Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Vēl tikai jāatņem punktus "Daugavai""

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Koņevs: "Vēl tikai jāatņem punktus "Daugavai""
Mihails Koņevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

”Gulbenes” komandas galvenais treneris Mihails Koņevs pēc neizšķirta Ventspilī bija ļoti gandarīts par izcīnīto punktu, lai gan neslēpa, ka ir nedaudz sarūgtināts par nenosargāto uzvaru. Ventspilniekiem kārtējo reizi nācās secināt, ka kliboja momentu realizācija un vispār spēlē nepieciešami uzlabojami.

”Protams, esmu ļoti priecīgs par izcīnīto punktu Ventspilī. Pirms mača puišiem teicām, ka ventspilnieku sniegumu noteikti ietekmēs smagās spēles Belgradā. Šādi zaudējumi vienmēr iespaido komandu, un tā tas bija arī šoreiz. Pirmā puslaika temps mūs pilnībā apmierināja, jo aizsardzībā izdevās pagūt visur. Problēmas bija ar ātru pāreju uzbrukumā, jo pēc sešām stundām ceļā spēlētāji bija saguruši. Turklāt komanda faktiski veidojas no jauna, jo to pametuši astoņi spēlētāji, bet viņu vietā atnākuši jauni. Viņiem jāiejūtas, turklāt redzams, ka ne visi ir labākajā formā. Patika, kā nospēlējām aizsardzībā, bet domāt par kaut kādu nopietnu spēli uzbrukumā pret tādiem sāncenšiem vēl nevaram. Dažās epizodēs mums paveicās, jo ventspilnieki nespēja izmantot savas iespējas. Protams, esam nedaudz vīlušies, ka pēdējā mirklī izlaidām uzvaru, puiši par to pēc mača pārdzīvoja, tomēr laikam jau neizšķirts ir likumsakarīgs iznākums,” maču komentēja Mihails Koņevs.

Šajā sezonā preses konferencēs FK "Ventspils" viedokli bieži vien izklāstīt nākas komandas otrajam trenerim Sauļum Cekanavičum, un tā tas bija arī šoreiz – aizvietojis diskvalificēto kolēģi Sergeju Podpaliju, vadot komandu cīņā, Cekanavičs pēc tam ieradās arī uz preses konferenci. ”Protams, spēle Belgradā ietekmēja komandas sniegumu, jo spēlētāji šobrīd nav labākajā psiholoģiskajā un fiziskajā formā. Tas sevišķi bija jūtams pirmajā puslaikā, kad spēlētāji pieņēma daudz dīvainu lēmumu. Futbolisti, kuriem vienmēr paticis spēlēt uzbrukumā, šoreiz bieži vien vienkārši piespēlēja bumbu atpakaļ. Tāpēc spēles temps nesagādāja gulbeniešiem problēmas, turklāt viņi aizsardzībā spēlēja precīzi un organizēti. Neizveidojām daudz vārtu gūšanas momentu, tomēr tādi bija, taču pievīla realizācija. Pietrūka meistarības, teiksim tā. Savukārt vārtus zaudējām, jo neievērojām spēles disciplīnu. Tā bija sīku kļūdu ķēdīte, kas beidzās ar zaudētiem vārtiem,” skaidroja Cekanavičs.

Ventspilnieku treneris uzsver, ka ar mikroklimatu komandā viss ir kārtībā, pat neskatoties uz sāpīgo zaudējumu Belgradā un problēmām vietējā čempionātā. Tomēr problēmas esot: ”Pārsteidza daži spēlētāji, kuri pie spēlēšanas tiek retāk. Pretenzijas ir pret viņu attieksmi, un ar to noteikti būs jātiek skaidrībā. Daudz momentu šodien bija Eduardam Višņakovam, bet bumba vārtos negāja, lai gan viņš centās un vienus vārtus jau nu bija pelnījis. Laikam jau mēs visi kopā nebijām pelnījuši.”

”Negribētu teikt, ka šodien aizvadījām ļoti labu spēli, jo tās beigās lielāka daļa jau domāja, kaut tas viss pēc iespējas ātrāk beigtos un knapi kustējās. Baidījos, kas notiks, ja ventspilnieki sāks spēlēt ātrāk, bet šodien viņi nospēlēja tā, kā varēja. Tieši tas arī ļāva tikt pie punkta, par ko esam ļoti gandarīti. Punktus esam atņēmuši arī "Skonto" un "Liepājas Metalurgam", tā kā atlikusi tikai Daugava. Ja tai arī sanāks paņemt kādu punktu, čempionāts nebūs aizvadīts veltīgi,” sprieda Koņevs.

Ventspilnieku trenerim tika lūgts komentēt komandas debitantu Antona Kurakina un Vadima Jančuka sniegumu: ”Kurakinam pirmajā puslaikā pietrūka sapratnes ar komandas biedriem gan aizsardzībā, gan vidējā līnijā. Pārtraukumā veicām šādas tādas korekcijas, un otrajā puslaikā bīstamākie uzbrukumi jau sākās tieši no viņa flanga. Kopumā ar Antona sniegumu esmu apmierināts, bet, protams, viņš vēl ir jauns spēlētājs, kuram daudz jāprogresē un pie tā arī strādāsim. Jančuks guva vārtus, tāpēc var teikt, ka spēlētājs savu noderīgumu komandai pierādīja. Tas ir spēlētājs, kurš var pastiprināt komandu, taču nepieciešams laiks, jo pie mums viņš ir tikai dažas dienas.”

  +4 [+] [-]

, 2011-08-09 08:51, pirms 13 gadiem
Par vārtu gūšanas momentu realizāciju un meistarības trūkumu sūdzās visi virslīgas treneri.Bet saprotiet Koņevi,Cekanaviči,Osipovi,Kazakeviči,Pertiji un citi,jā jūsu uzbrucēji katrā spēlē sistu pretinieka vārtos pa 4-5 goliem,tad viņi šeit Latvijā nespēlētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-09 13:10, pirms 13 gadiem
Sūdzēties par momentu nerealizāciju ir tas pats, kas sūdzēties par sliktu laiku. Var jau, bet no tā nekas nemainās un tas vienkārši ir jāņem vērā. Neralizēti momenti ir spēles neatņemama sastāvdaļa. Pat labākie meistari nebūt nerealizē visus momentus, bet viņi biežāk iesit tāpēc, ka spēj radīt vairāk momentu nekā pretinieks. Nevienā līgā, neviena komanda nesit vidēji 4-5 golus pa spēli, bet labākās komandas izveido vismaz kādus 10 momentus, lielākā daļa netiek izmantoti un galu galā arī vārtusargi vārtos neguļ, bet spēlē un bieži glābj. To vai spēlētājs var spēlēt augstākā līmenī nosaka nevis tas, cik bieži viņš realizē savas iespējas sētas mačos, bet gan cik daudz momentus viņš var izveidot augstākajā līmenī (ja var kaut ko izveidot, tad pa bumbu trāpīt arī māk, lai iesistu).

     [+] [-]

, 2011-08-09 20:28, pirms 13 gadiem
carlito rakstīja: Sūdzēties par momentu nerealizāciju ir tas pats, kas sūdzēties par sliktu laiku. Var jau, bet no tā nekas nemainās un tas vienkārši ir jāņem vērā. Neralizēti momenti ir spēles neatņemama sastāvdaļa. Pat labākie meistari nebūt nerealizē visus momentus, bet viņi biežāk iesit tāpēc, ka spēj radīt vairāk momentu nekā pretinieks. Nevienā līgā, neviena komanda nesit vidēji 4-5 golus pa spēli, bet labākās komandas izveido vismaz kādus 10 momentus, lielākā daļa netiek izmantoti un galu galā arī vārtusargi vārtos neguļ, bet spēlē un bieži glābj. To vai spēlētājs var spēlēt augstākā līmenī nosaka nevis tas, cik bieži viņš realizē savas iespējas sētas mačos, bet gan cik daudz momentus viņš var izveidot augstākajā līmenī (ja var kaut ko izveidot, tad pa bumbu trāpīt arī māk, lai iesistu).
Tur tā nelaime slēpjās.Virslīgas čempionātā vadošas komandas (un ne tikai) izveido simtiem vārtu ieņemšanas momentu,bet nevar iesist,jo klibo meistarība,nu nav gandrīz ne viena,izņēmot dažus spēlētājus,kas domā ar galvu un pie tā vel meistarīgs.Daži treneri sūdzās uz neveiksmi.Bet jā tā neveiksme atkārtojās katrā spēlē,tad šeit vainu jāmeklē citur.Es negrību lamāt vai kritizēt mūsu spēlētājus,viņi tādi ir,daudzie(izņēmot dažus slinķus)cenšas,cīnās,atdod visus spēkus,bet tas arī viss,ko viņi var.Ne jau obligāti ir jāizveido simtiem momenti,meistarīgam spēlētājām pietiek ar 2-3 momentiem lai iesistu vārtus,bet diemžēl virslīgas līmenis ir zems un mums nav tādi futbolisti.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-11 21:04, pirms 13 gadiem
Mihails Koņevs- potenciālais Starkova pēctecis LV izlases galvenā trenera postenī.