Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" īpašnieks Lomakins varētu pārņemt arī topošo Krievijas Premjerlīgas klubu

Agris Suveizda

"Riga" īpašnieks Lomakins varētu pārņemt arī topošo Krievijas Premjerlīgas klubu
"Riga" īpašnieks Sergejs Lomakins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kā liecina krievu laikraksta Sport-Express rīcībā esošā informācija, krievu uzņēmējs Sergejs Lomakins, kurš tiek uzskatīts par "Riga" un "Pafos" faktisko īpašnieku, varētu kļūt arī par Maskavas apgabala "Khimki" īpašnieku.

Aprīļa izskaņā Krievijas Nacionālās jeb otrās spēcīgākās līgas klubi nobalsoja par sezonas priekšlaicīgu izbeigšanu. Pagaidām trūkst oficiālas skaidrības par to, kā noritēs komandu rotācija starp līgām, taču turnīra tabula palika spēkā un līdz ar to nākamsezon Premjerlīgā vajadzētu spēlēt gan līderei "Orenburg", gan arī otrās vietas īpašniecei "Khimki". Trešo un ceturto vietu ieguva Maskavas klubi "Chertanovo" un "Torpedo", kuri vēl varētu cerēt uz pārspēļu formāta saglabāšanu vai Premjerlīgas paplašināšanu, kas gan esot visai maz ticama.

Ziemā "Khimki" vadība sacīja, ka nemaz netēmē uz Premjerlīgu, jo nespēs izpildīt finansiālās prasības, un pandēmijas laikā kluba vadība nupat gan par 40-50% samazināja futbolistu algas, gan nolēma jūnijā atlaist 19 kluba darbiniekus no selekcijas, komerciālās un komunikācijas nodaļām. Kluba iekšienē optimisms par Premjerlīgas licences iegūšanu un vispārējā finansiālā stāvokļa uzlabošanu gan esot krietni pieaudzis, jo visdrīzāk izdosies piesaistīt jaunu sponsoru vai investoru.

Sport-Express ziņo, ka reālākais variants uz pievienošanos klubam esot tieši Lomakins. Netiek ziņots, kad tas varētu notikt un kā tas varētu notikt – vai jaunais investors būtu tikai līdzīpašnieka vai tomēr kontrolpaketes turētāja statusā -, taču laikraksts raksta, ka klubs visdrīzāk kļūs par privātu struktūru, kamēr apgabala vadības pārziņā palikšot stadions un akadēmija. Lomakinam piederošā "Riga" ir kļuvusi par divkārtēju Latvijas čempionu, bet "Pafos", ko pārstāv arī Deniss Rakels un Reinis Reinholds, šosezon palika viena punkta attālumā no Kipras labāko sešinieka. Lomakinam klubs pieder ari Krievijā - Maskavas "Rodina", kas spēlē trešajā stiprākajā līgā.

Ziemā Krievijas Nacionālajā līgā atgriezās bijušais "Riga" malējais pussargs Vladimirs Kamešs, kurš "Chayka" rindās līdz sezonas apturēšanai paguva debitēt 15. martā. "Chayka" 20 komandu konkurencē palika 10. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/footba...
https://www.sport-express.ru/footba...
https://1fnl.ru/news/9557
https://1fnl.ru/news/9555/

     [+] [-]

, 2020-05-05 14:41, pirms 4 gadiem
kads prikols nemt 2-3 zem videja limena klubus? Labak butu vienu klubu,ritigi uzkacajis!

     [+] [-]

, 2020-05-05 16:01, pirms 4 gadiem
Ar vienu klubu rodas grūtības naudu atmazgāt.

     [+] [-]

, 2020-05-05 21:18, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Ar vienu klubu rodas grūtības naudu atmazgāt.
Nu ja vins, ar to nodarbojas, tad gan jaa

     [+] [-]

, 2020-05-06 07:31, pirms 4 gadiem
[+] [-] Ziņot
Maikl30 , 2020-05-05 21:18, vakar , ignorēt , atbildēt
strops rakstīja: Ar vienu klubu rodas grūtības naudu atmazgāt.
Nu ja vins, ar to nodarbojas, tad gan jaa

Lielākā vai mazākā mērā ar to nodarbojas visi klubi. Bez melnās grāmatvedības nevar iztikt.