Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šabalam 45 minūtes Legņicas neizšķirtā, "Spartaks" pieveic Krievijas 1. līgas "top 4" komandu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šabalam 45 minūtes Legņicas neizšķirtā, "Spartaks" pieveic Krievijas 1. līgas "top 4" komandu
Valērijs Šabala ar bumbu. Foto: miedzlegnica.eu

Pārbaudes spēlē pirms gaidāmās "Optibet" futbola Virslīgas sezonas 2016. un 2017. gada Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" atspēlējās un ar 3:2 pārspēja Krievijas pēc spēka otrās jeb Nacionālās līgas šobrīd ceturto spēcīgāko vienību Maskavas "Chertanovo".

Kūrortpilsētas kluba pieteikumā šodienas spēlē no 23 futbolistiem tikai astoņi bija pašmāju spēlētāji. Zināms, ka šodien cīņā ar "Chertanovo" devās pamatā tie spēlētāji, kas veidoja komandas kodolu pagājušajā sezonā. Sīkākas aprises "Spartaks" vadība izvēlējusies neatklāt.

Mača rezultātu 22. minūtē atklāja "Spartaks", maskaviešiem līdz 59. minūtei gūstot divus vārtus pēc kārtas un pārņemot vadību ar 2:1. Jūrmalnieki atguva iniciatīvu, izšķirošos divus vārtus spēles galotnē gūstot septiņu minūšu intervālā.

2019. gada sezonā ar 32 spēlēs iegūtiem 44 punktiem "Spartaks" palika piektajā vietā Virslīgas kopvērtējumā, otro gadu pēc kārtas netiekot Eirokausos. Itāļa Nuncio Dzavetjēri trenētajai komandai turpinājumā ieplānotas pārbaudes spēles ar Krievijas premjerlīgas klubiem Samaras "Krylya Sovetov" (21. janvārī), Kazaņas "Rubin" (9. februārī) un Maskavas "Dynamo" (14. februārī).

Savukārt Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala aizvadīja otro puslaiku Polijas 1. līgas komandas Legņicas "Miedz" sastāvā, tai atspēlējoties no 0:2 deficīta un cīnoties 2:2 ar Polijas Ekstraklases ceturtajā pozīcijā esošo Vroclavas "Śląsk". Šabalas labākā izdevība izcelties šajā spēlē bija 58. minūtē, kad Valērijs no 16 metru attāluma bumbu raidīja pāri pretinieku vārtiem.

Pagājušās sezonas Polijas 1. līgas labākais snaiperis šosezon "Miedz" sastāvā guvis tikai divus vārtus. Legņicas vienība ar 20 mačos iegūtu 31 punktu Polijas 1. līgas kopvērtējumā atrodas sestajā vietā.

25. janvārī "Miedz" draudzības spēlē eksaminēs Polijas pēc spēka ceturtās līgas komandu "Mieszko", savukārt 1. un 7. februārī Legņica tiksies ar divām citām 1. līgas vienībām - attiecīgi Opoles "Odra" un Glogovas "Chrobry". Oficiālā sezona atsāksies tikai 29. februārī.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/miedzlegnica