Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mežeckis kritizē diskusijas datumu, daudzus dalībniekus aicinājis Mihelsons

Agris Suveizda

Mežeckis kritizē diskusijas datumu, daudzus dalībniekus aicinājis Mihelsons
LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis
Foto: LFF

Jau nākamnedēļ 27. aprīlī notiks Latvijas Futbola federācijas prezidenta vēlēšanas, bet dienu pirms tam viens no kandidātiem Vadims Ļašenko biedriem un potenciālajiem balsotājiem rīkos diskusiju par futbola nākotni. Diskusijas un kongresa datumu sakritība radījusi itin lielu rezonansi, un domas šajā jautājumā dalās – vieni diskusiju ciklu vērtē kā ļoti labu ideju, citi pārmet par priekšvēlēšanu kampaņas triku un pat iespējamu korupciju. Tādēļ aptaujājām vairākus diskusijas dalībniekus, kā arī Latvijas Futbola federācijas pārstāvjus.

"Neesmu iedziļinājies, kā tas no malas izskatās," sarunā ar Sportacentrs.com saka Ģirts Mihelsons, kurš pats savulaik rīkoja līdzīgas diskusijas, bet nu viņa ideju pārņēmis Ļašenko. "Mana vēlme ir palīdzēt notikt labai lietai. Ja es savā laikā biju par vāju, lai šī ideja kļūtu par kaut ko lielāku, tad tikai priecājos, ka ir domubiedri, kuri to var realizēt daudz augstākā līmenī. Ļašenko teica, ka vēlas attīstīt šo ideju, un labā iniciatīvā, protams, esmu gatavs piedalīties un dot kādu savu padomu vai redzējumu, kas ir aktuālās tēmas, kurās atbildes biedri meklē jau ilgus gadus."

Tikmēr Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš Ļašenko ievēlēšanas gadījumā acīmredzot saglabās amatu, nenostājas Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidenta pusē un teic, ka šādu diskusiju rīkot dienu pirms vēlēšanām ir nepareizi. "Domāju, ka diskusija ir galīgi nevietā. Tās ir manas domas. Tādēļ, ka tā rada liekas emocijas un liekas sarunas. Protams, ka tādas diskusijas ir vajadzīgas un tādu diskusiju rīkošana ir pareiza. Bet dienu pirms kongresa… Tas nav pareizi un rada daudz jautājumu. Domāju, ka tas nav vietā un nav laikā. Netika izvēlēts pareizais laiks. Vai tiku aicināts uz diskusiju? Nē, un es uzreiz būtu kategoriski atteicies un nebūtu gājis. Ar Daini Kazakeviču [sporta direktoru un vienu no diskusijas dalībniekiem] man jau bija saruna par šo tēmu, un domāju, ka šonedēļ pie šā jautājuma vēl atgriezīsimies."

Strīdos galvenā kritika tiek izteikta tieši par diskusijas norises datumu. Mihelsons gan neuzskata, ka datuma izvēle būtu jātraktē kā vēlme ietekmēt balsotāju viedokli: "Arī man prasīja domas par datumu, un es skaidri un gaiši teicu, ka mans skatījums ir tāds, ka diskusija jātaisa tad, kad cilvēkiem būs praktiskāk, vieglāk un ērtāk atbraukt. Zinu, kā notiek tie paši LFF kursi. Arī tajos cilvēkiem no reģioniem ir apmaksāts ēdiens, nakšņošana viesnīcā – tā tas notiek. Man kā cilvēkam no Rīgas neko tādu nedod, taču es saprotu, ka tas nenozīmē, ka federācija kādu uzpērk vai nopērk. Transporta un dzīvošanas apmaksāšana tiek praktizēta jau gadu gadiem. Jau Twitterī, šķiet, rakstīju, ka datumu sakritību nebiju apdomājis un nebiju domājis, ka kāds par šo izteiks pārmetumus sašutuma formā. Acīmredzot mums šajā jomā vēl trūkst pieredzes."

Tēmā par Latvijas izlasi kā diskusijas dalībnieks pieaicināts arī valdes loceklis Aleksandrs Isakovs, kurš bija leģendārā "Euro 2004" finālturnīra dalībnieks: "Nekādas korupcijas nav, un kā valdes loceklis nekādu pārkāpumu neredzu. Par futbolu varu runāt katru dienu – varam un gribam runāt ne tikai dienu pirms vēlēšanām, bet arī pēc tām. Un par futbolu varu runāt gan ar Krišjāni [Kļaviņu], gan Kasparu [Gorkšu], gan Vadimu [Ļašenko] – man vienalga, ar kuru, esmu neitrāls un mana dalība nenozīmē atbalstu Ļašenko."

"Diskusijā piedalīšos kā bijušais izlases futbolists un Daugavpils futbola kluba vadītājs," Isakovs turpināja. "Nedošos uz diskusiju, lai runātu par kādu kandidātu un aicinātu par viņu balsot, bet gan lai runātu par futbolu un izlasi. Man pašam būs interesanti runāt ar futbola cilvēkiem – Vitāliju Astafjevu, Marianu Paharu, ar kuriem esmu kopā spēlējis. Mani ļoti interesē viņu domas par izlasi. Es šo datumu neizvēlējos – par futbolu un futbola uzlabošanu runāt varu jebkurā dienā." Arī LFF Izglītības daļas vadītājs Jurijs Andrejevs norādīja, ka pasākumā piedalīsies ar mērķi diskutēt par futbolu, nevis atbalstīt prezidenta amata kandidātu: "Kad mani aicināja, atbildēju, ka varu runāt par futbolu – kādēļ gan ne? Ja runa būs par jaunatnes futbolu, es labprāt runāšu. Ja runa būs par vēlēšanām, tad runāt negribu."

Gan Andrejevs, gan Isakovs un vēl vairāki apvaicātie diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka viņus pagājušās nedēļas vidū aicināja tieši Mihelsons, nevis Ļašenko. Lai arī Mihelsons saka, ka diskusijas rīkotājs ir Ļašenko, FS "Metta" ģenerālsekretārs nenoliedz, ka dalībniekus aicinājis viņš: "Jā, protams. Es taču pazīstu daudzus cilvēkus, kuri katrā no attiecīgajiem jautājumiem varētu būt īstie. Piemēram, bērnu piesaistīšanas jautājumā. Uzrunāju tieši tos, kuri to jau labi dara katrs savā reģionā. Smiltene, Tukums, "Mettas" treneris Andrejs Karpovs, kurš PSRS laikos atrada Igoru Stepanovu, Aleksandru Koliņko un Imantu Bleideli."

Mihelsons, vaicāts, kādēļ, aicinot dalībniekus, nav minējis, ka diskusijas rīkotājs ir Ļašenko, sacīja, ka vēlējies zināt konkrēto cilvēku nostāju pret pašu ideju jeb diskusiju cikla uzsākšanu: "Mani interesē tas, vai cilvēks atbalsta pašu ideju. Ja cilvēks sāks šķirot, ka ar to personu kaut ko darīšu, bet ar to – ne… Šādi apgalvojumi šķeļ Latvijas futbola sabiedrību. Tas viss tiek stāstīts šķelšanas manierē, un šāda veida politika ir piekopta jau ilgus gadus – ka darbiniekam, kaut kur iesaistoties un runājot, visu laiku ir jādomā, ka viņš ir sarkans, zils, zaļš. Tas taču nav normāli. Redzot, cik nopietni Ļašenko visam gatavojas, pieķēries un analizē, mani šis ceļš tiešām uzrunāja. Šī diskusija ir labs veids, kā uzklausīt biedru visas mazās un lielās sāpes un meklēt atbildes uz jautājumiem, kas ir svarīgi visos reģionos un nostūros."

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 14:45, pirms 6 gadiem
Jānis kritizē arī sevi kādreiz pa dzīvi? Vai tikai citus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-16 15:38, pirms 6 gadiem
A kas taa par ideju ko vinju tur apspriediis?

  +6 [+] [-]

, 2018-04-16 15:56, pirms 6 gadiem
Ko tauta domā - vai ir kaut niecīgas cerības, ka ievēlēs Gorkšu, nevis ielikteni un marioneti Ļašenko? Man izskatās, ka iznākums jau ir skaidrs.

  +7 [+] [-]

, 2018-04-16 16:15, pirms 6 gadiem
Vot tirš un par nesarkst tas Isakovs. Dodas lai interesanti parunātu par futbolu ar Astafjevu? Ko no viņa var interesantu dzirdēt? Eksperta viedoklis par to, kā zaudēt Gibraltāram? Padzīt ar sūdainu mietu visus un nelaist klāt

  +7 [+] [-]

, 2018-04-16 16:31, pirms 6 gadiem
darbagalds rakstīja: Jānis kritizē arī sevi kādreiz pa dzīvi? Vai tikai citus.
Bet šoreiz viņam ir taisnība- diskusija dienu pirms vēlēšanām ir skaidrs reklāmas pasākums.

     [+] [-]

, 2018-04-16 16:33, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ko tauta domā - vai ir kaut niecīgas cerības, ka ievēlēs Gorkšu, nevis ielikteni un marioneti Ļašenko? Man izskatās, ka iznākums jau ir skaidrs.
A, kas tad Gorkšs ir? Neielektenis, nemarionete?

  +7 [+] [-]

, 2018-04-16 16:33, pirms 6 gadiem
No revolucionāra par pērkamu padauzu

  +8 [+] [-]

, 2018-04-16 16:36, pirms 6 gadiem
Palasījos triperi - tas Mihelsons tur bļaustās, taisnojas un bet tam visam spīd cauri pērkamas palaistuves dvēsele

     [+] [-]

, 2018-04-16 16:36, pirms 6 gadiem
Un kāpēc visi noliek Ļašenko? Mēs jau pat nezinām, kāda ir viņa programma un ko viņš vēlas Latvijas futbolā mainīt un sasniegt. SC TV rītvakar būs diskusija.
Gorkšs, Kļaviņš un Ļašenko pie viena galda...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-16 16:52, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Un kāpēc visi noliek Ļašenko? Mēs jau pat nezinām, kāda ir viņa programma un ko viņš vēlas Latvijas futbolā mainīt un sasniegt. SC TV rītvakar būs diskusija.
http://sportacentrs.com/futbols/12042018-gorkss_klavins_un_lasenko_pie_viena_galda
šodienas Dienā ir intervija, tur daži aspekti izskatīti.

     [+] [-]

, 2018-04-16 17:10, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Mēs jau pat nezinām, kāda ir viņa programma un ko viņš vēlas Latvijas futbolā mainīt un sasniegt.
Ko tieši tu nezini par Ļašenko programmu un kādēļ raksti daudzskaitlī?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 17:12, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Mēs jau pat nezinām, kāda ir viņa programma un ko viņš vēlas Latvijas futbolā mainīt un sasniegt.
lff.lv

  +5 [+] [-]

, 2018-04-16 17:18, pirms 6 gadiem
Par šādas diskusijas veidošanu dienu pirms kongresa un tās neētiskumu es domāju nevienam nav šaubu. Tas ir neētiski, lai kāds būtu mērķis. Visvairāk kaitina tas, ka piem. VĻ vai ĢM nevar paši to atzīt. Vienkārši pateikt "sorri, tā bija kļūda, nepārdomāti utt no mūsu puses rīkot šajā datumā". Pat ja diskusijas mērķis ir cēls un labs, kas, varbūt, nesīs arī Latvijas futbolam labumu kaut kad nākotnē, bet uz šo brīdi tā ir neētiska rīcība un tas būtu jāatzīst un jāatvainojas. Ja to nedara, tad tā uzticība tikai zūd. Mums jau pietiek ar vienu profesiju - politiķiem kuri ir balti un pūkaini un nespēj atzīt savas kļūdas.

  +7 [+] [-]

, 2018-04-16 17:29, pirms 6 gadiem
Mihelsons manās acīs ir miris!

     [+] [-]

, 2018-04-16 17:55, pirms 6 gadiem
Atnācu no darba un saņēmu Cēsu drauga zvanu. Viņš paziņoja , ka Valmiera un Kuldīga apsolījušas balsot par Kļaviņu.Trakas lietas....

  +5 [+] [-]

, 2018-04-16 18:26, pirms 6 gadiem
kur ta bratka lajuks-kam,uz ko, cik...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 18:47, pirms 6 gadiem
graic rakstīja: Visvairāk kaitina tas, ka piem. VĻ vai ĢM nevar paši to atzīt. Vienkārši pateikt "sorri, tā bija kļūda, nepārdomāti utt no mūsu puses rīkot šajā datumā".
Jopcik! Cik tu naivs!
Kāpēc lai viņi to sacītu? Īpaši tad, ja tā nebija kļūda un viss ticis rūpīgi pārdomāts.

Ētika, saki? Ētiku kara laikā vari paslaucīt kaķim zem astes. Kandidāti ir trīs. Vieta, kas "brīva uz brieža" - kā tai dziesmā, ir tikai viena.

     [+] [-]

, 2018-04-16 18:56, pirms 6 gadiem
Atnācu no darba un saņēmu Cēsu drauga zvanu. Viņš paziņoja , ka Valmiera un Kuldīga apsolījušas balsot par Kļaviņu.Trakas lietas....
=============
lai cik tas skanētu jocīgi, bet es ar dzirdēju, ka vidzeme un Kuldīga balsos par KK

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 19:04, pirms 6 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Ko tieši tu nezini par Ļašenko programmu un kādēļ raksti daudzskaitlī?
Es neko nezinu, jo SC tikai no visām pusēm atspoguļo Kļaviņa domas. Paldies 1 par linku, tagad apskatīšos. Pieļauju, ka tādi kā es ir vairāki, kas speciāli nemeklē kandidātu programmas.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-16 19:59, pirms 6 gadiem
Ar mežeckiņu viss skaidrs, Lāšenko ievēlēšanas varbūtība nepārsniedz 20%, mēģinās pielīmēties Gorkšam, noliekot savu veco bratanu. Jo Jančukam jāpaliek vismaz valdē, lai var cerēt turpināt braukāt pa pasauli, inspicējot futbola mačus ar Platinī atbalstu. Tomēr nekas nav skaidrs, ja būs aizklāta balsošana, jo visiem mazajiem LFF biedriem KK sola apetītlīgas lietas. Bet vai Rīgas biedri gribēs dalīties, noteikti nē. Mana varbūtība aizklāta balsojuma rezultātā 45% Gorkšs, 35% KK un 20% Ļašenko.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-16 20:18, pirms 6 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Ar mežeckiņu viss skaidrs, Lāšenko ievēlēšanas varbūtība nepārsniedz 20%, mēģinās pielīmēties Gorkšam, noliekot savu veco bratanu. Jo Jančukam jāpaliek vismaz valdē, lai var cerēt turpināt braukāt pa pasauli, inspicējot futbola mačus ar Platinī atbalstu. Tomēr nekas nav skaidrs, ja būs aizklāta balsošana, jo visiem mazajiem LFF biedriem KK sola apetītlīgas lietas. Bet vai Rīgas biedri gribēs dalīties, noteikti nē. Mana varbūtība aizklāta balsojuma rezultātā 45% Gorkšs, 35% KK un 20% Ļašenko.
Baigi greizi, Lašenko es dotu 70% vismaz uzvarai, paskaties visus biedrus, kas viņu nominēja.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-16 20:38, pirms 6 gadiem
Pa lielam manuprāt jau nav pat nemaz tik svarīgi kurš manekens tiks ievēlēts, federācijā nav nekas diži mainijies pēdējos 20 gadus un neredzu reālu iemeslu kapēc varētu mainīties.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-16 20:45, pirms 6 gadiem
GORKŠS!!!

  -3 [+] [-]

, 2018-04-16 22:16, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: http://www.lff.lv/webroot/file/uploads/files/dokumenti/LFF%20dokumenti/Kongress%202018/Vadims%20Lasenko_Programma_LFF%20kongress%202018.pdf
Nopietna programma ar 77 punktiem. Varbūt tur ir sarakstīts par daudz, bet redzams, ka cilvēks domā gan stratēģiski, gan taktiski.