Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Gulbenes" treneris: "Sastāva komplektāciju noslēdzām vakar"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Gulbenes" treneris: "Sastāva komplektāciju noslēdzām vakar"
"Gulbene-2005" galvenais treneris Mihails Koņevs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas futbola Virslīgas 1. kārtas spēlē Daugavpils "Daugava" ne bez pūlēm ar 3:1 pārspēja labu iespaidu atstājušo Virslīgas debitanti "Gulbeni". Pēc spēles ar iespaidiem par aizvadīto maču, kā arī tuvākajiem komandu plāniem padalījies abu komandu galvenie treneri.

Pēcspēles preses konference norisinājās ļoti patīkamā un mierīgā gaisotnē. Gaisā virmoja jociņi, kā arī draudzīgums. Pašā noslēgumā Koņevs pat pajokoja, sacīdams Tamazam: "Ja tev kāds futbolists būs lieks, sūti uz manu komandu. Mēs paņemsim!"

"Gulbenes" galvenais treneris Mihails Koņevs: "Komanda sapulcējās mēnesi iepriekš, un sastāva komplektāciju noslēdzām burtiski vakar. Tā pat principā vēl nav noslēgusies, jo neesam vēl saņēmuši vairāku spēlētāju transfērus, tādēļ ne visi varēja spēlēt. Mums pirmās trīs spēles ir pret "Daugavu", "Skonto" un "Ventspili", tās es uzskatu par gatavošanos turpmākajai sezonai. Mums nav uzdevuma cīnīties par medaļām. Galvenais uzdevums ir radīt stabilu komandu, saspēlēties. Pēdējos treniņos daudz trenējām aizsardzību, un šodien tas deva rezultātu. Pirmajā puslaikā ļoti labi spēlējām aizsardzībā, bet pēc pārtraukuma aicināju savējos spēlēt aktīvāk. Sākām spēlēt atraisītāk. Šīs sezonas galvenā bēda varētu būt standartsituācijas, jo mums nav garu spēlētāju. To "Daugava" arī izmantoja, gūstot abus pirmos vārtus no standartiem. Uzskatu, ka šī spēle ir jāvērtē ar plusa zīmi, neskatoties uz zaudējumu. Ar mums viegli neklāsies nevienam, īpaši jau Gulbenē, ticiet man!

Leģionāri mums ir pievienojušies pavisam nesen. Horvāts Ivans Šaracs ir ļoti ātrs un tehnisks. Liels potenciāls ir šim puisim, tāpat kā gruzīnam Iļjam Sordija, taču viņi vēl nav iejutušies mūsu komandā. Vēl mums ir arī japānis Kato, taču mēs vēl neesam saņēmuši nepieciešamos dokumentus viņa spēlēšanai. Ļoti interesants spēlētājs. Es ar optimismu vērtēju mūsu izredzes šosezon, jo darba materiāls ir ļoti labs. Pamatuzmanību tagad veltam taktiskajām darbībām. Neskatoties uz daudzajām pārmaiņām komandā, izskatāmies neslikti. Mēs daudzos komponentos ne ar ko neatpaliekam no līderiem. To pierāda arī iepriekšējā gada spēle ar "Skonto" [Gulbenieši zaudēja ar 2:3]. Mēs pirms sezonas trenējāmies Lietuvā un Rīgā, jo Gulbenē nav kur trenēties! Mums nākas braukt uz Smilteni (50 kilometru attālumā) un trenēties tur. Pēc pirmajām spēlēm mums būs 20 dienu pauze, kuras laikā cītīgi strādāsim pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas."

Koņevs tāpat atsevišķi uzslavēja Kristapu Priedēnu, uzsverot, ka futbolists var spēlēt gan pussarga, gan aizsarga pozīcijā.

"Daugavas" galvenais treneris Tamazs Pertija: "Pirmajā puslaikā pretinieks taktiski ļoti precīzi darbojās. Neredzēju variantus, kā uzlauzt viesu aizsardzību. Cerēju, ka otrajā puslaikā izdosies pārspēt pretinieku fiziskajā izturībā, bet to tā arī nesagaidīju. Mums bija jāuzvar, jo tā bija sezonas pirmā, un pie tam mājas spēle. Izvēlējāmies neierastu uzbrukumu taktiku, jo vajadzēja uzvarēt. Atzīšos, ka otrajā puslaikā man vairākkārt satraukumā sāka dauzīties sirds, jo pie mūsu vārtiem notika bīstamas lietas. Laikā guvām vārtus no stūra sitiena. Galvenais, ka ieguvām trīs punktus, tieši rezultāts ir galvenais. Ja treniņnometnē rezultātam nebija nozīmes, tagad situācija ir mainījusies.

Mamuka nebija spēlējis divus mēnešus. Ja uzbrucējs uznāk laukumā un uzreiz iesit, tas ir lieliski. Ļoti patīkami, ka viņš atgriezās ar vārtu guvumu, bet mani vairāk uztrauc to spēlētāju sniegums, kuri izgāja veselu gatavošanās ciklu, bet neko nerāda. Mamuka ir malacis. Vorobjovam devu kārtējo iespēju sevi pierādīt, bet viņš neattaisnoja cerības [šeit piebalso arī Koņevs, sakot, ka Vorobjovs nespēja iejusties arī "Gulbenē", kur spēlēja iepriekšējā sezonā]. Viņam ir jāpamostas, ar viņu ir daudz jāstrādā. Cenšos ielauzties viņa iekšējā pasaulē, jo nesaprotu, kas ar viņu notiek. Viņam ir lielas problēmas.

Negribēju, lai pret mums spēlētu Kokins, jo viņš ir bīstams futbolists. Esmu pārliecināts, ka viņš "Gulbenei" ļoti palīdzēs. Viņš ir mūsu audzēknis, novēlu viņam veiksmi un vārtus pret tādām komandām kā "Ventspils" un "Skonto", bet ne pret mums!"

Noslēgumā Pertija neizslēdza iespēju, ka jau tuvākajā laikā komandu varētu pamest kāds spēlētājs, jo viņam ir nepieciešami tikai uzvarētāji. Ja kāds šajā ziņā neapmierinās, klubam viņš nebūs vajadzīgs. Šajā brīdī piebalsoja arī Koņevs [skat. pirmos teksta burtiņus zem ievada].

     [+] [-]

, 2011-04-03 21:48, pirms 13 gadiem
Virsrakstā minētais varbūt ir vērā ņemams faktors, bet tas nav šīs dienas galvenais zaudējuma iemesls.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-03 22:05, pirms 13 gadiem
Ļoti profesionāli komentāri no abu treneru puses. Un nevar jau nepiekrist. Vorobjovu beigās tā pamatīgi nolika, bet gan jau arī viņš iejutīsies. Vēl ir tikai sezonas sākums. Jādod puisim laiks, un viss būs labi. Domāju, ka Gulbenes debija Virslīgā nebija slikta, kas būs tālāk - to vērosim.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-03 23:01, pirms 13 gadiem
Un ar ko tad viņi maksās tiem ārzemniekiem? Kartupeļiem un ļergu? Ja nopietni, tad forši, ka ir šādi izsmeļoši viedokļi un ja tā turpinās ziņot par virslīgu, būs pat jāpaskatās, šodien bija jāšancē diemžēl. SC laikam gan virslīgas popularitāti ceļ vairāk nekā totoguntis visos gados kopā.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-03 23:20, pirms 13 gadiem
da_silva rakstīja: Un ar ko tad viņi maksās tiem ārzemniekiem? Kartupeļiem un ļergu? Ja nopietni, tad forši, ka ir šādi izsmeļoši viedokļi un ja tā turpinās ziņot par virslīgu, būs pat jāpaskatās, šodien bija jāšancē diemžēl. SC laikam gan virslīgas popularitāti ceļ vairāk nekā totoguntis visos gados kopā.
Sportacentrs tiešām malači Bet par federāciju..... Ko teikt, ja čempionāts ir sācies, bet mājas lapā nevar pat visu komandu sastāvus apskatīties. Federācijas vīri māk tikai gudri runāt, bet, lai panāktu skatītāju pieaugumu spēlēs, nav pat pakustinājuši mazāko pirkstiņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-04 09:51, pirms 13 gadiem
da_silva rakstīja: SC laikam gan virslīgas popularitāti ceļ vairāk nekā totoguntis visos gados kopā.
Tak kamdēļ guņam būtu jāpopularizē savu līgu?
Guņam ir savs toto bizness,un kāpēc vēl viņam būtu jāuztraucas par LFF mājas lapu,par skatītāju skaitu tribīnēs................
Guņam ir 3 komandas skonta,aalimps,daugava kuru darbības guņa kontrolē,ir visi tiesneši guņas rīcībā,sazin kādu vēl spēli (toto) spēlēs Lajuks,kā nekā ar guņu veci čomi.Likmes guņa liek neriskējot,nomaksā visiem,kam vajag,tā teikt ,lai pats varētu netraucēti nodarboties ar savu ienesīgo biznesu,Tā tik ir dzīve!