Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Uz zelta medaļām vairs neceram"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pahars: "Uz zelta medaļām vairs neceram"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Skonto" galvenais treneris Marians Pahars pēc vakar piedzīvotā zaudējuma "Ventspilij" (0:1) atzina, ka vairs necer uz titula nosargāšanu, tagad svarīgi sezonu pabeigt Eirokausu zonā.

"Skonto" galvenais treneris Marians Pahars: "Var teikt, ka "Ventspils" ir tuvu tam, lai no visiem aizbēgtu, bet mēs diemžēl esam nelabojami atpalikuši. Protams, gatavojāmies un noskaņojāmies, jo ļoti svarīga spēle gan morālā ziņā, gan turnīra tabulas kontekstā. Nav par ko pārmest spēlētājiem. Kopumā līdzīga spēle, tādās sāpīgi zaudēt. Jā, "Ventspilij" bija teritoriālais pārsvars, bet aizsardzībā darbojāmies kompakti. Vārtus paši atvedām. Kļūda laukuma centrā, pēc tam vēl vairākas bērnišķīgas kļūdas. Tādās spēlēs vieni vārti arī visu izšķir. Ar neizšķirtu būtu apmierināts. Pēc mača futbolistiem teicu, lai nenokar galvas. Salīdzinājumā ar dažām iepriekšējām spēlēm, šodien ar spēlētāju noskaņošanu problēmu nebija. Ņemot vērā to, ka komandā daudz gados jaunu spēlētāju, no taktiskām un tehniskām kļūdām neizvairīties."

Pahars neslēpa, ka par titula nosargāšanu vairs nesapņo: "Nekas nav jāslēpj. Labi būtu ieķerties 2. vietā. Noteikti sezona jāpabeidz Eirokausu zonā! Tik daudz "ūdens izliets", ka tagad punkti būs jāņem ne tikai visās spēlēs pret lejasgala komandām, bet arī pret līderiem."

Vaicāts par Kaspara Dubras progresu, rīdzinieku treneris atklāja, ka centra aizsargu drīz gaida laukumā: "Viņš ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, trenējas, taču pagaidām nav pietiekami labas kondīcijas. Pie tam mūsu aizsardzības līnija esošajā sastāvā jau ilgi kopā spēlē, ir saspēlējusies, tāpēc grūti tā pēkšņi ielikt tajā citu spēlētāju. Protams, gaidām viņu atpakaļ laukumā, jo Dubra bez šaubām ir pamatsastāva spēlētājs, kurš dos pastiprinājumu. Diemžēl pagaidām viņš vēl nav fiziski gatavs. Kura vietā Dubra spēlēs? Pagaidām to neplānojam – kurš spēlēs sliktāk, tam nāksies palikt malā."

Sergejs Podpalijs, "Ventspils" galvenais treneris: "Visi saprata, ka tiekas līderi. Gan "Skonto", gan mums bija problēmas ar sastāvu, nebija iespēju pastiprināt sastāvu spēles gaitā, kad vajadzēja noturēt uzvaru. Šodienas uzvarai pret principiālu pretinieku un arī panākumam iepriekšējā spēlē vajadzētu vairot komandas pārliecību. Ne viss izdevās, pārtraukumā nācās parunāt paaugstinātos toņos, jo 1. puslaikā redzētais man nepatika. Labi, ka iesitām un uzvarējām."

Virslīgas līderu treneris atzina, ka viņu nepārsteidza "Skonto" izvēlētā taktika spēlēt no aizsardzības: "Nē, viņi pret mums tā spēlēja arī pēdējās divās savstarpējās spēlēs mūsu laukumā – gan Virslīgā, gan Baltijas līgā. Uzskatu, ka katrs tiesīgs izvēlēties tādu taktiku, kādu uzskata par sev labāko. Tajās divās spēlēs "Skonto" uzvarēja."

Vai Podpalijs piekrīt Pahara teiktajam, ka "Ventspilij" cīņā par titulu atlikuši vairs tikai divi konkurenti (Liepāja un Daugavpils)? "Marians tā speciāli saka, viņš arī pagājušajā reizē tā teica. Vēl daudz jāspēlē, tāpēc pāragri kādu apsveikt ar uzvaru vai pretēji – norakstīt. "Skonto" turpinās cīnīties," teica "Ventspils" galvenais treneris.

Podpalijs par "Ventspils" kluba pārstāvju Latvijas izlasē – Ritvara Rugina un Oļega Laizāna sniegumu klubā: "Oļegam gadās kritumi, šķiet, tagad viņš sāk atrast savu spēli. Domāju, ka spēle izlasē devusi viņam grūdienu, Laizānam vajadzētu kļūt par stabilu vērtību izlasē. Arī pret Ruginu bija daudz pretenziju, taču var redzēt, ka viņš cenšas. Nav tik labs sniegums kā sezonas sākumā, taču spēle uzlabojas."

Kurzemnieku treneris uz atbildi, vai uzvaras izskatā saņēmis dāvanu no komandas (Podpalijam aizvakar bija dzimšanas diena), pajokoja: "Labi, ka dzimšanas diena bija aizvakar."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja