Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šovakar atsāksies cīņas LMT Virslīgā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šovakar atsāksies cīņas LMT Virslīgā
Divcīņas starp Kristianu Toresu ("Jūrmala-VV") un
Jevgeņiju Kosmačovu ("Ventspils") gaidāmas arī
šovakar
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar ar četrām spēlēm visā Latvijā tiks aizvadīta 14. kārta LMT Virslīgā jeb Latvijas čempionātā futbolā. Kamēr atpūtīsies Rīgas "Skonto", tabulas pirmajās vietās esošās "Ventspili" un "Liepājas metalurgu" gaida nebūt ne vieglas cīņas savos laukumos pret attiecīgi "Jūrmalu-VV" un Daugavpils "Dinaburg".

Kā ierasts, visu maču teksta tiešraides piedāvās eSports.lv. Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

Pēc nepilnu divu nedēļu pārtraukuma, kas bija saistīts ar Latvijas U-21 izlases gatavošanos Eiropas čempionāta atlases cikla sākumam, šovakar atsāksies LMT Virslīgas jeb Latvijas futbola čempionāts. Visi četri 14. kārtas mači sola intrigu - favorītēm savā laukumā jātiek galā ar tabulas vidusmēra vienībām, bet divos mačos par dārgiem punktiem cīnīsies četras vājākās turnīra dalībnieces. Ja pirmīt spēcīgā sastāva dēļ par vāju nevarēja nosaukt "Olimpu/RFS", tad šovakar rīdzinieku sastāvā spēlēs tikai viens pieredzējis futbolists... Bet tagad - par visu pēc kārtas.

SK Liepājas metalurgs - FK Dinaburg

Liepājā, "Daugavas" stadionā, plkst. 18:00.
Liepājā šovakar vietējais "Metalurgs" uzņems Daugavpils "Dinaburg". Pirmajā aplī abas komandas tikās Daugavpilī, un toreiz, divus vārtus gūstot čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam Kristapam Grebim, ar 3:0 triumfēja liepājnieki. Viņiem šodien būs jāiztiek bez diskvalificētajiem Oskara Kļavas un lietuvieša Toma Tamošauska, savukārt Daugavpils kluba rindās spēlēt diskvalifikācijas dēļ nedrīkstēs Jevgeņijs Simonovs.

Liepājniekiem atpakaļ ierindā būs Genādijs Soloņicins, kurš uz pāris dienām bija devies uz Azerbaidžānu, lai pārbaudītos vietējā "Simurq" kluba rindās. "Azerbaidžāņi uz mani vēl grib apskatīties pārbaudes spēlēs. Sarunājām, ka nedēļas beigās braukšu uz četrām piecām dienām uz Tbilisi, kur "Simurq" aizvadīs treniņnometni. Ja patikšu viņiem un mani apmierinās visi nosacījumi, tad, iespējams, palikšu. Iespaids palika normāls - varētu tur palikt, jo komandai ir paši augstākie mērķi, bet man vajadzīga spēļu prakse. Līdz 22. jūnijam viss izšķirsies, jo starptautiskie noteikumi tur ļauj tikai līdz 23. datumam pieteikt jaunus futbolistus," vakar sarunā ar eSports.lv pastāstīja Soloņicins.

Maču tiesās Andris Treimanis.

FK Ventspils - Jūrmala-VV

Ventspilī, VOC stadionā, plkst. 18:00.
Ventspilī Latvijas čempione FK "Ventspils" uzņems "Jūrmala-VV" futbolistus. Pirmajā aplī abu komandu divcīņa Slokā, divus vārtus gūstot krievu leģionāram Grigorijam Čirkinam, noslēdzās ar ventspilnieku uzvaru - 3:0. Ventspilnieku sastāvā šodien laukumā varētu neiziet četri futbolisti - līdzās savainotajiem aizsargiem Igoram Savčenkovam, Žanam Polam Ndeki un Sašam Cilinšekam pirms pāris dienām pievienojies arī Grigorijs Čirkins, kura līdzdalība mačā esot zem jautājuma zīmes. Toties vārtsargs Andris Vaņins pilnībā atkopies no nesen gūtā potītes savainojuma. Tāpat komandā atgriezies Skotijā rūdījumu guvušais Pāvels Mihadjuks, kurš bija izīrēts "Inverness C.T.". Mihadjuks kopā ar Denisu Kačanovu šovakar, visticamāk, spēlēs aizsardzības centrā, un viņiem malās varētu pievienoties Artis Lazdiņš un/vai malējie pussargi - Cigirlašs, Žigajevs vai Višņakovs.

Savukārt jūrmalniekiem iztrūkumu sastāvā nav, un mačam gatavojas visi futbolisti. Vienīgi Marians Pahars mokās ar muguras problēmām, tāpēc trenējas individuāli un šodien nespēlēs.Runājot par transfēru logu, jūrmalnieku galvenais treneris Vladimirs Babičevs atklāja, ka izmaiņas sastāvā noteikti būs. Transfēru process pilnā sparā ritot jau šobrīd - esot gan noskatīti spēlētāji, kas varētu papildināt komandu, gan piedāvājumi no citiem klubiem par esošo "Jūrmalas-VV" futbolistu pāreju. Pagaidām gan vēl nekā konkrēta... Jūnija beigās, jūlijā - tad arī būšot pirmie jaunumi.

Maču tiesās Vadims Čerņikovs.

FK Daugava - FC Tranzīts

Salaspilī, Sporta skolas stadionā, plkst. 18:00.
Salaspilī šovakar tiksies divi vienīgie Virslīgas klubi, kuri šosezon uzvaras garšu vēl nepazīst - Rīgas "Daugava" pret Ventspils "Tranzītu". Pirmajā riņķī abas komandas parūpējās par saistošu un intriģējošu maču Ventspilī, galu galā dalot punktus uz pusēm - 3:3. "Daugavas" sastāvā šodien nebūs vairāku futbolistu. Pirmkārt, pagājušajā mačā Rēzeknē diskvalificēto kapteiņa Kirila Ševeļova un komandas rezultatīvākā spēlētāja Denisa Tarasova. Otrkārt, savainoto vārtsarga Andreja Piedela un aizsargu Viktora Šekova un Iliča Kandova (ar traumu atgriezies no Izraēlas, kur pārbaudījās vietējos klubos). Treškārt, jau samērā sen projām aizbraukušo ēģiptieša Karīma Gomā (atpakaļ uz Ēģipti) un kamerūnieša Alekša Ngambi (uz Franciju).

Uz šī fona "Tranzīta" problēmas ir visai mazas - savainojumi ir tikai Mihailam Rjumšinam un Denisam Babuļam, toties praktiski gatavs spēlēt ir Latvijas U-21 vārtsargs Jevgeņijs Sazonovs. Sarunā ar eSports.lv "Tranzīta" galvenais treneris Igors Kičigins prognozēja, ka transfēru periodā komandā varētu būt izmaiņas - visticamāk, vislielāko progresu veikušie futbolisti varētu pievienoties "Ventspilij". Kuri tieši - to Kičigins pagaidām atklāt nevarēja, jo visu izlems "Ventspils" galvenais treneris Romans Grigorčuks.

Maču tiesās Aleksandrs Anufrijevs.

Olimps/RFS - SK Blāzma

Rīgā, "Daugavas" stadionā, plkst. 18:00.
Visbeidzot Rīgā "Olimps/RFS" uzņems Rēzeknes "Blāzmu". Pirmajā riņķī Rēzeknē abu šo komandu savstarpējā spēle noslēdzās ar "Olimpa" minimālu uzvaru - 1:0 (atcerēsimies rīdzinieku sarūpēto cirku ar nekvalitatīviem mača krekliem un nost lūpošiem numuriem). Kārtējo reizi var tikai pabrīnīties par tādu faktu, ka vēl vakardienas rīta pusē nebija zināma spēles norises vieta. Galu galā mačs norisināsies "Daugavas" stadionā, par kura saistību Virslīgas sakarā jau kādu laiku bijām piemirsuši. Līdz šim bija runas, ka "Olimps/RFS" mājas spēles rīkos LU stadionā, kurā veikti nepieciešamie remontdarbi, lai stadions būtu kaut kādā līmenī gatavs Virslīgas mačiem. Tomēr - šodien vēl ne...

Rīdzinieku sastāvā šovakar praktiski nebūs neviena pieredzējuša futbolista - vienīgi kapteinis Vitālijs Astafjevs, kā ierasts, darbosies laukuma centrā. Paredzams, ka Andrejs Štolcers maču pamatsastāvā neuzsāks, Juris Laizāns ir savainots, bet Mihails Miholaps devies uz pārbaudi kādā Azerbaidžānas klubā. Ierindā būs arī Andrejs Kostjuks, kurš uz savu jauno darbavietu - šveiciešu "Xamax" - dosies tikai mēneša beigās. Olimpiešu gados jaunais sastāvs sola interesantu cīņu, jo arī Rēzeknes "Blāzma" nevar lepoties ar pieredzējušu kodolu. Rēzekniešiem gan savainojumu neesot, un mačam gatavojas visi. Ar komandu formas uzturēšanas nolūkos trenējas arī Artūrs Silagailis un Krišjānis Vallers (no jūlija viņam būšot profesionāls līgums ar Glāzgovas "Celtic"). Viņi, protams, Virslīgas mačos piedalīties negrasās un nemaz nedrīkst.

Maču tiesās Aleksandrs Golubevs.

Kā ierasts, visu maču teksta tiešraides piedāvās eSports.lv. Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

LMT Virslīga

14. kārta

DatumsLaiksSpēle
11.06.2009.18:00SK Liepājas metalurgs - FK Dinaburg
11.06.2009.18:00FK Ventspils - Jūrmala-VV
11.06.2009.18:00FK Daugava - FC Tranzīts
11.06.2009.18:00Olimps/RFS - SK Blāzma

Turnīra tabula

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1.FK Ventspils1293034:830
2.SK Liepājas metalurgs1293032:630
3.Skonto FC1282233:1226
4.Jūrmala-VV1143413:1815
5.FC Dinaburg1143411:1215
6.Olimps/RFS1141615:1813
7.FC Tranzīts120668:226
8.SK Blāzma Rēzekne121297:345
9.FK Daugava Rīga1103813:363

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Kristaps GrebisSK Liepājas metalurgs10
2.Ivans LukjanovsSkonto FC8
Vits RimkusFK Ventspils8
Ģirts KarlsonsSK Liepājas metalurgs8
5.Vladimirs DvališviliSkonto FC7
6.Grigorijs ČirkinsFK Ventspils6
Slēpts komentārs: kegums

  -2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:10, pirms 15 gadiem
Laiks būtu Tranzītam izcīnīt pirmo uzvaru.Iepriekšējā savstarpējā spēlē
pamanījās no 3:1 nospēlēt 3:3

  -2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:16, pirms 15 gadiem
Vai Andris 5 nevarētu kaut ko uzrakstīt par tiesnesi V.Čerņikovu un izskatās arī
Andžam Treimanim nav paveicies,jo šodien no progresējoša tiesneša
var iekļūt Andra5 melnā sarakstā.
Bet citādi,cerams,ka visas šīsdienas spēles būs interesantas.

  -2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:19, pirms 15 gadiem
Ja Salaspilī būs neizšķirts un Blāzmai uzvara, uz ko vat cerēt, tad 7. vieta būs kabatā...)))

  +2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:26, pirms 15 gadiem
Forši, ka tiesās Treimanis. Ļoti augsti vērtēju šo tiesnesi. Man šķiet, ka Treimanis ir pats perspektīvākais tiesnesis no t.s. "jaunās paaudzes"... Ja runa iet par LM, tad būs grūti šodien. Necik sen ieturēju maltīti restorānā "Upe", tad varu sacīt, ka tur ir pilns ar daugavpiliešu spēlētājiem. Pertija būs savējos "atvilcis" jau vakar. Bet no pieredzes saku, ka dažām komandām tas nāk par labu braukt uz spēlēm dienu iepriekš, dažām tieši otrādi, iegriež. Būs interesanti pavērot, ko Abramčiks būs ielicis aizsardzībā...Kā nekā divi pamtsastāva aizsargi nevar spēlēt. Būs interesanti. Atzīšos, ka "toķikā" uzliku uz Dinaburgas uzvaru, bet ja uzvarēs LM, man būs dubultīgs prieks, un nebūs žēl pazaudētais. Protams sirdī esmu par LM, bet kaut kā šodien nav laba sajūta pirms topošās spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-11 13:31, pirms 15 gadiem
to alguns

Cik atceros, tad Andris5 par Treimani neko sliktu neteica.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-11 13:32, pirms 15 gadiem
domāju, ka tranzīts šodien izcīnīs pirmo uzvaru, jo viņiem sastāvs ir labāk saglabājies un nav tik daudz traumēto kā Daugavas komandai

     [+] [-]

, 2009-06-11 13:38, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Vai Andris 5 nevarētu kaut ko uzrakstīt par tiesnesi V.Čerņikovu un izskatās arī
Andžam Treimanim nav paveicies,jo šodien no progresējoša tiesneša
var iekļūt Andra5 melnā sarakstā.
Bet citādi,cerams,ka visas šīsdienas spēles būs interesantas.
Nu neko nevaru uzrakstīt par Čerņikovu,jo vienkārši viņu tiesātos (kā galvenais) mačus neesmu redzējis,Treimanis nekad nevarēs ieiet manā melnā sarakstā šodien,jo maču neredzēšu,vienīgi mani izbrīnīja ka viņš tiesās LM-DIN. ,jo šo komandu iepriekšējo maču(1 riņķa) arī tiesāja Treimanis.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-11 13:40, pirms 15 gadiem
to kasparello99
Tieši tā ,viņš Treimani arī slavēja.Bet gadījumā ,ja šovakar LM noiet greizi,kam gan es īpaši neticu,tad vainīgos Andris5 meklēs tiesnešos.
Tieši tāpēc sacīju,ka kuldīdznieks var iekļūt nevēlamo tiesnešu kārtā.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:42, pirms 15 gadiem
Paldies par info.Nu tad vakarā uz futbolu,bet pēc tam pie TV par Latvijas zeltenēm.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:44, pirms 15 gadiem
Algun es NEKAD nevainoju tiesnešus bez iemesla!
Nosauc kaut vienu gadījumu!Kad nepamatoti esmu kritizējis tiesnešus!

  -2 [+] [-]

, 2009-06-11 13:54, pirms 15 gadiem
Nav laika strīdēties,bet varu teikt un atgādināt tev teiksim tādu komentu:

Andris5, 13:09, pirms 2 stundām, citēt
Biju cerējis uz FK Daugavu,bet maču tiesās Golubevs,tad laikam bez variantiem.Bet nu lai veicas!

Un tas pirms spēles!!! Lai viņš būtu agrāk tiesājis nezin cik slikti tevisprāt,tomēr nolikt tiesnesi pirms spēles un vēl mačā ,kur iznākums ir praktiski 99% zināms ir laikam baigi izdevīgi tavai piekoptai politikai,bet manisprāt tas ir visai nožēlojami.Un tu vēl man saki ,ka nekritizē tiesnešus BEZ IEMESLA.

  -3 [+] [-]

, 2009-06-11 14:13, pirms 15 gadiem
Domāju šodien varētu iziet labs ekspresītis:

Ventspils - Jūrmala = X2 (koef. - 3,55)
Olimps RFS - Blazma = X2 (koef. - 2,75)
Daugava Riga - Tranzits = virs 2,5 (koef. -1,85)
- kopējais koef. - 18,06

  +2 [+] [-]

, 2009-06-11 14:24, pirms 15 gadiem
Ventspils -Jurmala "2:1
Olimps RFS-Blāzma 1:2
Daugava Rīga-Tranzits 1:1
Liepājas Met.-Dinaburga 2:1
';

     [+] [-]

, 2009-06-11 14:31, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Nav laika strīdēties,bet varu teikt un atgādināt tev teiksim tādu komentu:

Andris5, 13:09, pirms 2 stundām, citēt
Biju cerējis uz FK Daugavu,bet maču tiesās Golubevs,tad laikam bez variantiem.Bet nu lai veicas!

Un tas pirms spēles!!! Lai viņš būtu agrāk tiesājis nezin cik slikti tevisprāt,tomēr nolikt tiesnesi pirms spēles un vēl mačā ,kur iznākums ir praktiski 99% zināms ir laikam baigi izdevīgi tavai piekoptai politikai,bet manisprāt tas ir visai nožēlojami.Un tu vēl man saki ,ka nekritizē tiesnešus BEZ IEMESLA.
Nu tu atkal kaut ko nesakarīgu raksti,es Golubevu neesmu tai mačā kritizējis!To ka Vpils mačos ar Golubevu pretiniekiem nav variantu,tas ne tikais man ir skaidrs ,un tas arī apstiprinājās,kaut gan Daugavu tik tiešām vpils pats var arī uzvarēt,bet kā pierādījās iepr.g. mačs pret Olimpu(arī pastarīti) var arī nesanākt,ja neiesit pendeli,kā tas notikās ar vecmeistaru rimkusu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-11 16:00, pirms 15 gadiem
ventinni paklups man taa liekas olimps ar blaazmu buus nicca un tranziits vinnees lm ar vinnees

  -2 [+] [-]

, 2009-06-11 16:21, pirms 15 gadiem
Andris5 rakstīja: Algun es NEKAD nevainoju tiesnešus bez iemesla!
Nosauc kaut vienu gadījumu!Kad nepamatoti esmu kritizējis tiesnešus!
ahahhahhahhahhahahaaaa

  +1 [+] [-]

, 2009-06-11 16:34, pirms 15 gadiem
Pēteris Neimanis, VB autors, 16:21, pirms 11 minūtēm, citēt

Andris5 rakstīja: Algun es NEKAD nevainoju tiesnešus bez iemesla!
Nosauc kaut vienu gadījumu!Kad nepamatoti esmu kritizējis tiesnešus!

ahahhahhahhahhahahaaaa

Nu tad palīdzi algunam ,atminēt kaut maču!Viņam tas nekādi nesanāca.

     [+] [-]

, 2009-06-11 17:01, pirms 15 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Ja Salaspilī būs neizšķirts un Blāzmai uzvara, uz ko vat cerēt, tad 7. vieta būs kabatā...)))
........ viss likumsakarīgi.......

     [+] [-]

, 2009-06-11 17:19, pirms 15 gadiem
Man Andrīt5 nebija laika vandīties vecos komentos,turpmāk tavējos iegrāmatošu.Viss jaiet uz stadionu.

  -3 [+] [-]

, 2009-06-11 17:44, pirms 15 gadiem
ANDRI 5,es tāpat kā Alguns neesmu iegrāmarojis Tavus komentārus,bet mana atmiņa saka,ka savos izteikumos esi Latvijas spices eksperts tiesneša jautājumos aiz Miķeļa Rubeņa,kurš savukārt ir uzreiz aiz manis!!!

     [+] [-]

, 2009-06-11 19:50, pirms 15 gadiem
3:0 par labu FK Ventspils