Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF informācija liecina par "Dinaburg" krāpniecību, bet to nepierāda

Kristaps Zālītis

LFF informācija liecina par "Dinaburg" krāpniecību, bet to nepierāda
"Dinaburg" spēlētāji apspriežas pirms spēles. Foto: Romualds Vambuts

Koeficientu mainība “Dinaburg” spēlēs pret “Blāzmu” un “Daugavu”, ņemot vērā pēdējo gadu pieredzi, liecina, ka jau pirms spēles atsevišķi cilvēki bijuši pārliecināti par mača iznākumu, uzskata Sportacentrs.com aptaujātie eksperti. Ar to gan Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīcībā esošie pierādījumi aprobežojas un nav iespējams ar pilnīgu pārliecību apgavot ne to, ka notikusi krāpšana, ne to, kurš ir bijis krāpnieks.

Kāda informācija ir LFF rīcībā?

LFF šī gada 17.septembrī saņēma oficiālu vēstuli no UEFA disciplināro lietu vadītāja Petera Limahera, kurš aicina LFF izskatīt sūtījumam pievienoto “Sportradar” analītiķu informāciju par divām LMT Virslīgas spēlēm. Limahera kungs uzsver, ka “Dinaburg” - “Daugava” un “Dinaburg” - “Blāzma” spēļu laikā un arī pirms tām novērotas neierastas kustības bukmeikeru kantoros, kas liecina par manipulācijām ap šo spēļu rezultātiem.

Sportradar analīze – divas aizdomīgas spēles

UEFA vēstulei pievienotajā “Sportradar” analīzē detalizēti aprakstīta abu spēļu likmju koeficientu dinamika, tomēr nav minēts naudas apjoms, kāds apgrozīts. Tāpat nav nekādas informācijas par likmju veicēju personībām vai vismaz iesaistīto bukmeikeru kantoru pārstāvju viedokļi.

Dinaburg – Blāzma 1:0. 10.septembris

Analīzē tiek uzsvērts, ka no likmju pieņemšanas uzsākšanas līdz spēles sākumam mazinājās “Dinaburg” kā favorīta statuss (no koeficienta 1.20 līdz koeficientam 1.40). Šādas izmaiņas bukmeikeri esot veikuši, reaģējot uz notikumiem Āzijas likmju kantoros.

Kas notika Āzijas kantoros?

1) Vārtu starpība
Kā raksta “Sportradar” savā analīzē, Āzijas bukmeikeru kantoros novērota netipiska kustība likmēm, kas prognozē “Dinaburg” uzvaru ar ne vairāk kā vienu vārtu starpību vai pat neizšķirtu vai zaudējumu. Kantorī “IBCBet” sākotnēji tika izveidota Āzijas handikapa likme uz šo spēli, kura aicināja prognozēt vai “Dinaburg” uzvarēs ar vairāk kā 1.75 vārtu starpību vai mazāku starpību par šo. Neiedziļinoties Āzijas handikapa niansēs, šo likmi var vienkāršoti uztver kā jautājumu – vai spēlē “Dinaburg” uzvarēs ar vismaz divu vārtu pārsvaru, vai arī uzvarēs ar vienu vārtu pārsvaru vai pat zaudēs punktus.

Ja “IBCBet” sākotnēji “Dinaburg” cerības uzvarēt ar +1.75 vai vairāk tika novērtētas ar koeficientu 1.76 un agrīno likmju rezultāta koeficients pat nokrita uz 1.56, tad pēc acīmredzami sekojošas likmju virkmes uz pretēju iznākumu (“Dinaburg” neizdosies uzvarēt ar vairāk kā 1.75 vārtu pārsvaru) koeficients par “Dinaburg” uzvaru ar 1.75 vārtu starpību vai vairāk izauga līdz 3.08.

Līdzīgas kustības notika arī citā Āzijas kantorī “SBOBet”, kur “Dinaburg” uzvara ar +1.75 vai vairāk vispirms tika novērtēta kā ļoti ticama (koeficients 1.47), bet dažu stundu laikā koeficients nomainījās uz 2.92.

“Sportradar” arī norāda, ka likmes uz “Blāzmas” minimālu zaudējumu vai pat punktu iegūšanu turpinājās arī spēles gaitā, par spīti klasiski absolūti nepievilcīgiem koeficientiem.

2) Spēlē kopā gūtie vārti
Pirms mača tika novērota neierasta koeficientu kustība uz likmi vai spēlē tiks gūti mazāk par 2.75 vārtiem. Ja no sākuma šāds iznākums tika novērtēts ar koeficientu 2.23, tad likmju ietekmē koeficients nomainījās līdz 1.45 – tātad sākotnēji pēc bukmeikeru koeficientiem reālāka šķita iespēja, ka tiks gūti vismaz trīs vārti, bet likmju veikšanas gaitā daudz iespējamāka sāka šķist mazrezultatīva spēle ar ne vairāk kā diviem gūtiem vārtiem.

Arī uz šo likmes veidu “Sportradar” novērojuši neierastas darbības spēles laikā. Koeficienti liecina, ka vai visu mača laiku ir bijis netipisks atbalsts mazam gūto vārtu skaitam šajā spēlē.

Ko var secināt?

Ievērojamas koeficienta maiņas bukmeikeru kantoros novērojamas vienīgi ja uz vienu no piedāvātajiem likmes iznākumiem tiek veikts nozīmīgs likmju apjoms.

1) Vārtu starpība
Šajā gadījumā sākotnēji kā reālākais iznākums itin pārliecinoši tika prognozēts “Dinaburg” panākums ar vismaz divu vārtu starpību (Āzijas handikaps -1.75 uz “Dinaburg” 1.47), bet pirms pašas spēles bukmeikeriem daudz reālāka jau šķita otra versija – uzvara tikai ar vienu vārtu starpību vai pat neizšķirts vai zaudējums.

2) Spēlē kopā gūtie vārti
Sākotnēji Āzijas kantoros valdīja pārliecība, ka mačā tiks gūti vismaz trīs vārti, bet vēlāk viedoklis strauji mainījās un koeficients pārliecinoši liecināja, ka spēlē netiks gūti vairāk par diviem vārtiem.

Kādēļ tas šķiet dīvaini?

1) Vārtu starpība
Iepriekšējās spēlēs “Blāzma” bija piedzīvojusi zaudējumus 0:3, 0:5 un 0:6. Tiesa, ar trīs vārtu starpību tika atzīts “Daugava 90” pārākums, bet sagrāves ciestas pret līderiem no Ventspils un Liepājas. “Sportradar” secina, ka neierastais likmju apjoms uz “Blāzma” minimālu zaudējumu vai rēzekniešiem pat vēl cerīgāku iznākumu, iespējams, ir sagadīšanās, bet daudz ticamāk – atsevišķi spēlētāji bija neierasti pārliecināti par spēles iznākumu.

2) Spēlē kopā gūtie vārti
Atkal, acīmredzot likmes veikuši spēlmaņi, kuri bijuši ļoti pārliecināti par spēles rezultātu ar ne vairāk kā diviem gūtiem vārtiem.

Ņemot vērā visus augstāk minētos faktorus, “Sportradar” secina, ka minētais mačs ir ļoti aizdomīgs un, visticamāk, ir notikušas manipulācijas ar spēles rezultātu. Koeficienti uz “Dinaburg” - “Blāzma” spēli ir bijuši pretēji sportiskajai loģikai, turklāt likmju pieņemšanas laikā mainījušies absolūti netipiskā manierē.

Video: Spēles epizodes

Dinaburg – Daugava 1:0. 24.augusts.

Pirmsspēles koefcienti Eiropas bukmeikeru kantoros īpašus pārsteigumus nav sagādājuši – gan atklājot likmju pieņemšanu, gan pirms spēles “Dinaburg” bija ļoti izteikts mača favorīts (Uz “Dinaburg” uzvaru koeficienti ap 1.15). Āzijas bukmeikeri pirms spēles sākuma nepieņēma likmes uz handikapu vai gūto vārtu skaitu.

Kas notika Āzijas kantoros?

1) Vārtu starpība
Spēles laikā Eiropas bukmeikeru kantoros dīvainības nav novērotas, toties “Sportradar” vērš uzmanību uz handikapa likmēm Āzijas bukmeikeru uzņēmumā “IBCBet”. Mača 30.minūtē “Dinaburg” guva vārtus, tomēr koeficienti arvien liecināja par ievērojamu apjomu likmju, kas prognozēja “Daugava” zaudējumu ar vienu vārtu starpību vai pat neizšķirtu vai uzvaru. “IBCBet” piedāvātais koeficients uz šādu iznākumu stabili turējās ap 1.60, līdz mača 54.minūtē “IBCBet” pārtrauca likmju pieņemšanu uz šo spēli.

2)Spēlē kopā gūtie vārti
Arī šajā gadījumā visu spēles laiku spēlētāji “IBCBet” kantorī veica likmes, ka kopējais mačā gūto vārtu skaits nepārsniegs divus golus. Atkarībā no spēles minūtes un bukmeikera nospraustās līnijas (spēles sākumā 3.00 vārti, līdz 54.minūtei nokrita uz 2.00 vārtiem) koeficienti svārstījās no 2.11 līdz 1.51.

Kādēļ tas šķiet dīvaini?

Ņemot vērā “Daugava” sniegumu iepriekšējās sešās spēlēs, kurās kopā komanda bija ielaidusi 23 vārtus, pārliecība, ka pēc 30.minūtē ielaistajiem pirmajiem vārtiem rezultāta starpība nepalielināsies un arī gūto vārtu skaits būtiski nepieaugs, šķiet neizprotama. Racionāli ir grūti izskaidrot daudzās pēc 30.minūtes veiktās likmes uz minimālu “Dinaburg” uzvaru vai pat neizšķirtu vai zaudējumu.

“Sportradar” atkal uzsver, ka neieraistais likmju apjoms uz “Daugava” komandas spēju noturēt vienu vārtu starpību kā arī lielā spēlmaņu pārliecība par ne vairāk kā diviem gūtajiem vārtiem šajā mačā, liecina par atsevišķu personu pārliecību, ka mačs noslēgsies ar rezultātu 1:0 vai 1:1.

Video: Spēles epizodes

Ko domā eksperti?

Neuzzinot summas, kādas apgrozītas šo spēļu likmēs, ir grūti veikt viennozīmīgus secinājumus, Sportacentrs.com pastāstīja viens no Baltijas autoratīvākajiem sporta totalizatora ekspertiem. Šādu koeficientu mainību var veicināt gan likmes dažu tūkstošu dolāru apjomā, gan krietni lielākas summas. LMT Virslīga nav Anglijas premjerlīga un likmju skaits uz mūsu komandu mačiem parasti nav liels, tādēļ pat relatīvi niecīgas summas dažkārt spēj ievērojami ietekmēt koeficientus.

Cits eksperts akcentē zemos likmes griestus, kas noteikti LMT Virslīgas spēlēm Āzijas bukmeikeru kantoros, tādēļ lielas summas likmēs uzlikt neesot nemaz tik vienkārši. Lai to paveiktu, jāpiedalās itin ievērojamam skaitam spēlētāju, kuri vienlaikus cenšas veikt likmes uz mačiem Latvijā.

“Iespēja, ka koeficienti šādi mainījušies tikai ierindas likmju veicēju ietekmē, ir ļoti zema,” spriež Triobet.com bukmeikeris Elvis Beļusovs. “Ņemot vērā, ka koeficientu izmaiņas bija neloģiskas, ir gandrīz skaidrs, ka bija cilvēki, kuri jau pirms spēles zināja, ar kādu rezultātu tā beigsies. Protams, ir jāņem vērā tas, cik lieli ir limiti attiecīgajos Āzijas kantoros. Tie pavisam noteikti ir daudz augstāki nekā pie Eiropas bukmeikeriem, bet grūti spriest, kādi tie bijuši tieši uz šīm spēlēm. Ja limiti ir zemi, tad arī samērā nelielas summas var ietekmēt koeficientus, tomēr uzskatu, ka Āzijas kantoros limiti ir pietiekami augsti, lai dotu iespēju manipulēt ar spēļu rezultātiem.”

Bukmeikeru uzdevums ir pastāvīgi monitorēt notikumus visās pasaules līgās, ieskaitot arī Baltijas futbola līgas un spēles, stāsta Betsafe.com pārstāvis Latvijā Jānis Trēgers: “Mēs ikdienā izmantojam tos pašus pasaules sporta likmju koeficientu monitorēšanas instrumentus, kas lietoti šajā “Sportradar” analīzē. Apkopjot šos novērojumus ilgākā laika posmā kā arī atziņas no spēļu aculieciniekiem, bukmeikeri industrijas ietvaros pietiekami ātri var formulēties viedoklis par atsevišķām līgām vai komandām un to spēju ievērot sportiskos principus. Pamatojoties uz šo informāciju virkne pasaules bukmeikeru, to vidū arī Betsafe.com, rūpīgi izvērtē vai saviem klientiem piedāvāt iespēju veikt likmes uz kādu konkrētu līgu vai komandu mačiem, vai to nedarīt. Mūsu mērķis ir nodrošināt sporta līdzjutējam iespēju veikt likmes uz spēlēm, kuru norise un līdz ar to arī ar to saistītie koeficienti, mūsuprāt, ir balstīta tikai uz sportiskiem principiem.”

Acīmredzot tieši šaubas par sportisko principu ievērošanu liedz daudziem bukmeikeriem, viņu vidū arī Betsafe.com, piedāvāt likmes uz Baltijas Futbola līgu. Par piesardzīgo attieksmi pret šo turnīru stāsta arī Elvis Beļusovs: “Virslīgai un Baltijas līgai Triobet.com ir ieviesti likmju limiti, tāpat ir arī atsevišķi limitēti klienti tieši uz šīm līgām. Virslīgā limiti nav tik ierobežojoši kā Baltijas līgā, jo Baltijas līgu mēs vērtējam kā augstāka riska līgu.”

Cits veids, kā bukmeikeri mēdz ierobežot iespējami negodīgu spēlmaņu darbību, ir uzsākt likmju pieņemšanu vien īsu brīdi pirms spēles sākuma. Šādā veidā bukmeikeri jau ir novērojuši kustības pasaules tirgos un, ja nav saskatījuši aizdomīgas pazīmes, nebaidās pieņemt likmes arī savā interneta lapā.

Kā vērtēt "Dinaburg" diskvalifikāciju?

Labi LFF pieņemto lēmumu raksturo kāda Latvijas sporta vidē strādājoša cilvēka teiktais: "Latvijas valstī ir pārspīlēta attieksme pret nevainīguma prezumpciju. Mums visapkārt ir daudz ierēdņu un politiķu, kuri pēc būtisku pārkāpumu veikšanas turpina darbu, jo nav atrasti neapgāžami pierādījumi. Šādiem cilvēkiem, par kuru negodīgumu šaubas ir tikai vienaldzīgajiem, jau sen vajadzētu būt padzītiem no valsts sektora, tomēr tas nav noticis. Latvijas Futbola federācija ir uzdrošinājusies iet soli tālāk, un šķietami negodīgo patriekt bez spēcīgiem pierādījumiem azotē. Vai šāds drosmīgs gājiens attaisnosies, rādīs laiks."

1 2 65 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2009-10-08 19:48, pirms 15 gadiem
Kas par rakstu?
Bet ir vērts izlasīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: garais_999

  +4 [+] [-]

, 2009-10-08 19:59, pirms 15 gadiem
Deron Williams rakstīja: Žēl ka kautkas šitāds pastāv sportā
tada dzive un tads ir sports , viss kas atliek ir pasiem nesakt neko lidzigu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Chikotilo

 +24 [+] [-]

, 2009-10-08 20:09, pirms 15 gadiem
Tad sanāk ka viegli kādu klubu nogremdēt,es uzlieku pāris aizdomīgas likmes kārtīgu žūksni un ar klubu ir cauri.Smieklīgi

     [+] [-]

, 2009-10-08 20:09, pirms 15 gadiem
Ronaldo_7 rakstīja: Kas par rakstu?
Bet ir vērts izlasīt.
super raksts, ljoti izsmeljoshi

  -1 [+] [-]

, 2009-10-08 20:11, pirms 15 gadiem
kas tas par šhitu??? man likās ka parasti raksat ka vairāk vai mazāk par pieņemsism 1,5 vārtiem.... kas tas par skaitli 1.75... un galu galā, tas jau paliek smieklīgi, Realam pēdējā spēlē pēc loģikas vajadzēja uzvarēt 5:0 , bet pajāja.... šitas jau izklausās pēc skin hediem, "man nepatika, kā tu uz mani netipiski paskatijies, tāpēd iešķilšu tev pa purnu"... netipiskas likmes un diskābels... mja..

     [+] [-]

, 2009-10-08 20:12, pirms 15 gadiem
Dinaburg futbolīsti būtība nebija vainīgi arī pirms diviem gadiem,kad no Baltijas Līgas islēdza,atslēgas vārds ir kluba prezidents-Gavrilovs.Pirms spēles ar Igaunjas klubu Baltijas Līgas spēlē,viņs skaidri norādija spēlētājiem,lai tie izdomā zaudēt ar vienu vārtu starpību vai divu...

     [+] [-]

, 2009-10-08 20:13, pirms 15 gadiem
garais 999

tu esi stulbs

  +4 [+] [-]

, 2009-10-08 20:14, pirms 15 gadiem
kāds var man iztulkot šito "liecināja par ievērojamu apjomu likmju, kas prognozēja “Daugava” zaudējumu ar vienu vārtu starpību vai pat neizšķirtu vai uzvaru"???? wtf????liec kā gribi un esi vinnējis?

     [+] [-]

, 2009-10-08 20:17, pirms 15 gadiem
ibumetins rakstīja: kāds var man iztulkot šito "liecināja par ievērojamu apjomu likmju, kas prognozēja “Daugava” zaudējumu ar vienu vārtu starpību vai pat neizšķirtu vai uzvaru"???? wtf????liec kā gribi un esi vinnējis?
Nu nē,uz Dinabug bija -1,5,sanāk tā

  +6 [+] [-]

, 2009-10-08 20:18, pirms 15 gadiem
Pēdējā rindkopa spilgti ilustrē mūsu tiesībsargājošas iestādes un LFF - nekādu pierādījumu, tikai aizdomas, taču jāsoda. Un tad kad saprot, ka nolaiduši lažu un jāatbild - tad nu jāatvainojas un jāmaksā kompensācijas no mūsu visu naudiņas.

Drosmīgs solis? Jā. Pareizs? Varbūt. Tiesisks? Nē. Un Dinaburga to maksimāli izmantos.
Slēpts komentārs: Jānis-1975

  +9 [+] [-]

, 2009-10-08 20:19, pirms 15 gadiem
Labi LFF pieņemto lēmumu raksturo kāda Latvijas sporta vidē strādājoša cilvēka teiktais: "Latvijas valstī ir pārspīlēta attieksme pret nevainīguma prezumpciju. Mums visapkārt ir daudz ierēdņu un politiķu, kuri pēc būtisku pārkāpumu veikšanas turpina darbu, jo nav atrasti neapgāžami pierādījumi. Šādiem cilvēkiem, par kuru negodīgumu šaubas ir tikai vienaldzīgajiem, jau sen vajadzētu būt padzītiem no valsts sektora, tomēr tas nav noticis. Latvijas Futbola federācija ir uzdrošinājusies iet soli tālāk, un šķietami negodīgo patriekt bez spēcīgiem pierādījumiem azotē. Vai šāds drosmīgs gājiens attaisnosies, rādīs laiks."

šito tāpat var teikt par Indriksonu un viņa kantoriem.... tā ka nevajag, tas pats par Šnepu, protams ka tā ir sagadīšanās ka basketbolu Latvijā ar inventāru apkalpo firma, kurā darbojās viņa māsa.. tā tikai sakritība... veiksmi visiem

  +8 [+] [-]

, 2009-10-08 20:19, pirms 15 gadiem
ainisainis, 20:13, pirms 5 minūtēm, citēt
garais 999

tu esi stulbs
=========
Paldies, ņemšu vērā

  +3 [+] [-]

, 2009-10-08 20:23, pirms 15 gadiem
Starp citu - kādēļ tik ātri bija jādiskvalificē klubs:

Info bija zināms jau 17.septembrī, taču tieši tad Skonto uzņēma ātrumu un ielauzās trijniekā. Un kura komanda teorētiski var apspēlēt Indriksona lolojumu nākotnē un to jau vienreiz ir izdarījusi šosezon?

 +10 [+] [-]

, 2009-10-08 20:30, pirms 15 gadiem
Laba instruktāža toto nepārzinātājiem,bet netapa skaidrs-kapēc tad Dinu diskvalificē ? No šā rakstu secinu vienu, kāds var mierīgi uzliek 5k,ka Skonto neiesit Vpilij vai ka Skonto būs +1 pret Tranzītu un tas automātiski nozīmēs ka Skonto tiek diskvalificēts?Tas,protams,ja viena taisnība un likums visiem. Atļaujiet apgalvot ,ka tas nekad nenotiks.Tieši tāpat kā nekas nenotika ar dažiem tiesnešiem,kas daudzus gadus(!!!) ļoti dīvaini svilpoja.Un kāda sakritība,ka šīs dīvainības bija tieši Skonto spēļu laikā.
Šis ir jau 2.gadījums,kad Indriksons purpina par cietumsodu un rokudzelžiem. Kā jau nesen prognozēju,tad nekādu pierādījumu(atkal!!!!) nav. Tas nenozīmē,ka nav izdarītas konkrētas likmes. Bet tomēr,civilizēā sabiedrībā galdā liek pierādījumus un tikai tad sāk kladzināt. Ja tiešām Dina,kā solīts,sāks tiesvedību,tad neredzu nevienu iemeslu,kā LFF varētu uzvarēt,jo pierādījumu ir pat mazāk nekā gadījumā ,kad kāds Jānis izklaidējās ar meitenēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-10-08 20:40, pirms 15 gadiem
Ja Latvijā vidēja likme uz abām spēlēm bija piemēram 5-10 Ls vērtībā un uz tām spēlēm likmes bija izdarijushi 50-70 cilvēki. Tad piemēram Ziemeļkorejā* kādi 20-30 cilvēki uzliek likmi 15 Ls vērtībā, tā uzreiz skaitīsies palielināta likme. Starp citu Sportradar nekādā veidā oficāli nesadarbojas ar UEFA. Un tajā preses konferencē Mežeckis meloja(!) par informāciju ka to visu sagatavoja UEFA.

Uefa nemaz nav zinājusi par LFF plāniem diskvalificēt Dinaburgu. Vienīgais kas bija saistīts ar šo lietu, bija Mihaila Koroļeva paziņojums Latvijas sadaļā UEFA.com

Interesants vēl ir fakts, ka tajā konferencē bija gaidāms liecinieks kam ir visa šī informācija, arī tas cilvēks nebija ieradies (Visticamāk runa gāja par Gunti Indriksonu).

Interesanti kā noreaģētu FIFA, ja uzzinātu par nepatiesi izmantotu informāciju UEFA vārdā, ko sniedza Mežeckis lai tiktu vaļā no kluba un uz mūžu diskvalificēt treneri.

Jālūdzās ar visu lai šī lieta nenokļūtu tiesā jo LFF gaida diskvalifikācija no visiem turnīriem. Līdzīgi kā tas notika ar Grieķiju 2007. gadā kad mēģināja izsviest ārā PAOK klubu.

Pat Ventspils varētu atvadīties no Eiropas Līgas ja kaut kas tāds notiktu, Nerunājot par to kas notiksies ja Latvija kvalificēsies PK 2010.

*(Songa dzimtenē, kur vins ir labi pazistams un paris meneshus atpakaļ bija raksts par viņa progresu Latvijā)

 +10 [+] [-]

, 2009-10-08 20:43, pirms 15 gadiem
Iedomājaties kas notiksies ja Skonto shogad uzvarēs LMT Virslīgā.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-08 20:50, pirms 15 gadiem
да тут тока слепые не понимают что они виноваты

  +8 [+] [-]

, 2009-10-08 20:59, pirms 15 gadiem
Arvien vairāk sāk parādīties saites:Indriksons-Skonto-Čemp.Līga-Eiropas līga-Mežeckis.Indriksonam vajag naudu,lai nesabruktu Skonto sistēma.Šajā cīņā visi instrumenti ir labi......sāk izkristalizēties nākamais scenārijsinaburga-LFF-Tiesa-LFF zaudē-Mežeckis pasaka:"...bet ,ko tad es?Tas nāca no UEFA,FIFA.Mums ir viņiem jāpakļaujas!"Kā vienmēr pie mums ,šajā valstī-neviens nekad nav vainīgs no Lielajiem,bet mazie vienmēr.
Lai gan skaidri zinu,ka Gavrilovs nav bez vainas!Bet,ļ.c.Mežecka,Indriksona k-gi:Kur ir fakti?Beidziet vienreiz ākstīties!

  +5 [+] [-]

, 2009-10-08 21:03, pirms 15 gadiem
Ne Mežeckis,ne Indriksons,paši nav labāki-zog to pašu UEFA;FIFA naudu(kā visi,kuri ir pie teikšanas šajā valstelē).Var būt ne?Bet ,kur tad palika UEFA nauda mazajiem futbola laukumiem???Sadalīja Mežeckis,Gorkšs,Indriksons...

  +2 [+] [-]

, 2009-10-08 21:08, pirms 15 gadiem
Īstenībā tieši šinī gadījumā man līdz galam nav skaidrs par ko komanda ir sodīta. Komanda ieguvusi maksimālo punktu skaitu uzvarot potenciāli vājāku pretinieku, sanāk viņus soda vai nu par to, ka viņi pretiniekus nav sagrāvuši (a kapēc tas būtu jādara- iesit golu un stabili kontrolē spēli šādi iegūstot 3 punktus un pietaupot spēkus) vai par to, ka viņi pieļāvuši infas noplūdi un kādas personas ir uzzinājušas, ka Dinaburg netrakos un negraus pretiniekus un uzliekot uz to likmes.
Sportiskais princips tiek pārkāpts, ja komanda speciāli izdara tā, ka neiegūst 3 punktus, kur tie pēc visas loģikas būtu jāiegūst. Šinī gadījumā futbols nav zaudētājs, bet daži bukmeikeru kantori.

  +6 [+] [-]

, 2009-10-08 21:12, pirms 15 gadiem
ku-ku rakstīja: Arvien vairāk sāk parādīties saites:Indriksons-Skonto-Čemp.Līga-
Man jau sāķotnēji tapa skaidrs ka,vadonis redzot cik viegli FKV mauc pa kāpnītēm uz ČL,nenoturēsies.Kur nauda tur viņš, VADONIS,pārējos stum malā,tā tas ir vienmēr bijis.Biju agrāk jau minējis ka Dina visdrīzāk traucēja realizēt Vadoņa plānus,nu jeb kaut kas neklapēja starp Indriksonu un Gavrilovu,varbūt Dina neparakstījās būt pa vadoņa prostitūti(kā tas bija gadsimta sākumā),nu tad mūsu LFF vadonim sākās prāta aptumsums!Pareizi šeit minēja ka LFF var par šo gājienu dabūt diskābeli!

     [+] [-]

, 2009-10-08 21:25, pirms 15 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Mozhet tolko jesli blazma opjatj prodalasj
Прадоватса эта почасти Динабурга

     [+] [-]

, 2009-10-08 21:27, pirms 15 gadiem
Vēl no tīri tādām "sazvērestības" teorijām varētu būt stāsts par FAIR PLAY principiem, un Guntis cer uz to, ka vietu Eirokausos iedos Latvijai par "cīņu ar negodīgiem klubiem" - tātad Skonto komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-10-08 21:34, pirms 15 gadiem
massbeat rakstīja: Pēdējā rindkopa spilgti ilustrē mūsu tiesībsargājošas iestādes un LFF - nekādu pierādījumu, tikai aizdomas, taču jāsoda. Un tad kad saprot, ka nolaiduši lažu un jāatbild - tad nu jāatvainojas un jāmaksā kompensācijas no mūsu visu naudiņas.

Drosmīgs solis? Jā. Pareizs? Varbūt. Tiesisks? Nē. Un Dinaburga to maksimāli izmantos.
Ok, Tavi ierosinājumi? Kas būtu jādara LFF ņemot vērā visu to informāciju, kas bija federācijas rīcībā. Atkal palūgt Dinu "Lūdzu, tā vairs nedariet!"? Bet Dina bija brīdināta, un ne vienu reizi. Kādus pierādījumus jūs pieprasat? Datus par naudas plūsmu starp dažādiem banku kontiem? Kādus videoierakstus? Jums neliekas, ka tādi pierādījumu ir dabūjami vien kriminālprocesa ietvaros, un tas nebūtu vajadzīgs nevienam - it īpaši jau pašai Dinai

Tās runas par to, cik tas ir izdevīgi Skonto - vispār marasma kalngals. It kā pret Dinaburgu vairs nav jāspēlē tikai Skonto. It kā punktus ir guvis tikai Skonto. It kā Skonto tagad nav jāspēlē pret FKV un LM. It kā Indriksonam (ja nu jūsuprāt viņš ir tik negodīgs) nebūtu daudz vienkāršāk to spēli nopirkt - daudz neprāsīs, tā ir Latgale , bet skandāla vispār nebūtu.

Galvenais, ka visiem viss ir skaidrs, visiem vajadzīgas konkrētas rīcības. Tiklīdz ir tās rīcības - atkal neviens nav apmierināts. Ko lai darīt - mentalitāte tāda

  -1 [+] [-]

, 2009-10-08 21:36, pirms 15 gadiem
Nu pilniigs sviests. pieredzeejis futbolists noklust 100% vartu gusanas momenta un sit garam lai dabutu nieka paris 100 ls? tie ir pilnigakie murgi

     [+] [-]

, 2009-10-08 21:40, pirms 15 gadiem
parsportu.lv par šito labs raksts. Pat var apskatīties to ķipa UEFA dokumentu, kas īstenībā ir no kaut kādas pakaļas izrqauta gandrīzvai.

Gunčam šitais laikam ir izdevīgi.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-08 21:45, pirms 15 gadiem
mierinieks rakstīja: Nu pilniigs sviests. pieredzeejis futbolists noklust 100% vartu gusanas momenta un sit garam lai dabutu nieka paris 100 ls?
NU, ja futbolista uzvārds ir Henry vai Ronaldo, tad diez vai. Bet zinot Virsligā spēlējošo futbolistu ienākumus, pilnīgi pieļauju tādu variantu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 65 komentāri