Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" atdod vadošo malējo aizsargu īrē uz Oša klubu

Emils Ozerinskis

"Spartaks" atdod vadošo malējo aizsargu īrē uz Oša klubu
Lakijs Opara. Foto: Sanita Ieva Sparāne

"Optibet" futbola virslīgas komanda Jūrmalas "Spartaks" turpina sekmīgi realizēt savu biznesa modeli, īrē uz Šveices Superlīgas komandu "Lugano" atdodot nigēriešu malējo aizsargu Lakiju Oparu, kurš no kļuvis par Mārča Oša komandas biedru.

Latvijas futbola sabiedrībā Jūrmalas "Spartaka" stratēģija nevienam nav noslēpums. Savulaik divus Latvijas čempiontitulus izcīnījusī komanda dod iespēju sevi Virslīgas pierādīt lielam skaitam gados jaunu futbolistu, kuri tālāk tiek pārdoti vai izīrēti transfēru darījumos. Tā par jaunāko "Spartaka" peļņas avotu kļuvusi 21 gadu vecā nigēriešu malējā aizsarga Lakija Oparas izīrēšana Šveices klubam "Lugano". Interesanti, ka Opara kļuvis par otro "Spartaka" spēlētāju, kurš nonācis "Lugano" rindās tieši uz īres tiesībām, jo šādā pat veidā Šveices komandu pārstāv arī 29 gadus vecais Latvijas izlases aizsargs Mārcis Ošs.

Aizvadītajā sezonā Lakijs Opara bija viens no "Spartaka" spožākajiem spēlētājiem. Futbola žurnālista Edmunda Novicka apkopotajā statistikā saskaitīts, ka Opara bijis trešais rezultatīvākais Jūrmalas komandas futbolists ar trīs vārtu guvumiem un sešiem komandas biedriem izkārtotiem vārtiem. Nigērietim bija arī ceturtais lielākais spēles laiks komandā, aizvadot 20 Virslīgas mačus, no kuriem Opara 18 cīņās devās komandas sākumsastāvā.

"Spartaka" saldākais kumosiņš pēdējā laikā bijusi franču uzbrucēja Gabriela Šarpentjē pārdošana Itālijas A sērijas klubam "Genoa". Šī darijuma summa tiek lēsta no viena līdz pusotra miljona vērtībā. Starp jūrmalnieku izīrētajiem spēlētājiem bez Oparas un Oša ir arī 20 gadus vecais Nigērijas pussarga Aliju Adams, kurš izīrēts Moldovas klubam, kā arī 22 gadus vecais ganiešu izcelsmes kanādiešu uzbrucējs Ričards Enins, kurš spēlē Krievijas 1. divīzijā.

     [+] [-]

, 2021-01-22 14:16, pirms 3 gadiem
Labi strādā Spartaka menedžments. Un viss notiek bez skandāliem, nekā citos klubos. Prieks!

     [+] [-]

, 2021-01-22 15:55, pirms 3 gadiem
Japiekrīt, ka tādi normāli transfēri no virslīgas pēdējā laikā. K-kāds progress noteikti ir.