Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Beļajevs: "Izpelnījāmies pretinieku cieņu"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Beļajevs: "Izpelnījāmies pretinieku cieņu"
Vladimirs Beļajevs
Foto: A.F.I.

"Izpelnījāmies pretinieku cieņu," pēc piedzīvotā zaudējuma LMT Virslīgas 1. kārtas spēlē pret "Ventspils" (1:5) pozitīvo centās saskatīt Rīgas "Daugava" galvenais treneris Vladimirs Beļajevs.

Vladimirs Beļajevs: "Pirmkārt, apsveicu "Ventspils" ar likumsakarīgu uzvaru. Skaidrs, ka pirmā spēle vienmēr ir īpaša, labāku pretinieku debitantam kā valsts čempionus nevar iedomāties. Es debitēju kā galvenais treneris, kaut arī sešus gadus strādāju kā asistents, taču būt galvenajam trenerim tas ir kas īpašs. Mūsu galvenais ieguvums ir iegūtā cieņa pret mūsu komandu. Jutu, ka Romans [Grigorčuks - aut.] bija uztraucies vismaz kādu laiku, tas jau ir sasniegums. Puiši centās, bet, skaidrs, ka pieredzējusi komanda momentāli izmantoja mūsu kļūdas. Tās nebija bērnišķīgas, jo standartsituācijas bija labi atstrādātas. Mums pietrūka pieredzes un meistarības. Ja Zotovs būtu pārmetis bumbu pāri vārtsargam... Rezultāts nav pārāk patīkams, manuprāt, varējām ielaist par diviem vārtiem mazāk un iesist par vieniem vairāk.

Apmēram seši - septiņi spēlētāji šodien nevarēja spēlēt, jo viņiem ir problēmas ar veselību. Knapi izdevās savākt 18 spēlētājus šodienas spēlei. Tātad mums ir arī rezerves. Vārtos stāvēja Dzelme, jo maijā mums jāspēlē Eiropas U-19 kvalifikācijas turnīrā, tādēļ viņam ir jābūt pirmajam vārtsargam."

Romans Grigorčuks: "Paldies kolēģim par apsveikumiem. Gribu visus nomierināt, sakot, ka čempionāts notiek, visi ir uz vietas. Krīzei nav nozīmes, jo redzams, ka čempionātā ir ļoti daudz labu spēlētāju, tā ka viss ir kārtībā. "Daugava" ir ļoti laba un perspektīva komanda. Šī komanda jau ir spējīga izrādīt nopietnu pretestību. Ja progress turpināsies, viss būs kārtībā. To es viņiem arī novēlu. Šajā spēlē radās daudz jautājumu, kuri saistīti ar mūsu spēli. Tuvākajā laikā centīsimies tikt ar tiem skaidrībā.

Brīdī, kad rezultāts bija 2:1 bija satraukums, jo bijām tuvu tam, lai ielaistu vēl vienus vārtus. Domāju, ka tad mums klātos ļoti smagi. Spēcīgākai komandai ir jānospiež pretinieks, kad ir tāda iespēja. Tāda iespēja mums bija, bet mēs to neizmantojām. Saņēmām vieglu brīdinājumu, ka laukumā viss var ļoti ātri mainīties.

Šodien spēlējām tikai ar diviem nominālajiem aizsargiem, jo šobrīd citu mums vienkārši nav. Rezervē bija Soleičuks, kurš sāks strādāt kluba vadībā, tā kā viņš tagad ir spēlējošais darbinieks. Mums ir vismaz pieci taktiskie zīmējumi. No tiem mēs uz katru spēli izvēlēsimies piemērotāko, izvērtējot pretinieku. Mūsu galvenie konkurenti nav tikai "Skonto" vai "Liepājas Metalurgs", mums ir astoņi pretinieki, tādēļ mēs pret visiem attiecamies vienādi."

     [+] [-]

, 2009-03-15 23:33, pirms 15 gadiem
Rezultāts nav pārāk patīkams, manuprāt varējām ielai...

"Manuprāt" jāliek komatos