Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Covid-19" uzliesmojums Virslīgā: konstatēti četri pozitīvi gadījumi

Ints Megnis
Ints Megnis

"Covid-19" uzliesmojums Virslīgā: konstatēti četri pozitīvi gadījumi
Uldis Pūcītis. Foto: Jānis Līgats

Divos "Optibet" Virslīgas futbola čempionāta klubos konstatēti kopumā četri administrācijas darbinieku vai apkalpojošā personāla pārstāvju saslimšana ar "Covid-19", sestdien ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF). Kā apstiprinājuši klubi, trīs no šiem gadījumiem ir Jūrmalas "Spartaka" vadībā, bet ceturtais saslimušais ir "Valmieras" viceprezidents Uldis Pūcītis.

Pēc informācijas saņemšanas par "Covid-19" saslimšanas gadījumu personai, kas 3. jūlijā apmeklēja LFF kongresu, federācija organizējusi gan kongresa rīkošanā iesaistīto, gan neiesaistīto LFF darbinieku testēšanu, kā arī veiktas pārbaudes LFF valdes locekļiem. Šo cilvēku pārbaudes pozitīvas analīzes nenesa, ziņo LFF, stāstot, ka paralēli tika uzsākta kongresā klāt bijušo LFF biedru, tehnisko darbinieku un viesu apziņošana, aicinot izmantot iespēju veikt valsts apmaksātās pārbaudes. Tāpat LFF savus spēkus koncentrējusi sacensību sanitārā protokola tālākai ievērošanai, sniedzot konsultatīvo un organizatorisko atbalstu virslīgas klubiem un to testēšanā, lai iespējami ātri nodrošinātu pēc iespējas drošākus apstākļus virslīgas čempionāta turpināšanai.

Šīs ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) un Centrālo laboratoriju saskaņotās darbības atklājušas četrus saslimšanas gadījumus divos virslīgas klubos (vienā klubā trīs, vienā klubā viens gadījums). Starp saslimušajām personām nav attiecīgo klubu spēlētāju.

Pēc LFF pieejamās informācijas trīs no šiem četriem saslimšanas gadījumiem saista pārvietošanās kopīgā transportlīdzeklī pēc 3. jūlija LFF kongresa ar personu, par kuras saslimšanu 8. jūlijā parādījās pirmā publiskā informācija. Ceturtā persona pozitīvu analīzi saņēmusi, attiecīgajā klubā veicot centralizēto testēšanu. Par visiem šiem un saistošajiem apstākļiem ir informēti SPKC profesionāļi sekmīgai epidemioloģiskās izmeklēšanas veikšanai.

Kā zināms, saslimušais LFF kongresa delegāts ir valdes locekļa amata kandidāts Guntars Indriksons. Uzreiz pēc kongresa viņš devās uz Valmieru, kur apmeklēja spēli starp vietējo komandu un Jūrmalas "Spartaku". Sestdien Jūrmalas klubs apstiprinājis, ka trīs gadījumi ir konstatēti tās darbiniekiem.

"Testu rezultātā, diemžēl, atklāti trīs pozitīvi rezultāti (kluba vadības un apkalpojošā personāla vidū). Divos gadījumos pilnībā noteikts inficēšanas iemesls, jo abas personas bija klātienē apmeklējuši LFF kongresu un atradās tiešā kontaktā ar cilvēku, kuram tika konstatēts pozitīvs "Covid-19" rezultāts. Trešā gadījuma inficēšanas iemesli tiek noskaidroti. Visas trīs personas tika nekavējoties izolētas, šobrīd atrodas karantīnā un nerāda nekādu bīstamību ne komandai, ne apkārtējiem," paziņojumā uzsver "Spartaks".

Savukārt "Valmieras" klubs apstiprinājis, ka pozitīvs tests konstatēts Pūcītim, bet visiem galvenās komandas un dublieru spēlētājiem pārbaudes atnesušas negatīvu rezultātu. "Ulda "Covid-19" gadījums ir izsekots, un zināms, ka slimība iegūta esot tiešā kontaktā ar jau iepriekšminēto personu, kura līdzīgi kā viņš apmeklēja LFF kongresu, turklāt tās pašas dienas vakarā abi kopā devās arī uz spēli Valmierā. Uldim pirmie slimības simptomi parādījās 9. jūlijā, un sākot no šīs dienas viņš arī devās karantīnā."

Līdz šim internetā publiski izskanējis, ka visi "Covid-19" testi negatīvi bijuši "Daugavpils" komandai. "Jelgavas" vienība uz pārbaudēm dosies nākamās nedēļas sākumā, bet "Riga" pārbaudes veiks otrdien.

Kā to paredz SPKC norādes un LFF organizēto sacensību sanitārais protokols, visas četras personas uz nepieciešamo periodu atrodas pašizolācijā. Kā iepriekš tika ziņots, pēc LFF pieejamās informācijas līdz šim veiktajās pārējo LFF 3. jūlija kongresa dalībnieku (LFF biedri, viesi, tehniskais personāls, vēlēšanu kandidāti) pārbaudēs konstatēts vēl viens COVID-19 saslimšanas gadījums.

Tāpat konstatēts, ka vienas saslimušās personas ģimenes piederīgais piektdien atradies futbola skolas "Metta" treniņnometnē LFF mācību un treniņu centrā "Staicele". Pēc konsultācijām ar attiecīgajām iestādēm, kā arī izvērtējot "Metta" plašo preventīvo un drošības pasākumu klāstu, kas tiek nodrošināts akadēmijas jauniešiem, saslimšanas riski bija vērtējami kā zemi. Neskatoties uz to, persona tika operatīvi atbrīvota no tālākas dalības nometnē un tai tika nodrošināta nepieciešamā pārbaude, kamēr pārējo nometnes dalībnieku vecāki tika informēti par nepieciešamību turpmāko periodu rūpīgi sekot līdzi savu atvašu pašsajūtai, nepieciešamības gadījumā veicot arī pakārtotās SPKC rekomendētās darbības. Pārbaudēs ģimenes piederīgajam saslimšana netika konstatēta.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12678/divos-vi...

     [+] [-]

, 2020-07-11 11:51, pirms 4 gadiem
Izolējiet slimos, veselie lai turpina kaplēt!

     [+] [-]

, 2020-07-11 12:25, pirms 4 gadiem
...mjā....spējīgs tas Indriksons...vidēji viens inficētais aplipinot 2-2,5, kamēr valdes locekļa kandidāts veselus 4! l

     [+] [-]

, 2020-07-11 12:35, pirms 4 gadiem
Muļķības!

     [+] [-]

, 2020-07-11 12:47, pirms 4 gadiem
Ko var gribēt,ja Spartaka skauts Jeromenko atbrauc no Maskavas un sēž stadionā.

     [+] [-]

, 2020-07-11 12:54, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Ko var gribēt,ja Spartaka skauts Jeromenko atbrauc no Maskavas un sēž stadionā.
tev bija visas iespējas,pazvanīt 112

     [+] [-]

, 2020-07-11 13:36, pirms 4 gadiem
Madzigais rakstīja: Muļķības!
>>>>>>>>>>>>>>
';

     [+] [-]

, 2020-07-11 13:47, pirms 4 gadiem
Ļurba rakstīja: tev bija visas iespējas,pazvanīt 112
Taisnība tev ir.