Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

”Ventspils” un ”Daugavas” treneri: ”Zaudēt negribējās nevienam”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

”Ventspils” un ”Daugavas” treneri: ”Zaudēt negribējās nevienam”
Sergejs Podpalijs un Tamazs Pertija
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Pēc FK ”Ventspils” un ”Daugavas” mača Latvijas futbola virslīgā (2:1) abu vienību treneri atzina, ka komandas bija noskaņotas nopietnai cīņai un neviena no tām nevēlējās zaudēt, tāpēc arī mačs bijis ļoti emocionāls.

”Neviens negribēja zaudēt, tāpēc spēle arī sanāca tik nervoza. Nav viegli pārslēgties no spēlēm, kurā viss nāk viegli, uz tādām, kā šodien, tāpēc nācās panervozēt. Prieks, ka izdevās uzvarēt un puiši varbūt arī pelnījuši apsveikumus. Līdz galam ar visu, protams, apmierināts neesmu. Piemēram, Kosmačovs guva vārtus, taču ar saviem pamatpienākumiem galā īsti netika. Ja ne Tukuras noraidījums, Kosmačovu būtu nomainījis jau pārtraukumā. Savinojumu dēļ šodien mačā nevarēja piedalīties Suhanovs un Višņakovs, bet, domāju, viņi būtu palīdzējuši, ” atklāja ventspilnieku treneris Sergejs Podpalijs.

”Spēle bija spraiga un nervoza, un šajā ziņā pacentās arī tiesnesis. Tāpēc sanāca noraidījumi – abi divi droši vien arī pelnīti. Sākām spēlēt deviņi pret deviņi, kļuva vairāk brīvas vietas, bet šādos apstākļos spēlēt pret Ventspili nav viegli. Kad jau bijām nonākuši zaudētājos, mums uzsmaidīja veiksme, jo guvām trakus vārtus. Tādus neviens un nekad neplāno. Diemžēl neizšķirtu nenosargājām, un tā jau kļuvusi par mūsu slimību. Esmu sapratis, ka nav nekādas jēgas strādāt pie standartsituāciju neitralizēšanas, jo, strādā tu vai nestrādā, pareizi nospēlēt futbolisti nevar. Vispār jāsaka, ka mūsu futbolistiem trūkst līderu domāšanas. Gan aizsargājoties, gan uzbrūkot. Protams, spēlējot pret tādu pretinieku, spēlētāji var arī izjust respektu, tomēr mačā beigās tā bija par daudz. Esmu pārliecināts, ja pretī būtu futbolisti citās formās, kādo no momentiem izveidotu kaut ko bīstāmāku un varbūt arī iezistu. Tā kā mača iznākums ir likumsakarīgs, ” tradicionāli atklāts pēc mača bija galvenais daugavpilieties Tamazs Pertia.

Abi treneri tika lūgti nokomentēt karstos notikumus pirmā puslaika noslēgumā, un abi bija vienisprātis, ka tā viss noticis, jo abas komandas ļoti vēlējās uzvarēt. ”Abas komandas bija noskaņotas uz cīņu. Protams, mums bija skaidrs, ka pret šādu komandu, kā ”Ventspils”, nevar cerēt uz skaista futbola rādīšanu. Ieguvām priekšrocību, jo Tukura tika noraidīts, taču mūsu spēlētājs nespēja savākties un saglabāt mieru. Tas arī parāda spēlētāja līmeni – tikko komanda tikusi pie vairākuma, bet tu ņem, un arī nopelni noraidījumu. Mums jau iepriekšējā mačā līdzīgu pārsteigumu sagādāja Logins, bez kura šodien bija jāiztiek un kura noteikti pietrūka,” skaidroja Pertia.

”Nedomāju, ka Martiness speciāli sita par pretinieku, drīzāk jau mērķēja uz Maki (smejas), taču tā nu sanāca. Abas komandas tiešām bija noskaņotas kārtīgai cīņai un negribēja padoties arī šādās epizodēs. Tagad jādomā ne tikai par to, kā līdz mačam ar ”Skonto” atjaunot spēkus, bet arī, kā aizvietot Tukuru, ” tā Podpalijs.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-08 22:49, pirms 13 gadiem
Es atziime6u, ka Daugavas aizsardziiba bija 6odien uzdevumu zemumos!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 00:04, pirms 13 gadiem
Patīk, ka abi treneri ļoti atklāti ir pēc spēlēm. Ar interesi var palasīt. Kādreiz bija tā, ka rets kurš pateica vairāk par diviem trim teikumiem pēc spēles, tagad jau tā ir normāla preses konference.

Varam redzēt, cik nozīmīgi komandām ir atsevišķi spēlētāji (Ventspilij Tukura un Daugavai Logins) - viņu trūkums uzreiz jūtams laukumā.