Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS un "Liepāja" piesaista Čehijas un Baltkrievijas izlasēs spēlējušus pussargus

Agris Suveizda

RFS un "Liepāja" piesaista Čehijas un Baltkrievijas izlasēs spēlējušus pussargus
Petrs Marešs. Foto: fkteplice.cz

Latvijas vicečempione RFS paziņojusi par komandas pastiprināšanu ar čehu pussargu Petru Marešu, kuram šomēnes apritēs 30 gadu. Viņš var spēlēt centra pussarga, balsta pussarga un kreisā aizsarga pozīcijās.

Prāgas "Slavia" audzēknis visu līdzšinējo karjeru pavadīja dzimtenē un šosezon bija Dāvja Ikaunieka komandas biedrs Čehijas augstākās līgas klubā "Mlada Boleslav". Klubs ziemas pārtraukumu sagaidīja 15. vietā, bet Marešs piedalījās trijās spēlēs, izejot pamatsastāvā divās pēdējās spēlēs 2020. gadā. Sezonu pirms tam Marešs īrē atradās "Teplice", sākot 17 no 22 spēlēm un gūstot trīs vārtus.

2016./17. g. sezonā Marešs izgāja laukumā trijās pārbaudes spēlēs Čehijas izlases sastāvā un tika pieteikumā arī divās Pasaules kausa atlases spēlēs Sanmarīno un Norvēģijā. Čehijas augstākajā līgā Marešs ir aizvadījis 106 mačus, 92 reizes izejot pamatsastāvā un gūstot deviņus vārtus, bet Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā viņš 92 spēlēs ir guvis 12 vārtus.

Iepriekš RFS paziņoja, ka pēc īres līguma beigām Zagrebas "Lokomotiv" rīcībā atgriezies brazīliešu uzbrūkošais spēlētājs Emersons. 21 gadu vecais futbolists Virslīgā sāka 21 no 24 spēlēm, guva 10 vārtus (astoņus no tiem pret vadošā sešinieka klubiem) un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Zagrebas klubs Horvātijas augstākajā līgā ieņem trešo vietu no beigām. Atgādinām, ka RFS rindas šajā starpsezonā jau ir papildinājuši vārtsargi Vītauts Čerņausks, kura iepriekšējā pietura bija Sofijas CSKA, un Valentīns Raļkevičs no "Liepājas", kā arī "Ventspils" līderis Lukass Villela. Vienošanās panākta arī ar pieckārtējo Latvijas čempionu Elvi Stugli, un RFS visdrīzāk pievienosies arī ziemeļmaķedoniešu labās malas pussargs Jovans Popzlatanovs. Prom devušies arī Mihails Babičevs, Kaspars Ikstens, Ivans Lukjanovs un Vjačeslavs Isajevs.

Par vidējās līnijas pastiprināšanu paziņojusi arī "Liepāja", kurai pievienojies baltkrievs Dmitrijs Baga, kuram aizvakar apritēja 31 gads. Baga lielāko karjeras daļu pavadījis Baltkrievijas grandā BATE, izcīnot deviņus čempiona titulus, bet pusotru gadu viņš pavadījis arī ārzemēs, spēlējot Haifas "Hapoel" un Atēnu "Atromitos". Baltkrievijas pieaugušo izlasē Baga aizvadījis trīs spēles un piedalījies arī Londonas olimpiskajās spēlēs Baltkrievijas U23 izlases rindās, gūstot uzvaras vārtus pret Jaunzēlandi (1:0). Dmitrija brālis Aleksejs savulaik spēlēja Daugavpils "Daugavā", bet iepriekšējā gadā kā galvenais treneris aizveda Viļņas "Žalgiri" līdz Lietuvas titulam.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fkrfs/post...
https://www.facebook.com/fkrfs/post...
https://www.facebook.com/FKLiepaja/...

  -1 [+] [-]

, 2021-01-06 13:41, pirms 3 gadiem
RFS ir jaunais RIGA fc

     [+] [-]

, 2021-01-06 17:38, pirms 3 gadiem
RFS drīz nebūs visu komandu nomainījuši? Jau apmēram 7-8 spēlētāji klāt. Līdz ar to atkal var nekas nesanākt, jo jāsaspēlējas, jāsadraudzējas

     [+] [-]

, 2021-01-06 20:44, pirms 3 gadiem
Liepāja pamazām kļūst par baltkrievu pensionāru klubu.