Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ventspils pašvaldība: "Futbola kluba daļas dāvināt Šišhanovam nedrīkstam"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ventspils pašvaldība: "Futbola kluba daļas dāvināt Šišhanovam nedrīkstam"
Adlans Šišhanovs. Foto: FK Ventspils

Lai gan FK “Ventspils” īpašnieks Adlans Šišhanovs izteicis cerības, ka pārējie kapitāldaļu turētāji varētu bez atlīdzības no tām atteikties, kas ļautu sameklēt citus partnerus, pilsētas pašvaldībā skaidro, ka šādu dāvinājumu tai liedz izdarīt likums.

Ventspils pašvaldības, kurai pieder 11,225% kapitāldaļu, jau trīs piegājienos mēģinājusi tās pārdot izsolē, taču pircēji tā arī nav pieteikušies. Pirmajā izsolē sākumcena bija 79 864 eiro, bet trešajā tā jau saruka uz vairāk nekā pusi un bija 31 946 eiro. Domē skaidro, ka izsolēs tā ir pavisam normāla prakse, ka ar pirmo mēģinājumu pircēji neuzrodas, gaidot uz sākumcenas samazināšanu, taču šajā gadījumā tukšas izrādījās visas trīs reizes, tāpēc jālemj, kā rīkoties tālāk, bet vēlēšanās pārdot šo īpašumu nekur neesot pazudusi.

Pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blumbergs, kura pārraudzībā Ventspilī ir sporta joma, skaidro, ka vienkārši dāvināt šis akcijas kādam pašvaldībai neļauj likums: ”Likuma izpratnē tā būtu pašvaldības īpašuma izšķērdēšana un, kad pašvaldībā ieradīsies valsts kontrole, noteikti tiks jautāts, kāpēc kaut kas, kam ir vērtībā, ticis vienkārši uzdāvināts. Ja trīs izsoles beigušās bez rezultāta, ar potenciālo pircēju varam vienoties par summu, kas apmierinās abas puses. Vēl viens variants ir sākt visu procesu no jaunas, bet atdot pat velti nedrīkstam. To arī esam izskaidrojusi pašreizējam futbola kluba īpašniekam, norādot arī likuma punktus, kas pretējā gadījumā tiktu pārkāpti.” Futbola akcionāri ir arī uzņēmumi VK “Tranzīts” (32,2125%), AS “Kālija parks” (2,50%) un Ventspils Tirdzniecības osta (1,875%), kas ir privāti un var vienoties arī par savu kapitāldaļu atdāvināšanu.

Šišhanovs neslēpj, ka gadījumā, ja pašreizējie kapitāldaļu turētāji nevēlēsies pamest klubu, viņš cer uz to lielāku finansiālo iesaisti, bet Blumbergs norāda, ka pašvaldība jau tagad sniedz visai ievērojamu finansiālu atbalstu futbola klubam. Katru gadu aptuveni 300 tūkstošus eiro tiek piešķirti bērnu un jauniešu futbolam – tas ir, futbola akadēmijai, bez kuras neviens klubs nevar iziet Virslīgas licencēšanu. Pašvaldība šo finansējumu plāno saglabāt arī turpmāk.

Futbola kluba "Ventspils" īpašnieku sapulce, kurā tiks runāts par pašreizējo situāciju klubā un iespējamajiem problēmu risinājumiem, paredzēta nākamās nedēļas otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Ventas Balss"

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 13:03, pirms 3 gadiem
kas tas par fīrmani, kuram "tumbočkā" nav 31000 skaidras naudas

     [+] [-]

, 2020-12-09 16:20, pirms 3 gadiem
Pagaidīšu,kad domes piederošo akciju vērtība nokritīs līdz 100 eiro