Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Uzsvaru liekam uz fizisko sagatavotību"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pertija: "Uzsvaru liekam uz fizisko sagatavotību"
Tamazs Pertija
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Futbola kluba "Dinaburg" galvenais treneris Tamazs Pertija pastāstījis, ka komanda treniņos šobrīd galveno uzsvaru liek uz fizisko sagatavotību. Tāpat treneris bijis apmierināts ar futbolistu pašatdevi treniņos.

Jaunā LMT Virslīgas sezona sāksies neierasti agri - 14. martā, tādēļ komandas aktīvi sākušas gatavoties jaunajai sezonai, izņēmums nav arī "Dinaburg". Komandas galvenais treneris Tamazs Pertija intervijā oficiālajai kluba mājaslapai sīkāk pastāstījis par komandas gatavošanos jaunajai sezonai.

Kā norit gatavošanās jaunajai sezonai? Uz ko tiek likts galvenais uzsvars?
Ņemot vērā laikapstākļos, lielāku uzsvaru liekam uz fizisko sagatavotību. Trenējamies divas reizes dienā, 12 reizes nedēļā, futbolisti atpūšas tikai vienu dienu,. Ļoti patīkami, ka komandā valda labs noskaņojums, nekādu pretenziju pret futbolistiem man nav. Priecē, ka futbolisti ir labi sagatavoti treniņiem tik smagajos apstākļos. Nevienam nav noslēpums, ka šobrīd ir grūti laiki, neskatoties uz to, futbolisti treniņos strādā ar pilnu atdevi. Protams, ka gribās aizbraukt uz siltajām zemēm, lai redzētu mūsu futbolistu spēku uz labas kvalitātes laukumiem. Cerēsim, ka jau pavisam drīz mums būs tāda iespēja.

Vai komandā ir jauni spēlētāji? Ko jūs par viņiem teiksiet?
Jā, protams. Šobrīd mūsu rīcībā ir trīs jauni spēlētāji - Novožilovs, Kortua un Adamjonoks. Gribētos teikt, ka visi trīs atstāj ļoti labu iespaidu, bet ar līgumu parakstīšanu pagaidām nesteigsimies, jo gribās redzēt viņus laukumā.

Kā jūs vērtējat "Ventspils" sniegumu Sadraudzības kausā?
Man nav tiesību viņus vērtēt, komandā ir labs treneris, kurš arī nodarbosies ar komandas snieguma izvērtējumu. No malas varu teikt, ka kluba infrastruktūra ir labā līmenī, futbolisti izskatījās diezgan labi, varēja redzēt, ka viņi fiziski ir ļoti labi sagatavoti un vēlējās uzvarēt. Zaudēt pendelēs vienmēr ir nepatīkami, pie tam Rimkus arī spēles laikā neiesita. Visiem zināms, ka 11 metru soda sitieni ir loterija, tādēļ futbolistus vainot nevajadzētu. Tā nav nekāda traģēdija, jo šis turnīrs bija vairāk gatavošanās jaunajai sezonai.

Arī nākamajā sezonā LMT Virslīgā startēs desmit komandas. Trīs no tām būs komandas, kuras pagājušajā sezonā nespēlēja. Ko jūs domājat par nākamo sezonu?
"Jūrmala" - nezinu ko teikt par šo jauno komandu. Man nav ne jausmas, kādi futbolisti ir viņu rīcībā.
Rīgas "Daugava" - komanda, kurā spēlē stipri, profesionāli, jauni puiši. Komandā strādā nopietni cilvēki. Viss ir atkarīgs no tā, kā viņi sevi pierādīs šajā sezonā. Mēs ar viņiem spēlējām pusotru gadu atpakaļ, kad uzvarējām ar 3:1, bet spēle bija smaga.
"Tranzīts" - Esmu drošs, ka komandā izveidosies spēcīgs kolektīvs no tiem puišiem, kuri netiek "Ventspils" sastāvā. Tāpat komandai pievienosies "Vindavas" spēlētāji. Domāju, ka komandas taktika būs līdzīga kā "Ventspils" futbolistiem.
"Olimps" - domāju, ka komandā spēlēs futbolisti, kuri vēlēsies tikt "Skonto" sastāvā, tādēļ viņi laukumā spēlēs ļoti centīgi. Treneris komandā ir ļoti labs, tādēļ viņi mums var sagādāt nepatīkamus pārsteigumus. Visumā esmu apmierināts, ka čempionātā parādās jaunas komandas, jauni pretinieki.

Izmantotie resursi:
dinaburg.com

     [+] [-]

, 2009-01-23 22:01, pirms 15 gadiem
Ko viņš tur čīkst par treniņu apstākļiem, lai atbrauc uz Jelgavu tad redzēs kur ir slikti apstākļi. Jelgavā tagad nav neviena normāla laukuma, bet Daugavplī tagad ir trīs labi laukumi nu vismaz sintētiskais viens tur ir noteikti un , ja nemaldos uztaisīja vēl vienu
P.S. diezgan labi apstākļi futbolistiem bez laukuma ko Petrija?

     [+] [-]

, 2009-01-23 22:55, pirms 15 gadiem
Bet tās taču ir Jelgavas problēmas.Tāpēc Jelgava par virslīgu var pagaidām nesapņot,kamēr nesavedīs kārtībā savu infrastruktūru.
Dinaburgā Novožilovs no Vindavas,Kortua no Blāzmas,Adamjonoks?

     [+] [-]

, 2009-01-23 23:39, pirms 15 gadiem
adamjonoks - 18 - zibens zemesardze

     [+] [-]

, 2009-01-24 08:28, pirms 15 gadiem
Viens no retajiem virsligas treneriem kas spej sakarigi izteikties intervijas !!!

     [+] [-]

, 2009-01-24 11:04, pirms 15 gadiem
lehman rakstīja: Viens no retajiem virsligas treneriem kas spej sakarigi izteikties intervijas !!!
Pilniba piekritu! Vins patikami mani parsteidza un turpina parsteigt! Sakarigs,veseligi domajoss,gudrs taktikis un psihologs! Sakuma es uz vina trenera karjeru raudzijos skeptiski.Bet vins ir loti audzis,un nevar salidzinat to kads Tamazs bija pec rakstura un stila speletajs un kads ir treneris! Un vinam vel ir tendence pieaugt! Tads cilveks ir janotur ar abam rokam!