Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepājas metalurgs" atgriezušies no pirmās treniņnometnes

"Liepājas metalurgs" atgriezušies no pirmās treniņnometnes
Oskars Kļava
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

No pirmās treniņnometnes Turcijā atgriezušies "Liepājas metalurga" futbolisti, kas tagad gatavošanos jaunajai sezonai turpinās mājās, bet jau 20. februārī komanda atkal dosies uz Turciju.

Treniņnometnē Turcijā liepājnieki divu nedēļu laikā aizvadīja četras pārbaudes spēles. Vienreiz tika spēlēts neizšķirti ar gruzīnu "Gagra" (0:0), bet pārējos trijos mačos zaudēts - pret ukraiņu "Karpaty Lviv" (0:5), rumāņu "Pandurii" (0:3) un Tbilisi "Dinamo" (1:3).

Turcijā gan meteoroloģiskie apstākļi, gan treniņapstākļi bijuši pietiekami labi. Komandas galvenais treneris Ridigers Abramčiks atzina, ka treniņnometnes mērķis bija uzlabot ar futbola spēli saistītos tehniskos elementus, kā arī spēlētājus noslogot fiziski. Treneris arī vēlējies, lai sportisti labāk saprastu viņa futbola filozofiju un izpratni par darbību laukumā konkrētās situācijās.

Lai arī īstais darbs pie fiziskās sagatavotības nākamajai sezonai vēl tikai esot priekšā, daži spēlētāji pēc trenera "Daugavas" stadiona ģērbtuvē paziņojuma "Tagad sāksim strādāt pa īstam!" bija izbrīnīti.

"Pārbaudes spēlēs varēja redzēt, ka mūsu pretiniekiem, salīdzinot ar mums, fiziskā sagatavotība ir citā līmenī. Problēmas lielākoties sākās 2.puslaikā. Spēļu rezultāts gan nebija galvenais. Galvenais, lai futbolisti censtos izpildīt trenera dotos uzdevumus," saka Abramčiks. "Mūsu futbolisti šajā brīdī ir vājāki par pretiniekiem, ar kuriem spēlējām Turcijā, tomēr ir jāspēj saņemties un izpildīt to, ko no viņiem prasa."

Pēc trenera vārdiem komanda jaunajai sezonai ir gatava par kādiem 60 – 65 procentiem. Atgriežoties pie bēdīgās pārbaudes spēļu statistikas, Vācijas treneris atzīmēja arī to, ka Turcijā komandai bija jāiztiek bez vairākiem labiem spēlētājiem – Fereiras (parakstījis līgumu ar "Spartak Nalchik"; šajā klubā cenšas iekļūt arī Miceika), Grebja, Karlsona. Spriežot pēc statistikas, tad lielākās problēmas komandai esot bijis uzbrukumā, tāpēc treneris izmēģināja jaunus spēlētājus. Papildus tam tika eksperimentēts ar pozīcijām un shēmām, un visbiežāk šie eksperimenti laukumā beigušies neveiksmīgi.

Pēc pirmās treniņnometnes lietuvietis Krasnovskis jau devies mājās, jo viņš neesot atbildis "Liepājas metalurga" līmenim. Pašlaik uz pārbaudi Liepājā ieradies cits lietuviešu futbolists, tiesa, viņa pamatampluā ir aizsardzības līnija. Liepājnieks Kirhners trenerim savukārt šķiet komandai noderīgs spēlētājs, bet kluba vadītājiem ir vēl jāvienojas par finansiāliem nosacījumiem. Grebis paliek "Liepājas metalurgā", bet par Karlsonu, lai arī viņš pagaidām ir Liepājā un ir gaidīts viesis dzimtās komandas nometnē, skaidrības nav.

Gan sporta kluba "Liepājas metalurgs" ģenerāldirektors Aleksandrs Rogoza, gan Abramčiks uzskata, ka komandai vēl nepieciešami vairāki futbolisti. Tiesa, ierobežotās finanšu iespējas šo uzdevumu sarežģī. Dažus vācu trenera noskatītos spēlētājus mūsu klubs nevar atļauties. Jāmeklē vietā citi, bet tie, visticamāk, nebūs tik augstas klases. Tiks piesaistīts arī kāds no dublieru komandas, bet treneris pagaidām nelolo dižas cerības, ka tas komandas sastāvu stiprinās.

Tagad komanda atkarībā no laika apstākļiem Liepājā trenēsies vienu vai divas reizes dienā – pirmajā treniņā vairāk būs futbola elementi, bet vakarā vairāk tiks skriets, pilnveidojot fizisko formu, lai no 20.februāra Turcijā savukārt jau varētu strādāt pie ātruma un citām lietām.

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv

  -1 [+] [-]

, 2009-02-04 14:08, pirms 15 gadiem
Ta vien ir