Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Virslīgas sēdē apspriedām ideju spēlēt Lietuvā vai Igaunijā"

Jānis Celmiņš

Verpakovskis: "Virslīgas sēdē apspriedām ideju spēlēt Lietuvā vai Igaunijā"
Māris Verpakovskis. Foto: Futbola klubs RFS

RFS kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pastāstīja, ka valdības vakar pieņemtie lēmumi futbola klubiem nav devuši gandrīz neko, un šodien notikušajā Futbola Virslīgas attālinātajā konferencē līgas vadība un klubi apsprieduši ideju čempionātu aizvadīt Igaunijas vai Lietuvas futbola laukumos.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien nolēma atļaut organizētus sporta treniņus, taču jāievēro vairāki nosacījumi, no kuriem galvenais ir, ka tajos drīkst piedalīties ne vairāk kā 25 personas. Sporta treniņa laiks iekštelpās nedrīkst pārsniegt trīs stundas, bet ārtelpās ierobežojumu nav. Nodarbības atļauts vadīt personām, kuras atbilst normatīvajos aktos par sporta speciālistu sertifikāciju noteiktajām prasībām. Personām jāievēro divu metru distance.

“Futbola klubiem vakar pieņemtie lēmumi nav devuši gandrīz neko. Joprojām nevaram trenēties pilnā sastāvā. Trenēšanās ievērojot divu metru distanci ir labi, taču ne pilnvērtīgi, jo šādā režīmā strādājot mēs varam tikai uzturēt sportisko formu, tā vairāk ir kopā būšana. Pilnvērtīgiem treniņiem nepieciešamas divcīņas un sparingi,” skaidro RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis. “Man nav saprotams tas, ka treniņos zem klajas debess jāievēro distancēšanās ierobežojumi, bet, piemēram, sabiedriskajā transportā un būvniecības veikalos cilvēki drūzmējas. Arī bāros drīkst sēdēt, bet profesionāli sportisti pilnvērtīgi trenēties – nē. Lai normāli sagatavotos, nepieciešamas vismaz divas vai trīs nedēļas,” piebilst Verpakovskis.

Tāpat viņš atklāja, ka šodien notikušajā Virslīgas attālinātajā klubu sapulcē apspriesta ideja Virslīgas spēles aizvadīt Igaunijā vai Lietuvā. “Tur saslimstības statistika bija un ir krietni bēdīgāka, taču šobrīd ierobežojumu tiek noņemti straujāk. Ja nesekos pieņemti lēmumi no valdības puses, tad būsim spiesti par šo variantu domāt krietni vien nopietnāk,” atklāj RFS kluba vadītājs, piebilstot, ka klubu vēlme ir trīs apļu čempionāta aizvadīšana. Lai šis scenārijs realizētos, lēmumiem no valdības jābūt ļoti savlaicīgiem.

Virslīgas sezonu sākotnēji bija plānots sākt 13. martā Valmierā, bet dienu iepriekš tika paziņots par ārkārtas stāvokļa izludināšanu. Šī iemesla dēļ sezona nav sākusies līdz pat šodienai.

Latvijas Republikas Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš, kurš ir Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs, sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien izteicās, ka saņemti mājieni par sacensību atsākšanos tuvākā mēneša laikā.

  -3 [+] [-]

, 2020-05-08 15:54, pirms 4 gadiem
Tā varētu darīt, bet vienīgi izmaksas palielināsies. Transports, laukumu īre utt. Bet kopumā ideja ļoti laba

  +8 [+] [-]

, 2020-05-08 16:16, pirms 4 gadiem
Kāpēc ne Āfrikā? Tur vairums būs kā mājās.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-08 17:16, pirms 4 gadiem
Bļin, ja NBA un NHL būtu izdomājušas, ka tas ir droši, līgas jau sen spēlētu. Tieši tāpēc sportistus nekad nedrīkst laist pie teikšanas.

  +4 [+] [-]

, 2020-05-08 17:50, pirms 4 gadiem
Uz Baltkrieviju lai brauc spēlēt un pēc spēles obligāti jāsabučojas ar pretinieku komandu

  +5 [+] [-]

, 2020-05-08 18:54, pirms 4 gadiem
Nav ko darīt,runā kaut kādas glupibas sēdēs.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-08 19:33, pirms 4 gadiem
LFF noņems leģitimitāti šādām LFV sacensībām ārvalstīs un viss

  +4 [+] [-]

, 2020-05-08 19:41, pirms 4 gadiem
Neticu,ka tas ir nopietni.Droši vien tāda pirksta kratīšana valdības virzienā.Domāju,neko viņi nepanāks.Valdība stāv kā klints.Lai laicīgi gatavojās diviem riņķiem,jo trīs riņķu gadījumā spēļu kalendārs krietni jāsaspiež.Tiesa izlases un eirokausu spēles atkrīt,tad tas ir iespējams.Citādi pēc pirmssezonas kalendāra projekta rīt būtu jāsākās 2.riņķa otrajai kārtai.Tātad ,katras komandas vienpadsmitā spēle.Tik daudz jau esam zaudējuši virslīgas futbola.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-08 19:53, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Neticu,ka tas ir nopietni.Droši vien tāda pirksta kratīšana valdības virzienā.Domāju,neko viņi nepanāks.Valdība stāv kā klints.Lai laicīgi gatavojās diviem riņķiem,jo trīs riņķu gadījumā spēļu kalendārs krietni jāsaspiež.Tiesa izlases un eirokausu spēles atkrīt,tad tas ir iespējams.Citādi pēc pirmssezonas kalendāra projekta rīt būtu jāsākās 2.riņķa otrajai kārtai.Tātad ,katras komandas vienpadsmitā spēle.Tik daudz jau esam zaudējuši virslīgas futbola.
tak nebūs ne Eirokausi, ne izlases 2020.gadā. ne visur lokāli čempji būs! beidzat sapņot.
Latvijā atļaus spēlēt čempi. pārējais lirika.
zviedri pat nespēlē, kuru citi bāž acīs tipa tur poh korona...

     [+] [-]

, 2020-05-08 20:16, pirms 4 gadiem
Protams, aizsargs nespes tuvoties uzbrucejam tuvak par 2m

  +4 [+] [-]

, 2020-05-08 21:29, pirms 4 gadiem
Ja kā futbolists bija profesionāls, tad kā aizgāja pie RFC tā tikai gaužas un čīkst, sāk atgādināt Mihelsonu.
Pasaulē ir pandēmija un ir ierobežojumi, lai varētu visu izkaust, bet dēļ šādiem arī šis viss ievilksies...pietiek vienam inficētajam aiziet uz spēli un visi būs atkal inficēti.

  -4 [+] [-]

, 2020-05-08 21:35, pirms 4 gadiem
xZ rakstīja: Bļin, ja NBA un NHL būtu izdomājušas, ka tas ir droši, līgas jau sen spēlētu. Tieši tāpēc sportistus nekad nedrīkst laist pie teikšanas.
Tu tak esi nozombēts ar to savu sūda trampistānu

  -2 [+] [-]

, 2020-05-09 00:18, pirms 4 gadiem
Piekrītu, Mārim!
Sportisti, kas ir stiprākie (bražīļu kluba piemērs ar asimptomātisko slimošanu), tiek ierobežoti, kamēr dzērāji, pensionāri u.c. ne tik stiprie drīkst atļauties vairāk....

  +1 [+] [-]

, 2020-05-09 09:21, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: Tu tak esi nozombēts ar to savu sūda trampistānu
Tramps tieši ir viens no lielākajiem C19 noliedzējiem Tu tiešām domā, ka multimiljardu līgas atteiktos no ienākumiem, ja nebūtu problēmas? Tas Tev nav batjkas hokeja čempis.

     [+] [-]

, 2020-05-09 11:59, pirms 4 gadiem
Droši brauciet un tur arī palieciet! Šausmīgi nobiedēja! Gan jau tie 200-500 cilvēki, kas apmeklē Latvijas čempionāta spēles, kaut kā pārdzīvos. Tagad, kad visi spēcīgie klubu turnīri tiks aizvadīti līdz pat augusta beigā, varam mierīgi iztikt bez virslīgas.

     [+] [-]

, 2020-05-11 21:41, pirms 4 gadiem
Mārim tāda bezprincipu cilvēka valoda, bet ko lai dara, naudiņa kaut kā jāpelna un ko darīt, ka futbola vide tāda, kur vai nu esi kā viņi vai izlido ārā kā neiederīgs korķis.

Bet nu čempi plānot šobrīd neredzu jēgu. Nav jau nevienam skaidrs, kā tikt galā ar vīrusu, kurš laikam pats no sevis nekur nepaliks.