Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas izpilddirektors kā ideālo scenāriju redz sezonas sākšanos 26. maijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Virslīgas izpilddirektors kā ideālo scenāriju redz sezonas sākšanos 26. maijā
Ainārs Dakša. Foto: Latvijas Futbola virslīga

Latvijas Virslīgas futbolā jaunajai sezonai vajadzēja sākties marta vidū, tomēr ārkārtējā stāvokļa ieviešana aizkavējusi sezonas sākumu. Biedrības "Latvijas futbola Virslīga" izpilddirektors Ainārs Dakša šodien Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus kadra" sacīja, ka ideālajā gadījumā sezona varētu sākties 26. maijā.

"Komunicējam ar atbildīgajām iestādēm – Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru. Mūsu ideālais redzējums, uz kuru gribam virzīties, ir sezonas sākšanās 26. maijā ar dažādiem ierobežojumiem. Skaidrs, ka čempionāts nebūtu tādā formā, kā beidzās pagājusī sezona," teica Ainārs Dakša.

Protams, viņš pauda, ka mači nenotiktu skatītāju klātbūtnē, plus iesaistītajiem cilvēkiem būtu jāievēro nepieciešamie dezinfekcijas un citi drošības pasākumi. "Varbūt iesaistītajam personālam būtu vajadzīgas sejas maskas, bet drošvien šeit nerunājam par spēlētājiem. Citās līgās tiek runāts par žurnālistu klātbūtnes nepieciešamību. Televīzijas klātbūtne ir vitāli svarīga, lai varētu spēli pārraidīt tālāk, bet rakstošie var darboties arī attālināti. Skaidrs, ka katrai līgai ir sava specifika, un mums ir jāatrod atbilstošākais modelis," pauda Virslīgas izpilddirektors.

Dakša arī atzina, ka bez skatītājiem radīt vēlamo atmosfēru stadionos nebūs iespējams, tomēr Virslīgas komanda ir gatava situācijai pieiet radoši. "Noteikti domāsim par to, kā spēli padarīt īpašāku. Tukšas tribīnes un noskaņojums pēc karantīnas – mums būs jākoncentrē viss radošums."

Podkāstu "Ārpus kadra" internetā būs iespējams noskatīties rīt pulksten 10:00, bet Sportacentrs.com TV kanālā tas būs redzams šovakar pulksten 21:15.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-22 19:55, pirms 4 gadiem
Nav atspēkota arodbiedrības tēze: mēs šobrīd nevaram salīdzināt Vācijas vai Austrijas klubu iespējas, nodrošināt spēlētājiem drošus treniņu apstākļus, ar Latvijas klubu situāciju. Liela daļa Virslīgas klubu pagaidām nevar nodrošināt spēlētājiem laukumus, kur netrenētos neviens cits. Klubiem nav savas bāzes, kur spēlētāji varētu uzturēties pastāvīgi, tādējādi mazinot risku inficēties.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-22 20:42, pirms 4 gadiem
Manuprāt 26.maijs ir pārāk optimistisks datums,bet lai izdodās!Es vairāk ceru uz 25 jūniju,un tad,nemainot kalendāru,izspēlēt 3 un 4 riņķi.

     [+] [-]

, 2020-04-22 20:49, pirms 4 gadiem
Nesaprotu to daļu par skatītāju klātbūtni. Vaitad tādi kādreiz bija?

  -2 [+] [-]

, 2020-04-22 21:03, pirms 4 gadiem
Nevajag dakšot!

     [+] [-]

, 2020-04-22 23:10, pirms 4 gadiem
Kopumā atbalstāmi. Jāņem vērā, ka skatītāji un žurnālisti netiek iesaistīti, līdz ar to, ievērojot papildus drošības pasākumus, neredzu bīstamības klātbūtni.

     [+] [-]

, 2020-04-23 08:28, pirms 4 gadiem
Un kas notiks gadījumā, ja teiksim 3. kārtā atklāsies, ka kāds no spēlētājiem ir saslimis ar Covid-19?

     [+] [-]

, 2020-04-23 08:45, pirms 4 gadiem
Bārta rakstīja: Un kas notiks gadījumā, ja teiksim 3. kārtā atklāsies, ka kāds no spēlētājiem ir saslimis ar Covid-19?
izslēgs komandu no čempja un pēdējā vieta
kura visilgāk noturēsies bez koronas, tas čempions