Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubiem divas savstarpējās cīņas Lietuvā: RFS turpina saimniekot kaimiņvalstīs

Agris Suveizda

Latvijas klubiem divas savstarpējās cīņas Lietuvā: RFS turpina saimniekot kaimiņvalstīs
Sedriks Kuadio. Foto: Toms Dreiblats, FK RFS

Ar pārbaudes spēlēm tuvākajās kaimiņvalstīs gatavošanos jaunajai sezonai turpina Latvijas futbola klubi. Virslīgas vicečempione un kausa ieguvēja RFS Šauļos apspēlēja "Valmieru" (3:2), savukārt "Liepāja" un "Jelgava" citā Lietuvas pilsētā Mažeiķos palika bez gūtiem vārtiem (0:0).

Lai arī RFS iespēju deva tuvākajām rezervēm, arī bez potenciālajiem vadošajiem spēlētājiem pirmais puslaiks tika uzvarēts ar 2:0 - pa vārtiem guva Viktora Moroza lietuviešu asistenta Marjus Skindera dēls Jons un kotdivuārietis Sedriks Kuadio. Otrajā puslaikā Burundi uzbrucējs Keilebs Bimenjimana panāca jau 3:0, bet valmieriešiem līdz mača beigām izdevās atgūt divus no trim vārtiem. Vispirms precīzs bija kazahs Samats Sarsenovs, bet pēc Žorža Teišeiras nesekmīga 11 metru soda sitiena vārtus tomēr guva Tolu Arokodare (2:3).

RFS sākumsastāvs: Kučers, Sorokins, Dumbijā, Skinderis, Toņiševs, Šāričs, Babičevs, Regža, Kuadio, Lagūns, Bimenjimana. "Valmieras" sākumsastāvs: Lazarevs, Kārkliņš, Selestins, Jagodinskis, Diaņs, Liepa, Silagadze, Zadems, Punculs, A. Jaunzems, Arokodare.

Dienas agrākajā spēlē Mažeiķos "Liepāja" un "Jelgava", kuras iepriekšējā sezonā finišēja attiecīgi sestajā un septītajā vietā, izspēlēja bezvārtu neizšķirtu. Kurzemnieku pamatsastāvā izgāja četri jaunpienācēji – Artūrs Karašausks, kurš atgriezās komandā, kā arī leģionāri Ramī Beduī, Seidū Jahaja un Filips Ivanovs. Tāpat spēli sāka arī Valentīns Raļkevičs, Raivis Jurkovskis, Sedinā Keitā, Vadims Žuļevs, Mārtiņš Ķigurs, Kristians Torress un Amansiu Fortišs. Savukārt jelgavnieku starta vienpadsmitniekā bija astoņi vietējie (Kurakins, Minkevičs, Balodis, Kozlovs, Kazačoks, kuram tā bija pirmā spēle kā oficiālam "Jelgavas" spēlētājam, Siņeļņikovs, Kurtišs un Ivanovs) un trīs leģionāri (nigērieši Ogundži un Bazils un ukrainis Semenovs).

Rīt Igaunijas pilsētā Pērnavā tiksies "Riga" un "Metta", bet liepājnieki sestdien cīnīsies pret Jūrmalas "Spartaku".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/fkjelgava/statu...
https://twitter.com/valmierafc/stat...
https://twitter.com/RFSDaily/status...