Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmunde varonīgi atspēlējas un izslēdz "Bayern" no kausa izcīņas

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Dortmunde varonīgi atspēlējas un izslēdz "Bayern" no kausa izcīņas
Foto: imago/MIS/Scanpix

Šodien tika noskaidrota Vācijas kausa futbolā fināliste. Divu vācu milžu cīņā Dortmundes "Borussia" vēl otrā puslaika vidū bija iedzinējas lomā ar 1:2, taču tad guva divus vārtus un nosargāja uzvaru pret pašreizējo kausa īpašnieci Minhenes "Bayern" - 3:2.

Pirms pāris nedēļām Minhenes "Bayern" un Dortmundes "Borussia" jau tikās savā starpā Vācijas Bundeslīgas mačā, bet šovakar aizvadīja vēl vienu savstarpējo spēli, noskaidrojot, kura no abām kļūs par otru kausa izcīņas finālisti. Lai arī pēc līdzīga sākuma "Bayern" sāka pārņemt iniciatīvu, 19. minūtē vadībā izvirzījās Dortmunde - pēc Havi Martinesa kļūdas aizsardzībā 1:0 panāca Marko Roiss, raidot vārtos atlēkušo bumbu (mirkli pirms tam "Bayern" glāba pārliktnis).

Turpinājumā "Bayern" spēja pavērst rezultātu par labu sev. Vispirms Martiness laboja savu kļūdu un pēc Šabi Alonso centrējuma panāca 1:1, bet puslaika izskaņā pēc milzīga Minhenes spiediena no vārtu priekšas mājiniekus vadībā izvirzīja Matss Hummelss. Dortmunde bija tuvu arī vēl vienu vārtu ielaišanai un varēja būt priecīga par tikai minimālu deficītu pēc 45 minūtēm.

Lai arī otrā puslaika sākumā turpinājās "Bayern" dominance, līdz puslaika vidum Dortmunde spēja situāciju mainīt un panāca izlīdzinājumu - pēc Usmana Dembelē centrējuma Pjērs Emeriks Obamejangs raidīja bumbu jau tukšā vārtu stūrī. "Borussia" pie tā neapstājās, un drīz vien Dembelē izcēlās ari pats, pēc skrējiena pa labo malo triecot bumbu zem pārliktņa. Lai arī "Bayern" pāris situācijās bija ļoti tuvu izlīdzinājumam, Dortmunde nosargāja pārsvaru, gāžot pašreizējo kausa čempioni no troņa.

Finālā 27. maijā Dortmunde tiksies ar Frankfurtes "Eintracht".

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 23:46, pirms 7 gadiem
Kāpēc Levandovskis un Humels uz vājāku komandu aizgāja?

     [+] [-]

, 2017-04-26 23:59, pirms 7 gadiem
Vallejo pirmajā īres sezonā dabūs jau kausa finālā uzspēlēt 🙂

  +3 [+] [-]

, 2017-04-27 00:01, pirms 7 gadiem
Uzvara

  +2 [+] [-]

, 2017-04-27 01:06, pirms 7 gadiem
Noteikti peec visiem shitajiem notikumiem ar Dortmundi, noveelu vinjiem uzvareet 27. maijaa finaalaa! Ir to pelnijuhsi!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 01:07, pirms 7 gadiem
Dembeles gols - veel skaistaak lkm nevareeja! Izskataas , ka Ancheloti pirmaajaa sezonaa pie Bayern stuures buus jasamierinaas tika ar BL titulu!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-27 01:26, pirms 7 gadiem
Līdz čempionlīgas spēlei ar Madridi viss gāja gludi. Tagad zaudē Dortmundei, lai gan par momentiem nevar sūdzēties. Iespējas bija. Protams traumas pēkšņi sakrita daudz vienā brīdī. Mazliet neveiksmīgi ar sezonas finišu. Nu nekas, galvenais, lai notur pārsvaru Bundee. Un novēlu Dortmundei pacelt finālu!