Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Latvijas Futbola virslīga" vēršas policijā par spēļu sarunāšanu

"Latvijas Futbola virslīga" vēršas policijā par spēļu sarunāšanu
Biedrības ''Latvijas Futbola virslīga'' izpilddirektors Emīls Latkovskis
Foto: Latvijas Futbola virslīga

Biedrība "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) ir vērsusies Valsts policijā saistībā arī iespējamo Virslīgas klubu dalību spēļu iznākumu sarunāšanā UEFA un FIFA rīkotajos turnīros. LFV ir nodevusi iesniegumu Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei ar lūgumu izmeklēt šo jautājumu.

LFV izpilddirektors Emīls Latkovskis norādīja paziņojumā Virslīgas mājaslapā: ''Ir informācija, kas norāda uz aizdomīgām tendencēm Latvijas futbolā. Mūsu pienākumus ir nepalikt malā, taču mēs neesam izmeklētāji, lai varētu šīs aizdomas nedz apstiprināt, nedz noliegt."

"Pirms pāris mēnešiem tikāmies ar Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Aināru Latkovski, kurš solīja pats personīgi rūpīgi sekot līdzi šīs lietas izmeklēšanai. Esam vienojušies pēc pāris mēnešiem sasaukt preses konferenci kopīgi ar citu sporta veidu pārstāvjiem un Valsts policiju, lai diskutētu plašāk par šo problēmu un meklētu risinājumus efektīvākam darbam. Spēļu sarunāšana mūsdienās ir viens no lielākajiem izaicinājumiem sportam. Mums ir jādara viss, lai no tā pasargātu pašmāju futbolu un it īpaši jaunos futbolistus," piebilda LFV izpilddirektors.

LFV valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs sacīja: ''Šo soli esam spēruši, balstoties uz starptautiskās ''pret spēļu sarunāšanas'' organizācijas "FederBet" ziņojumiem un lielo Latvijas žurnālistu un pārējās sabiedrības interesi par šo problēmu, kas bojā futbola tēlu ne tikai Latvijā. Iesnieguma tekstu pagaidām atstāsim nepublicētu, lai iespējamajiem noziedzniekiem apgrūtinātu pierādījumu slēpšanas un citus procesus, kas varētu apgrūtināt patiesības noskaidrošanu.''

Organizācija "FederBet" pēta uz futbolu vai citām sporta spēlēm veiktās likmes un pēc tam attiecīgi reaģē, piemēram, sūtot ziņojumus par aizdomīgajiem gadījumiem saviem sadarbības partneriem (piemēram, Eiropas Parlamentam). Piemēram, "FederBet" iepriekš ir ziņojis par sarunātiem rezultātiem gan SMScredit.lv Virslīgā, gan Latvijas klubu spēlēs Eirokausu, turklāt organizācija ir vēstījusi par iespējamiem pārkāpumiem arī citos sporta veidos.

Izmantotie resursi:
Sākums - Futbola virslīga

1 2 47 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2014-08-01 13:51, pirms 10 gadiem
Super! Lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-08-01 13:57, pirms 10 gadiem
Un ja pieradis kaut ko? Vienalga nevienu komandu neizmetis no Virsligas!!! Ceru, ka kludos
Slēpts komentārs: the return of the punkts

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 14:06, pirms 10 gadiem
Varbūt būs pārāk skaļi teikts, bet tas ko tikko izdarīja LFV ir daudz vairāk nekā LFF pēdējo gaidu laikā kopš Dinaburg diskvalificēšanas.
Jācer, ka izdosies iegūt labvēlīgu efektu no tā, bet jāsaprot, ka šī cīņa nav tik vienkārša un jābūt arī augstai tiesībsargājošo iestāžu interesei, kā arī neatkarīgai no iespaidošanās, jo kā zināms tas, ko mēs neredzam ir vēl lielāka daļa nekā aisbergam.

     [+] [-]

, 2014-08-01 14:08, pirms 10 gadiem
Latkovskis tikās ar Latkovski. Nez`kur un kā - varbūt kādā ģimenes ballītē, un nolēma, ka jācīnās ar šo sērgu. Lai vai kā, novēlu, lai veicas un izdodas!
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  -2 [+] [-]

, 2014-08-01 14:17, pirms 10 gadiem
zagļi ķer zagļus

  -2 [+] [-]

, 2014-08-01 14:18, pirms 10 gadiem
Cerēsim, ka šī saruna notika uzreiz pēc balles sākšanās, nevis jau pusnaktī, kad visi sāk mērīties ar krāniņiem, turklāt liela daļa vispār neatceras sarunas, to kontekstus, nemaz nerunājot par sīkajām frāzēm.
miceks rakstīja: Latkovskis tikās ar Latkovski. Nez`kur un kā - varbūt kādā ģimenes ballītē, un nolēma, ka jācīnās ar šo sērgu. Lai vai kā, novēlu, lai veicas un izdodas!

  +8 [+] [-]

, 2014-08-01 14:20, pirms 10 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Bravo, Super utt tiesham prieks

BET

Galvenie vaininieki ir Tamisars vispar nerunajot par to Mūlāpu Latkovski!!

Kamēr visi prasa Lai aizliedz pienemt likmes uz LV Futbola spelem shie Klauni tik iet no viena kantora uz otru pardodot speles pa €200 (!!)

Ta vieta Lai sedetu un taisitu marketingu Lai pardotu kadai TV KOMPANIJAI vaI atrastu kadu sponsoru!!
Varbūt pastāstīsi arī citiem, kā viņi var aizliegt likt likmes uz Virslīgas spēlēm? Varbūt viņi Virslīgas spēļu laikā var aizliegt arī lietu vai sniegu?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 14:26, pirms 10 gadiem
Apsveicami!! Pagājusi tikai puse sezonas, kaudze ar ACĪMREDZAMIEM toto mačiem un beidzot kaut kas tiek darīts... LBS pēc pāris LBL2 toto mačiem noreaģēja ar policiju, spēlētāju pratināšanu. Virslīga izskatās pilnīgi neaizskarama, visu tak aizsargā likums!

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 14:29, pirms 10 gadiem
ThePower rakstīja: Apsveicami!! Pagājusi tikai puse sezonas, kaudze ar ACĪMREDZAMIEM toto mačiem un beidzot kaut kas tiek darīts... LBS pēc pāris LBL2 toto mačiem noreaģēja ar policiju, spēlētāju pratināšanu. Virslīga izskatās pilnīgi neaizskarama, visu tak aizsargā likums!
Pēc pāris LBL2 toto mačiem? Latvijas basī to aizdomīgo gadījumu bijis krietni vairāk. Kaut vai no pēdējās sezonas FederBet atskaitē bija vairāki mači no BBL. Starp citu, arī viens NBA draftētais latvietis savulaik ir sasējies ar toto. Došu tev mājienu. Viņa vārds sākas ar Jāni-, bet uzvārds beidzas ar -imma.

  +8 [+] [-]

, 2014-08-01 14:34, pirms 10 gadiem
Pie reizes ielaidiet arī KNAB darboņus LFF kantorī.

Rakstā jau ir minēts, ka pateicoties žurnālistiem un futbola faniem( tātad mums visiem kopā) šāds solis tiek veikts. Ja būs rezultāts, tad tas būs mūsu kopējs nopelns. Līdzīgi, kā tas bija ar Starkova atlaišanu, kur bez fanu iniciatīvas nekas netiktu darīts.

Bosnijā, kādreiz ar s*dainu mietu padzina korumpēto federāciju un rezultātu mēs šovasar visi redzējām - finālturnīrs.

Par tīru futbolu!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 14:38, pirms 10 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Pēc pāris LBL2 toto mačiem? Latvijas basī to aizdomīgo gadījumu bijis krietni vairāk. Kaut vai no pēdējās sezonas FederBet atskaitē bija vairāki mači no BBL. Starp citu, arī viens NBA draftētais latvietis savulaik ir sasējies ar toto. Došu tev mājienu. Viņa vārds sākas ar Jāni-, bet uzvārds beidzas ar -imma.
Nu gan atklāji baigo jaunumu... Bet Tev laikam nav saprašana par Toto likšanu komandas līmenī vai atsevišķu spēlētāju izleksana, kas parasti viens pats iznākumu nevar ietekmēt. Varu Tev atklāt noslēpumu - gan Lbl , gan Virslīgā toto liek visās pusprofesionālajas komandās atsevišķi kadri, lai kko arī nopelnītu. Bet tas ir pavisam bērnu līmenī, salīdzinot ar to, kas sogad notiek Virslīgas dažās komandās, kur budžetu bosi pelna ar toto

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 14:39, pirms 10 gadiem
ThePower rakstīja: Nu gan atklāji baigo jaunumu... Bet Tev laikam nav saprašana par Toto likšanu komandas līmenī vai atsevišķu spēlētāju izleksana, kas parasti viens pats iznākumu nevar ietekmēt. Varu Tev atklāt noslēpumu - gan Lbl , gan Virslīgā toto liek visās pusprofesionālajas komandās atsevišķi kadri, lai kko arī nopelnītu. Bet tas ir pavisam bērnu līmenī, salīdzinot ar to, kas notiek Virslīgas dažās komandās, kur budžetu bosi pelna ar toto
Tātad individuālā spēļu ietekmēšana ir atbalstāma, viss kārtībā? Arī tas ir noziegums.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-01 14:43, pirms 10 gadiem
bubba rakstīja: Bosnijā, kādreiz ar s*dainu mietu padzina korumpēto federāciju un rezultātu mēs šovasar visi redzējām - finālturnīrs.
Finālturnīrā Bosnija tika tādēļ, ka izlasē ir pilns ar emigrantu bērniem, kas uzauguši citās valstīs un citās futbola saimniecībās. Bosnijas federācijas sasniegums ir tas, ka dabūja viņus uz savu izlasi - ņemot vērā patriotisma līmeni, tas gan nav supersarežģīts uzdevums.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-01 14:47, pirms 10 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Tātad individuālā spēļu ietekmēšana ir atbalstāma, viss kārtībā? Arī tas ir noziegums.
Protams, sodāma. Bet kā jau teicu- viens pats speli visticamak neietekmēs, nekādi ziņojumi par tiem 100eiro ari nenāks un pierādīt vēl grūtāk.

  -3 [+] [-]

, 2014-08-01 14:49, pirms 10 gadiem
IZSKATĀS PĒC PRIEKŠVĒLĒŠANU KAMPAŅAS! Latkovskis and Latkovskis.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-01 14:50, pirms 10 gadiem
miceks rakstīja: Latkovskis tikās ar Latkovski. Nez`kur un kā - varbūt kādā ģimenes ballītē, un nolēma, ka jācīnās ar šo sērgu. Lai vai kā, novēlu, lai veicas un izdodas!
lūktumis interesants raksts par Latkovsku ģimenes darbībām - Pietiek :: KNAB soda deputātu Latkovski ar...

  +2 [+] [-]

, 2014-08-01 14:56, pirms 10 gadiem
Jāatzīst, ka LV futbols kopumā nav sasniedzis 21.gadsimta līmeni. Sākot jau no pašiem pamatiem viss ir diezgan nolaists...
Kas vispār ir reāli ticis darīts, lai sakārtotu mūsu futbola sistēmu? Komandas aizvada spēlēs uz kartupeļu laukiem, toto iet pilnā sparā, klubu īpašnieki dara, ko grib utt. Pats smieklīgākais ir tas, ka LFF visiem stāsta "Mēs smagi strādājam."
Kur paliek UEFA finansētie miljoni, kuri katru gadu tiek piešķirti LV futbolam? Vai ir uzbūvēti jauni stadioni? Attīstītās jauniešu akadēmijas? Sakārtota infrastruktūra? Kur tā nauda paliek?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-08-01 15:01, pirms 10 gadiem
ko vini tagad pamodaas? Uz Jurmalu jau tagad reti kurs kantoris pienem likmes , nopietnie kantori Live vairs nepiedava. Salidzinot futbolu ar basketu sheit futbols tikai udeni var pienest.Basketa pietiek ar 3 cilvekiem lai noorganizetu viena ceturdala vajadzigo rezultatu ,ta ka neviens nepamanis. Futene shogad iznemot slaveno Mihadjuka kritienu neko aizdomigu neredzu. Ja Jurmala tur zaudeja viena spele 0-7 Liepajai un kas ,tobrid algas nemakasaja speletajiem gribetu redzet ka Latkovskis speletu ja vinam algu nemaksatu. Neko nepieradis ta ka ta, neviens aziatu kantoris nekadus paskaidrojumus Latkovskim neesnieks.Federbets vispar klaunu kantoris. skatas pirms speles koeficentus ja krit tad ir aizdomigi.Tagad uzlieciet SBO kantori uz Daugava Riga 3 k euro kofs uzreiz nokritisies visos kantoros par 0,6 un bus jums aizdomiga spele.

  +7 [+] [-]

, 2014-08-01 15:06, pirms 10 gadiem
Jāatzīst, ka Saeimas deputāts Ainars Latkovskis nav Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis. Tas tiem, kas tagad apraksta, ka Latkovskis ticies ar Latkovski un pin iekšā nelikumības, kas uz šo cīņu pret sporta sa*isējiem neattiecas.
Ja nekas nemainās, Virslīgai, tāpat kā teātriem, nākamgad būs pirms spēles jāisbiedz programmiņa ar īsu spēles aprakstu un aptuveno laiku, kad tiks gūti vārti.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 15:36, pirms 10 gadiem
LIEPĀJĀ cels EIRO cietumu!Cerams ka līdz tas būs gatavs būs izķerti TOTO meistari un LATVIJĀ atkal būs normāls FUTBOLS kurš rakstāms ar lielo burtu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-08-01 16:08, pirms 10 gadiem
pederbets tikko parliecinaja mani par savu nopietno pieeju darbam-2013_ gada atskaite viniem ir 2 kludas Latvijas klubu nosaukumos-Ilkuste un Valmeira...cik tad viniem vel kludas ciparos-man liekas,ka Pederbet tads kaktu kantoros vien ir...

     [+] [-]

, 2014-08-01 16:16, pirms 10 gadiem
Kaut dūmus palaist virsū vajag

  -1 [+] [-]

, 2014-08-01 16:23, pirms 10 gadiem
Konkrētus faktus ar pierādījumiem, savādāk plika dir*ana.

the return of the punkts rakstīja: Bravo, Super utt tiesham prieks

BET

Galvenie vaininieki ir Tamisars vispar nerunajot par to Mūlāpu Latkovski!!

Kamēr visi prasa Lai aizliedz pienemt likmes uz LV Futbola spelem shie Klauni tik iet no viena kantora uz otru pardodot speles pa €200 (!!)

Ta vieta Lai sedetu un taisitu marketingu Lai pardotu kadai TV KOMPANIJAI vaI atrastu kadu sponsoru!!

  -3 [+] [-]

, 2014-08-01 16:28, pirms 10 gadiem
Ja izmeklēšana būs sekmīga, vainīgos gaida bargs sods - izraidīšana uz sieviešu basketbola līgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-08-01 17:39, pirms 10 gadiem
Ka tik lv izlasei neveic arii kaadas sankcijas uefa, fifa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-01 18:19, pirms 10 gadiem
Diezgan netīrs tas mūsu futbols un viss kas notiek ap to.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-01 19:02, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Manis rīkotā ''Starkov, atkāpies!'' kampaņa bija ļoti efektīva. Pēc nedēļas Starkovs atkāpās.
starikam tāpat bija laiks aiziet!spiediens bija pietiekami liels pret viņu!
guņu ar šādu akciju diemžēl nav iespējas noņemt!Kaut gribētos!
1 2 47 komentāri