātes teoriju. Lūk, tāda ir starp mums atšķirība.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:47, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu variē ar varbūtības teoriju, bet es ar realitātes teoriju. Lūk, tāda ir starp mums atšķirība.
Kāda varbūtības teorija, Ivar, negvelz glupības – Riga FC radīja 3 reālus vārtu gūšanas momentus pēdējajās10 minūtēs.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:50, pirms 4 gadiem
Taisnība ir kaut kur pa vidu, gan čempionātam, gan izlasei ir jāiet roku rokā. Lai čempionāts attīstītos un lai izlasē būtu eiropas vidējā līmeņa spēlētājs katrā pozīcijā. Es saprotu tos, kuri aģitē par vairāk leģionāriem - vietējiem būtu lielāka konkurence un klubi varētu pirkt vēl vairāk leģionārus, lai tiktu pie eirokausu naudiņas. Bet te visticamāk izvērtīsies situācija, kad naudas maisi vienkārši pirks 2. šķiras leģionārus un tos liks sastāvā tikai tāpēc, ka ir nopirkts un lai varētu pārdot tālāk. Vietējiem spēlētājiem nebūs kur attīstīties, būs vēl drūmāka situācija nekā tagad. Tie pāris izredzētie vietējie būs vēl pārmaksātāki nekā tagad. Labums būtu tāds, ka tad spēlētāji būtu spiesti iekarot blakus tirgus - gan A eiropā, gan citur.

     [+] [-]

, 2019-09-23 14:51, pirms 4 gadiem
Vienozīmīgi atcelt ierobežojumus!Lai celtu līmeni virslīgai un spēlētājiem vajag blakus pēc iespējas labākos pieejamos!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 14:55, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Taisnība ir kaut kur pa vidu, gan čempionātam, gan izlasei ir jāiet roku rokā. Lai čempionāts attīstītos un lai izlasē būtu eiropas vidējā līmeņa spēlētājs katrā pozīcijā. Es saprotu tos, kuri aģitē par vairāk leģionāriem - vietējiem būtu lielāka konkurence un klubi varētu pirkt vēl vairāk leģionārus, lai tiktu pie eirokausu naudiņas. Bet te visticamāk izvērtīsies situācija, kad naudas maisi vienkārši pirks 2. šķiras leģionārus un tos liks sastāvā tikai tāpēc, ka ir nopirkts un lai varētu pārdot tālāk. Vietējiem spēlētājiem nebūs kur attīstīties, būs vēl drūmāka situācija nekā tagad. Tie pāris izredzētie vietējie būs vēl pārmaksātāki nekā tagad. Labums būtu tāds, ka tad spēlētāji būtu spiesti iekarot blakus tirgus - gan A eiropā, gan citur.
. Bet te visticamāk izvērtīsies situācija, kad naudas maisi vienkārši pirks 2. šķiras leģionārus un tos liks sastāvā tikai tāpēc, ka ir nopirkts un lai varētu pārdot tālāk.

Tieši tas jau šobrīd notiek, un stāsts par konkurenci ir tikai un vienīgi mīts.

  -3 [+] [-]

, 2019-09-23 14:56, pirms 4 gadiem
arturik atgriezies vien atpakaļ savā vēstures mēslainē, jo ar tādiem kā tu spožās nākotnes toč nebūs!!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 15:05, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Bet te visticamāk izvērtīsies situācija, kad naudas maisi vienkārši pirks 2. šķiras leģionārus un tos liks sastāvā tikai tāpēc, ka ir nopirkts un lai varētu pārdot tālāk. Vietējiem spēlētājiem nebūs kur attīstīties, būs vēl drūmāka situācija nekā tagad. Tie pāris izredzētie vietējie būs vēl pārmaksātāki nekā tagad.
Cik potenciālu augstas klases (izlase un tuvākās izlases rezerves) spēlētāju vienlaikus ir un būs Latvijas futbolā? Vai ar dažām latviešu spēlētāju vietām katrā klubā nepietiks, lai atlasītu un dotu iespēju attīstīties tiem, kas tiešām nākotnē varētu kaut ko sasniegt un pastiprināt valstsvienību?

  -2 [+] [-]

, 2019-09-23 15:29, pirms 4 gadiem
Man šķiet, ka strīds par leģionāru limitu virslīgā mūsu izlases kontekstā ir lieks. Skatoties izlases sniegumu, var pamanīt trīs galvenās lietas, kas trūkst mūsu futbolistiem: fiziskā sagatavotība (1), tehnika bumbas pārvaldīšanā (2), elementāra sajēga par futbola spēles būtību (3). Es neredzu, kā šīs trīs lietas var ietekmēt lielāks vai mazāks leģionāru skaits, kam atļauts vienlaicīgi atrasties uz laukuma virslīgas spēles laikā. Fiziskā forma katram spēlētājam ir tieši atkarīga no godaprāta treniņu procesā. Savukārt bumbas pārvaldīšanas tehniku un futbola izpratni (spēju pieņemt un īstenot pareizus lēmumus laukumā) ir jānostiprina bērnu un junioru vecumā. Ja divdesmitgadīgs tēviņš nav fiziski, tehniski un taktiski gatavs spēlēt futbolu, tad viņš tāds nebūs arī pēc pieciem gadiem, kas pavadīti Latvijas futbola virslīgā neatkarīgi no leģionāru limita.
1 2 65 komentāri