Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Audas" prezidents Juris Gorkšs pārmet LFF un par Virslīgas licenci sola cīnīties līdz galam

Agris Suveizda

"Audas" prezidents Juris Gorkšs pārmet LFF un par Virslīgas licenci sola cīnīties līdz galam
"Audas" jaunieši. Foto: Raivis Kanders

Trešdien Latvijas Futbola federācija paziņoja, ka LFF-A licences, kuras vajadzīgas dalībai Virslīgā, piešķirtas deviņiem no vienpadsmit pretendentiem, taču augstākās līgas komanda "Jelgava" un 1. līgas vicečempione "Auda", kura ir arī pirmā Virslīgas rezerviste, palika bešā.

Gan "Jelgavai", gan "Audai" ir piecas darba dienas laika kopš lēmuma paziņošanas, lai iesniegtu apelāciju. Kamēr "Jelgavai" bija izpildīts vienīgi juridiskais kritērijs, bet pārējiem četriem kritērijiem (finanšu, personāla un administratīvo, sporta, kā arī infrastruktūras) dokumenti nemaz nebija iesniegti un situācija ir atkarīga no tā, vai izdosies vai neizdosies pārdot klubu, "Audai" nebija izpildīti sporta un infrastruktūras kritēriji jeb divi no pieciem kritērijiem.

"Vēlamies turpināt spēlēt Baldones stadionā un tajā veikt vajadzīgos uzlabojumus, taču, ja tas nebūtu iespējams, domātu par stadiona īri – Rīgā ir pieejami stadioni," portālam Sportacentrs.com sacīja "Audas" prezidents Juris Gorkšs. "Stadions katrā gadījumā nebūtu problēma, skaidrs, ka lielākais klupšanas akmens ir tas, ka mums ir noraidīta akadēmija. Taču mēs nemaz nezinām, kā dēļ: akadēmiju mums atteica mutiski, bet skaidrojumu pa punktiem nemaz neesam saņēmuši. Ilgi bez rezultāta dauzījos federācijas aizslēgtajās durvīs, līdz piektdien ar ģenerālsekretāra Edgara Pukinska palīdzību beidzot izdevās sagaidīt, ka man kāds arī atzvana. Tagad sola rakstisku lēmumu atsūtīt nākamajā nedēļā, taču tikpat labi to var izdarīt, kad jau būs par vēlu."

"Visvairāk man žēl par to, ka, lai arī vairākkārt tikos ar federācijas prezidentu [Vadimu Ļašenko] un par to runāju jau oktobrī, neesam saņēmuši palīdzību akreditācijas procesā un federācija nav spērusi nekādi solīti pretī. Akadēmijai visas lielās lietas ir: bērni ir, treneri ir, ziemā joprojām nav izlaists neviens treniņš, lai arī ap zaļo laukumu ir 3-4 metrus augsti sniega vaļņi. Galīgi netēmējam uz tādām akadēmijām kā Daugavpilī vai Rīgas Futbola skolā, taču daudzos kritērijos neesam sliktāki, bet dažos kritērijos varbūt pat esam labāki par tādām akadēmijām kā "Dinamo Rīga", JDFS "Alberts" vai "Super Nova". Mums varbūt tikai trūkst pieredzes un dažādu sīkumu. Palikusi sajūta, ka federācijai nevajag, lai attīstītos vietējie klubi ar lielām tradīcijām – par mums vecāks klubs Latvijā laikam ir tikai "Rīgas Futbola skola". Tā vien šķiet, ka federācija grib, lai tiktu mākslīgi pirktas akadēmijas, nevis palīdzētu attīstīt un atbilstoši normām sakārtot jaunas akadēmijas. Redzam, ka tāds piemērs, kad klubs nopērk svešu akadēmiju un svešu stadionu, ir federācijai pieņemamāks nekā mazāku klubu akadēmijas un stadiona attīstība."

"Šis galu galā ir pandēmijas laiks – ne tikai federācija strādā attālināti un ne visi procesi notiek ideāli, bet varbūt arī uz mums šajā haosā kaut kur ir jāpiever acis, nevis visu jāprasa perfektā līmenī kā normālos laikos. Esmu gatavs cīnīties līdz galam, jo gribam spēlēt Virslīgā, taču daudz kas būs atkarīgs arī no federācijas," Gorkšs turpināja. "Ja nu mēs tiksim pie licences, būsim gatavi Virslīgai arī mēneša laikā. Ir gan sastāvs, gan finansējums – mums, līdzīgi kā citiem, ir investors. No kurienes? Ne no Latvijas, protams." Vaicāts, vai "Auda", kuras kodolu iepriekšējā gadā veidoja "Riga" U18 un dublieru komandas spēlētāji, ir kļuvusi par čempiones "Riga" neoficiālo fārmklubu, Gorkšs solīja, ka sastāvs tiktu vākts dažādos veidos: "Tie, kuri atceras mūsu iepriekšējās sezonas Virslīgā tālajos divtūkstošajos gados, arī toreiz mums bija ļoti daudz īrētu spēlētāju – no "Ventspils", "Metalurga", "Skonto" -, un Aleksejs Višņakovs un Aleksejs Soleičuks vēlāk izsitās arī līdz Latvijas izlasei. Skaidrs, ka tikai pašu spēkiem ar 1. līgas sastāvu konkurēt Virslīgā mēs nevarētu, taču nebūtu tā, ka visi spēlētāji mums būtu no viena kluba ["Riga"]."

  +1 [+] [-]

, 2021-02-06 19:05, pirms 3 gadiem
Varēja ļaut Tukumam spēlēt virslīgā

  +2 [+] [-]

, 2021-02-06 19:18, pirms 3 gadiem
Džerijs5 rakstīja: Varēja ļaut Tukumam spēlēt virslīgā
"Tukums 2000" bija pirmais rezervists priekšā "Audai", taču pats nepieteicās Virslīgas licencei.

     [+] [-]

, 2021-02-06 19:36, pirms 3 gadiem
Pilnīgi piekrītu Gorkša kungam, vainojot LFF neizdarībā. Šajā vīrusa laikā aizbildinātos ar attālināto - vispār nestrādāšanu , bet guļot ziemas likumīgā guļā. Savulaik it kā Latvijas futbola labā kādām tik komandām ar virkni nepilnību ļāva dalību čempionātā .Lai Auda spēlē ! Tādai armēņu komandai ar 'falšu " akadēmiju, un kliedzoši neievērojot sportisko principu ļauj spēlēt , jo laikam māk "padalīties "".

     [+] [-]

, 2021-02-06 19:42, pirms 3 gadiem
Audai nevajadzētu ļaut spēlēt Virslīgā, ja vien kritērija nav par 111%.

Reāli tas jau FC Riga 2 klubs, saskatījušies Krievijā kā oligarhi nopērk sev fārmklubus un garantē sev 100% punktus savstarpējās spēlēs. Virslīgā pārāk liela nozīme punktiem, lai konkurenti pieļautu šādu viltību.

     [+] [-]

, 2021-02-06 20:28, pirms 3 gadiem
Kāda audai akadēmija?! 40-50 bērnu pa visiem vecumiem, nav ne bērnu treneru, nav nekā! Šī kakadēmija, var atļauties neatbraukt uz čempionāta spēlēm, spēlēt ar vecākiem bērniem u.t.t. Tur ir pilnīgs haoss.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-06 20:45, pirms 3 gadiem
Šobrīd es laikam neticu nevienai pusei - ne LFF, ne Audai. Kas tas par investoru? Visiem tagad slepenie investori. Nu tad kārtis galdā, johaidi! Kluba prezidents nespēj atklāt, kas viņiem klubā notiekas.

     [+] [-]

, 2021-02-06 21:59, pirms 3 gadiem
vai bildē nav redzama puse no Audas akadēmijas??
ja nemaldos, akadēmiju akreditācija beidzās jau pagājušajā gadā, par ko cepiens tagad??

     [+] [-]

, 2021-02-06 22:56, pirms 3 gadiem
Ha, kamēr Ļaška būs pie stūres, Audai vispār nekas nespīd šajā sakarā! Tas tak skaidrs, ka tas sīkais kverplis darīs visu, lai Gorkšiem atriebtos!