Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žigajevs: "Sanāk, ka klubi, kuri maksā algas un nodokļus, ir idioti"

Agris Suveizda

Žigajevs: "Sanāk, ka klubi, kuri maksā algas un nodokļus, ir idioti"
Jurijs Žigajevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Apelāciju komisijas lēmums samazināt "Skonto" un "Jūrmalai" piespriesto sodu trešdienas vakarā atdzīvināja klusos un mierīgos ūdeņus Latvijas futbola sabiedrībā. Vieni Kārļa Villeruša lēmumu atbalstīja, citi to uzskatīja par cirku un ņirgāšanos. Piedāvājam vairāku Latvijas futbolistu un amatpersonu tvītu interesantākos izvilkumus.

Tamisārs: "Lielākā problēma, ka nedarbojas "viens likums visiem""

Latvijas izlases un "Ventspils" pussargs Jurijs Žigajevs (@jzigajev): "Piedalās Virslīgā, nepiedalās! Ņemam punktus nost, dodam atpakaļ! Darām, ko gribam! #cirks Diemžēl neredzu loģiku, lai kāds futbola klubs nākamgad maksātu futbolistiem, maksātu nodokļus. Sanāk, ka tie, kuri to dara, ir idioti! #Apelācija"

LFF valdes loceklis un FS "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons (@girtsmihelsons): "Ņirgāšanās! Apelāciju komisija nav tā, kas var kaut ko piešķirt. Tai ir jāizskata DK lēmuma pareizība, un, ja nav [pareizs], tad jāsūta atkārtotai izskatīšanai! Ārkārtas biedru kongress ir nepieciešams, un tajā jāieceļ uzticami un godīgi komisiju locekļi!" Par ārkārtas kongresu piebalsoja arī "Latvijas Futbola virslīgas" izpilddirektors Emīls Latkovskis @EmilsLatkovskis: "Tas nozīmē tikai vienu – ārkārtas kongress."

"Skonto" stadiona īpašnieks un bijušais "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko (@KolesLV): "Nesaprotu histēriju, kuru sarīkojuši vairāki "futbola" darboņi Apelāciju komisijas lēmuma sakarā. Kas par smaku pacēlās? Pie kā vainīgi ir puiši un treneri?! Beigu beigās viņi neizvēlējās komisijas sastāvu un neizdomāja reglamentu! "Speciālisti", ja vēlaties attīrīt Latvijas futbolu, sāciet ar netīrumiem. Visi par tiem runā, bet nekas nav mainījies!

Un sāciet ar spēlēm, kurās piedalās Virslīgas vadītāju mīļās komandas "Jelgava" un "Metta", kuras pēdējo divu gadu laikā spēlē tikai neizšķirti. Dabiski, ka tā ir sakritība! Un vēl daudz tādu sakritību! Sāciet kaut ko darīt un lieciet mierā "Skonto". Futbolistus NEDRĪKST sodīt! Viņi nav vainīgi!"

"Latvijas Futbola virslīgas" valdes priekšsēdētājs un FK "Jelgava" valdes loceklis Ainārs Tamisārs (@ainarstam): "Latvijas futbolā lielākā problēma ir tā, ka nedarbojas "viens likums visiem", bet notiek "interešu bīdīšana" dažādos veidos, formās un komisijās. Otra lielākā problēma ir tā, ka ieceļot locekļus komisijās, netiek prasīta izziņa, ka cilvēks nav plānprātīgs."

Kožans: "Ļaujiet "Skonto" spēlēt un nepielaidiet nākamsezon"

Jurijs Žigajevs: "@LV_Futbols kādas domas par to? Lūdzu, lielu interviju ar Villeru$a kungu! Cik drīkst nemaksāt futbolistiem, lai varētu noņemt trīs punktus? :)
Bijušais "Skonto" aizsargs Sergejs Kožans (@seregakz26): "Jura, futbolisti tāpat cieš, tad kāpēc viņiem vēl sezonas gaitā atņemt arī punktus?"
Jurijs Žigajevs: "Lai nākamajā gadā citi klubi maksātu futbolistiem!"
Sergejs Kožans: "Vairāki klubi dažādās līgās sezonu sāk ar mīnus punktiem. Tad labāk lai dara tā, nekā tagad atņem godīgi iegūtus punktus."
Jurijs Žigajevs: "Vairāki klubi par iepriekšējiem parādiem netiek arī pielaisti čempionātam!"
Sergejs Kožans: "Nu, ja reiz pielaida, tad ļaujiet mierīgi spēlēt un nepiedaliet nākamajā reizē. (…) Spēlētāji un treneri nav vainīgi, bet ar punktu noņemšanu soda tieši viņus. Personīgi esmu pret punktu noņemšanu šajā gadā."

Koļesņičenko: "LFF un Virslīgai klubiem ir jāpalīdz, nevis jāgremdē"

Jurijs Žigajevs: "@KolesLV Tavs variants – kuru un kā sodīt? Vai viss ir normāli?"
Vladimirs Koļesņičenko: "Tas nav normāli, bet jāsoda noteikti NE FUTBOLISTI! Bet šis sods viņus nobeigtu! Komisija pareizi atcēla šādu lēmumu."
Jurijs Žigajevs: "Kāpēc Verpakovskim maksāt futbolistiem, ja var to nedarīt? Atbildiet, draugi."
Vladimirs Koļesņičenko: "Jurij, tu runā to, ko nezini. Kaut kas tiek maksāts, kaut ko tūliņ, tūliņ viņiem atdos. Tā man teica paši puiši."
Jurijs Žigajevs: "Kurš, tavuprāt, ir jāsoda? Zaicevs?"
Vladimirs Koļesņičeko: "Jāizsauc uz sēdi, jāuzzina, kas un kā un kopīgi jāpieņem lēmums. Jāpalīdz, nevis jāgremdē! Mums klubu jau tā ir maz, kāpēc kādu piebeigt? (…) Un pēdējais. Vadībā jābūt futbola cilvēkiem un viņiem jābūt autoratīviem! Nevis tiem, kuri tur ir šobrīd. Tikai bez apvainošanās… (…) Atvainojiet, ja kādu aizvainoju, bet tāds ir mans viedoklis! Esmu par tīru futbolu. Par palīdzību katram klubam no LFF un Virslīgas puses! Un dzīvosim draudzīgi!
Ainārs Tamisārs: "Nevajag autoratīvus. Vajag godīgus, gudrus un tālredzīgus, kuri skatās tālāk par viena kluba vai vienas pilsētas robežām."
Vladimirs Koļešņičeko: "Jurists, kaut arī gudrs, nekad nesapratīs futbola lietas! Un var savārīt sliktas lietas ne jau tādēļ, ka būtu dumjš…"
Ainārs Tamisārs: "Kurš ir jaunais "Skonto" īpašnieks? Vai tiešām viņš ir galīgs nabags, ka nevar samaksāt 2500 eiro soda naudās Virslīgai un vēl šo to citiem?"
Vladimirs Koļesņičenko: "Viņam futbols nav interesants. Ne pavisam…"
Ainārs Tamisārs: "Vai kāds nevar no viņa "Skonto" atpirkt un pamazām (kaut vai 2-5 gadu laikā) visu sakārtot?"
Vladimirs Koļesņičenko: "Grūti teikt…Prezidenta jau divus mēnešus nav Latvijā. Kas viņam prātā, nezinu."
Ainārs Tamisārs: "Kuģis bez kapteiņa…"

Izmantotie resursi:
Twitter

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Skudriniekss

 +20 [+] [-]

, 2014-09-18 15:05, pirms 10 gadiem
Vārdu sakot Koļesņičenko uzskata, ka Ventas variants ir pilnīgi normāls un pieņemams - uztaisam klubu uz parāda, nevienam neko nemaksājam, bet viss ir ok, jo vadība vairs sen nav Latvijā un diez vai kādreiz vēl parādīsies. Pilnīgs sviests.

Laikam jau turpmāk LFF jāsāk prasīt priekšapmaksa un vēl drošības nauda pa virsu.

 +14 [+] [-]

, 2014-09-18 15:07, pirms 10 gadiem
Futbolistus jau nesoda - soda klubus (respektīvi to īpašniekus)! Ja futbolistam nemaksā algu, tad, pat ja viņš spēlē visspēcīgākajā klubā Latvijā, viņam ir jābūt savai pašcieņai un lepnumam!!! Ej taču prom no tās bedres, vai tad nav skaidrs, ka nākamgad Skonto vairs nebūs (tāpat kā Dinamo)? Un LFF būtu futbolistiem jāizmaksā kaut minimāla sāpju nauda par grimstoša kuģa pamešanu, nevis jāaizstāv blēžu bandu ar Kolesničenko priekšgalā (prezidents divus mēnešus nav Latvijā - zirgam jāsmejas)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 15:12, pirms 10 gadiem
Met ārā tos bomžus "Skonto" un "Jūrmalu", ja ignorē LFF nosacījumus lai spēlē rajona čempī, kur tik vajag ieresties uz spēli konkrētajā dienā!

 +10 [+] [-]

, 2014-09-18 15:21, pirms 10 gadiem
pinkainis rakstīja: Met ārā tos bomžus "Skonto" un "Jūrmalu", ja ignorē LFF nosacījumus lai spēlē rajona čempī, kur tik vajag ieresties uz spēli konkrētajā dienā!
Izmetīs skontu un jūrmalu būs citi tādi paši klubi šo divu klubu vietās!
Jātriec tos prom kuri šādus klubus atbalsta no augšas,tad gan pazudīs šie divi gan neradīsies nakamie!

  +5 [+] [-]

, 2014-09-18 15:21, pirms 10 gadiem
Daudzās līgas klubus soda ar punktu atņešānu sezonas gaitā, tā ir normāla prakse! Un sōdits tiek klubs nevis spēlētāji! Lai dara kā Siņeļnikovs un citi skono spēlētāji, pieprasa brīvā aģenta statusu un laižas prom uz visām 4ām debspusēm! žēl tos spēlētājus protams.. talantīgi, spēcīgi futbolisti, bet pretigs ir pats klubs ar saviem īpašniekiem..

 +10 [+] [-]

, 2014-09-18 15:22, pirms 10 gadiem
šitā auklēšanās ar šīm abām komandām jau apnikusi. Jāsviež ārā.

 +14 [+] [-]

, 2014-09-18 15:35, pirms 10 gadiem
Es Žigajevam pilnībā piekrītu!!!
Laiks Skonto FC un FC Jūrmala doties uz 1.līgu!!!

  +6 [+] [-]

, 2014-09-18 15:36, pirms 10 gadiem
Koļesņičenko kārtējo reizi izceļas.
Ja Virslīga ir profesionālā līga, tad tā arī ir jāizturās. Klubu laukumā pārstāv spēlētāji, bet tas nemaina līgas noteikumus, kuri ir jāievēro visiem klubiem, funkcionāriem. Protams, spēlētāji nav vainīgi, ka viņus uzmeta, bet klubs pašlaik neatbilst profesionālajām prasībām.
Teiksim tā - valsts pārvaldē, bez diploma nevar, tad, lūk, par profesionāliem klubiem, bez naudas nevar.
Katram jāspēlē tur, kur spējas atļauj, un ne tikai sportiskās spējas!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 15:38, pirms 10 gadiem
Un tas tik būtu kaut kas, ja Žigajevam par šo diskusiju tagad diskābeli iedotu

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 15:48, pirms 10 gadiem
Kur es varētu redzēt Latvijas futbola klubu budžetus un spēlētaju algu sarakstus?

  -2 [+] [-]

, 2014-09-18 16:07, pirms 10 gadiem
Sentis Paukštello rakstīja: Kur es varētu redzēt Latvijas futbola klubu budžetus un spēlētaju algu sarakstus?
Droši vien tur, kur citi var redzēt tavu algu.

  -2 [+] [-]

, 2014-09-18 16:12, pirms 10 gadiem
Labāk paši būtu normāli spēlējuši. Maksā algu un spēlē slikti, šiem(SKONTO) nemaksā un spēlē ļoti labi.
Laikam kas uram svarīgāks

  +6 [+] [-]

, 2014-09-18 16:45, pirms 10 gadiem
Neviens futbolistus nesoda, sodīts tiek klubs, kurā šie spēlētāji spēlē pašu izvēles pēc. Lai Koļesņičenko raksta uz Itālijas futbola federāciju apelāciju, ka nedrīkstēja sodīt "Juventus" futbolistus. Pašam tieši arī nevajag runāt lietas, nesaprotot to jēgu!

  +5 [+] [-]

, 2014-09-18 16:47, pirms 10 gadiem
Un vēl pēc Koļesņičenko rakstītā sanāk, ka Skonto futbolisti ir ar mieru, ka viņiem nemaksā algas. Lai nemaksā arī turpmāk, galvenais, ka punktus neņem nost.
Slēpts komentārs: Dr.med.Mengele

  +4 [+] [-]

, 2014-09-18 17:46, pirms 10 gadiem
Kožanam gan ir Stokholmas sindroma pazīmes.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 17:50, pirms 10 gadiem
Žigam piekrītu, Tamisāram vēl vairāk! Tā ir parodija par futbolu! Ir acīmredzami, ka kāda komanda tiek vilkta uz augšu, bet tiem, kas ir pret šo, ar šādiem apšaubāmiem lēmumiem, tiek parādīts, ka viņi neko nenozīmē!
Slēpts komentārs: Bayern/Heat fans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-09-19 17:26, pirms 10 gadiem
Jura takā vecene jau čīkst..