Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga turpinās Rīgā un Ventspilī

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Virslīga turpinās Rīgā un Ventspilī
"Skonto" brazīlietis Natans Žuniors OSC laukumā
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien tiks aizvadītas četras LMT Virslīgas jeb Latvijas futbola čempionāta 3. kārtas spēles. Lielākā intriga gaidāma Rīgas klubu duelī - savā starpā tiksies divi klubi, kuru politika ir audzināt jaunos vietējos spēlētājus, kuriem līdzās laukumā gan atrodami vairāki pieredzējuši futbolisti.

Visiem četriem mačiem būs iespējams sekot līdzi eSports.lv tiešraidē teksta režīmā. Lai skatītos mača LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

FC Tranzīts - SK Liepājas metalurgs

Ventspilī, 2. pamatskolas stadionā, plkst. 14:00.
Ventspilī šodien vietējais "Tranzīts" uzņems "Liepājas metalurgu". Par mača pārliecinošu favorīti bez šaubām jāuzskata Liepājas komandu, tomēr jau pagājušā sezona pierādīja, ka nevienai komandai šaurais mākslīgais 2. pamatskolas stadions nav parocīgs (protams, neskaitot tā saimniekus, potenciāli vājākos "Tranzīta" un pirms tam - "Vindavas" futbolistus). Abas komandas šo sezonu sākušas mainīgām sekmēm - "Tranzīts", kura sastāvā ir vairāki ļoti jauni futbolisti, pirmajā kārtā parūpējās par pārsteigumu, izcīnot punktu pret "Dinaburg" (1:1), savukārt otrajā sezonas mačā tikai ar minimālo 0:1 izbraukumā tika atzīts "Skonto" pārākums (mača gaitā ventspilniekiem gan iespēju gūt vārtus praktiski nebija). Savukārt liepājnieki divās spēlēs izcīnījuši sešus punktus - pēc pamocīšanās Rīgā pret "Olimpu/RFS" (2:1) nāca jau daudz vieglāka uzvara savā laukumā pret "Blāzmu" (4:0).

Abas komandas šodien, visticamāk, būs spiestas iztikt bez pāris pamatsastāva spēlētājiem. "Tranzītam" zem lielas jautājuma zīmes ir trīs spēlētāju līdzdalība mačā - savainoti ir Aleksandrs Solovjovs, Pāvels Hohlovs un Artūrs Zjuzins, tomēr pastāv varbūtība, ka no šīs trijotnes kāds laukumā spēs iziet. Savukārt liepājnieki iztiks bez diskvalificētā Vladimira Kameša (sarkanā kartīte pagājušajā mačā), kā arī savainotā Antona Jemeļina. Toties ierindā solās būt gan Ģirts Karlsons, gan Kristaps Grebis, kuriem pēdējās dienās nācās ārstēt attiecīgi gurna savainojumu un saaukstēšanās sekas. Tāpat nokārtoti visi dokumenti, lai šodien spēlētu "Metalurga" jaunieguvums - moldāvs Andrejs Kožokars. Un vēl kāda nianse - "Liepājas metalurgs" ierastos "Hummel" firmas formas tērpus nomainījis pret "Adidas" - vizuāli gan izmaiņas būs praktiski nemanāmas.

Spēli tiesās Vadims Direktorenko.

Skonto FC - Jūrmala-VV

Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā, plkst. 14:00.
Otra dienas agrā spēle norisināsies Rīgā - "Skonto" uzņems "Jūrmalu-VV". Arī šajā mačā ir daudzmaz izteikts favorīts - "Skonto". Rīdzinieki sezonas pirmajās divās spēlēs izcīnījuši divus panākumus, turklāt neielaižot nevienus vārtus - pret "Blāmu" 4:0, bet pret "Tranzītu" - 1:0. Tiesa gan, abi mači notika "Skonto" parocīgajā OSC mākslīgajā laukumā, kur komanda aizvadījusi ne mazums treniņu. Savukārt "Jūrmala-VV" šosezon paspējusi aizvadīt tikai vienu maču, kurā ar 2:1 pārspēja Daugavpils "Dinaburg". Pēc pirmajām spēlēm var spriest, ka abām komandām ir visai bīstami uzbrukuma tandēmi - "Skonto" izceļas gruzīns Vladimirs Dvališvili ar mūsu pašu Ivanu Lukjanovu, kamēr jūrmalniekiem Jurģim Kalnam aktīvi piepalīdz argentīniešu pussargs Kristans Toress.

Abās komandās praktiski nav savainoto spēlētāju, kas sola laukumā redzēt visus labākos spēkus. Iespējams, arī jūrmalnieku Marianu Paharu - viņš trenējas ar komandu, taču līdz šim laukumā vēl neizgāja. Atgādinām, ka tieši pirms desmit gadiem Marians debitēja "Southampton" sastāvā, un aizvadītajai desmitgadei par godu eSports.lv sarūpējis Pahara labāko momentu video. Izmantojot pauzi vietējā čempionātā, "Jūrmala" pagājušajā nedēļā ar 4:1 sakāva citu pilsētas klubu "Spartaku". Divi vārti Toresa kontā, pa vienam - Žatkinam un Bezzubovam. Kā vakar sarunā ar eSports.lv pastāstīja jūrmalnieku treneris Vladimirs Babičevs, tiekot darīts viss, lai nākamās spēles "Jūrmala" uzņemtu savā Slokas stadionā, taču šodien to savest kārtībā vēl nevarēja paspēt, tāpēc kalendārā tika veiktas izmaiņas - mājniece būs "Skonto", bet otrajā aplī - "Jūrmala".

Spēli tiesās Andrejs Sipailo.

FK Ventspils - SK Blāzma

Ventspilī, VOC stadionā, plkst. 16:30.
Tāpat kā rīdziniekiem, arī ventspilniekiem šodien būs lieliska iespēja vērot divus Virslīgas mačus klātienē. Nepilnu stundu pēc "Tranzīta" mača beigām laukumā dosies valsts čempione "Ventspils", kas uzņems Rēzeknes "Blāzmu". Skaidrs, ka no "Blāzmas" pirms mača kaut punktiņu negaida neviens, jo sezonas sākums rēzekniešiem nav izdevies - divas sausāssakāves - 0:7 pret "Skonto" un 0:4 pret "Liepājas metalurgu", kamēr "Ventspils" izcīnījusi divas uzvaras - 5:1 pret "Daugavu" un 1:0 pret "Olimpu/RFS". Pats bēdīgākais, ka "Blāzma" joprojām nav tikusi trenēties uz zālāja, tāpēc treniņu vajadzībām izmanto tikai vieglatlētikas skrejceļus un sporta zāles... Pastāvot gan cerība, ka jau nākamo mājas spēli "Blāzma" aizvadīs uz sava dabīgā laukuma.

Abu komandu sastāvos savainoto spēlētāju praktiski nav. Ventspilniekiem ierindā būs ilgstoši ceļgala savainojumu ārstējušais Igors Savčenkovs, taču vēl nebūs kamerūnieša Žana Pola Ndeki. Savukārt "Blāzmai" ar sastāvu viss ir kārtībā. Kamēr "Ventspils" bez vairākiem izlases spēlētājiem pārbaudes spēlē pagājušajā nedēļā nospēlēja 3:3 pret lietuviešu "Atlantas", "Blāzma" paspēja aizvadīt divus mačus. Igaunijā ar 1:0 (Riževskis) tika apspēlēta "Tammeka", bet Daugavpilī ar 1:2 (Borisovs) atzīts "Dinaburg" pārākums. kā vakar saunā ar eSports.lv pastāstīja "Blāzmas" galvenais treneris, joprojām klubs nav saņēmis transfēra summu par Krišjāni Valleri un Antonu Kurakinu (abi karjeru turpina Glāzgovas "Celtic" sistēmā), taču par Artūra Silagaiļa pievienošanos ukraiņu "Kryvbas" nauda beidzot sasniegusi Rēzekni.

Spēli tiesās Andris Treimanis.

Olimps/RFS - FK Daugava Rīga

Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā, plkst. 18:00.
Iespējams, visintrigējošākā spēle šodien norisināsies vakarā OSC, kur "Olimps/RFS" tiksies ar Rīgas "Daugavu". Abas komandas par savu politiku pasludinājušas jauno futbolistu audzināšanu, tiesa gan, tiem līdzās ir arī vairāki pieredzējuši futbolisti. Droši var apgalvot, ka pirmos punktus šogad izcīnīs vismaz viena no abām komandām - līdz šim abām tikai zaudējumi... "Olimps/RFS" ar 1:2 atzina "Metalurga", bet ar 0:1 - "Ventspils" pārākumu. Savukārt "Daugava" aizvadījusi tikai vienu spēli, taču tajā ar 1:5 kapitulēja "Ventspils" priekšā.

Olimpiešiem šajā mačā nepalīdzēs Vitālijs Astafjevs, kuram nolemts iedot atpūtu pēc mačiem izlasē. Tāpat laukumā nebūs savainotā Jura Laizāna, kurš tikai nākamnedēļ varētu sākt trenēties pēc gūtā savainojuma Ventspilī, maiņā, visticamāk, maču sāks pieredzējušais Andrejs Štolcers. Toties pirmo spēli šosezon varētu aizvadīt aizsargs Igors Stepanovs. Kā ierasts, būs arī Koliņko un Miholaps - visiem viņiem līdzās jaunie futbolisti. "Daugavas" sastāvā beidzot redzēsim teju visus labākos - savainots vēl ir tikai Šakņevičs, kamēr, piemēram, Maksimenko, Priedēns un Hlibovs ir gatavi iziet laukumā pamatsastāvā. Pie Latvijas vides apradis arī kamerūniešu aizsargs Ngambi, kurš ar partneriem cenšas sarunāties angliski (tā nav kamerūnieša stiprākā puse), jo franču valodu neviens neprot. Kā vakar eSports.lv atzina Vladimirs Beļajevs, "Daugavas" treneris, "Olimps/RFS" ir pieredzējusi komanda, taču arī tai ir vājās vietas, kuras "Daugava", protams, centīsies izmantot. Pats Beļajevs aizvadītajā nedēļā pabija Nīderlandē, skatoties klātienē vietējās U-19 izlases maču ar Rumāniju. Rumāņi būs vieni no mūsu U-19 izlases pretiniekiem gaidāmajā Eiropas čempionāta atlases cikla otrajā un izšķirošajā kārtā.

Maču tiesās Aleksandrs Anufrijevs.

Visiem četriem mačiem būs iespējams sekot līdzi eSports.lv tiešraidē teksta režīmā. Lai skatītos mača LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

LMT Virslīga 2009

3. kārta

DatumsLaiksVietaSpēle
05.04.2009.14:00OSCSkonto FC - Jūrmala-VV
05.04.2009.14:002. pamatskolaFC Tranzīts - SK Liepājas metalurgs
05.04.2009.16:30VOCFK Ventspils - SK Blāzma
05.04.2009.18:00OSCOlimps/RFS - FK Daugava

Turnīra tabula

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1.Skonto FC22008:06
2.SK Liepājas metalurgs22006:16
3.FK Ventspils22006:16
4.Jūrmala-VV11002:13
5.FC Dinaburg20112:31
6.FC Tranzīts20111:21
7.Olimps/RFS20021:30
8.FK Daugava10011:50
9.SK Blāzma20020:110

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Vladimirs DvališviliSkonto FC4
2.Kristaps GrebisSK Liepājas metalurgs3
3.Ivans LukjanovsSkonto FC2
Dmitrijs VorobjovsFC Dinaburg2

16 spēlētāji ar vienu vārtu guvumu.

Slēpts komentārs: Genadijs

  -2 [+] [-]

, 2009-04-05 10:25, pirms 15 gadiem
Zel, ka video nebus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-04-05 10:32, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: Zel, ka video nebus
Ej uz stadionu!
bet uzskatu, ka šodien vinnēs favorīti
Skonto, Vpils, LM un Olimps
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 11:21, pirms 15 gadiem
dragoo rakstīja: Ej uz stadionu!
bet uzskatu, ka šodien vinnēs favorīti
Skonto, Vpils, LM un Olimps
Jā, es jau labprāt, bet nav izdevīgi uz otru Latvijas galu braukt lai redzētu FKV spēli Un citi Latvijas klubi nav tik aizraujoši.. Visi jau nedzīvo Rīgā,Ventspilī, Daugavpilī vai Liepājā lai redzētu katru spēli Tāpēc žēl, ka nebūs video

     [+] [-]

, 2009-04-05 11:33, pirms 15 gadiem
''jo franču valodu neviens neprot''

Žēl gan.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-05 12:28, pirms 15 gadiem
Ventspilī laiks šodien ideāls.Kā saka:" saulīte pa zemes virsu staigā".
Paskatīsimies uz skatītāju aktivitātēm.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-05 13:39, pirms 15 gadiem
hmm, cik maksā ieeja uz Skonto Jūrmalas spēli?

     [+] [-]

, 2009-04-05 14:22, pirms 15 gadiem
Olimps šodien uzvarēs!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-05 20:28, pirms 15 gadiem
Jā ,kādam te nepatika ,ka Ventspilī labs laiks,tāpēc mīnusus sasprauda.
Un vakarā uznāca spēcīgs lietus....