Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" nodrošina vietu kausa finālā un vēl vienu dueli ar Dortmundi

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Bayern" nodrošina vietu kausa finālā un vēl vienu dueli ar Dortmundi
Arjens Robens
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Vācijas kausa futbolā otrajā pusfinālā Minhenes "Bayern", pagājušā gada turnīra uzvarētāja, ar 5:1 sakāva "Kaiserslautern" un nodrošinot vietu finālā, kurā 17. maijā tiksies ar savu niknāko sāncensi Dortmundes "Borussia". Šovakar "Bayern" rindās efektīvs bija Arjens Robens, kuram divas piepēles un nopelnīts 11 metru soda sitiens.

Minhenes "Bayern", pašreizējā Vācijas kausa īpašnieci, pusfinālā tikās ar 2. Bundeslīgas pārstāvi "Kaiserslautern". Kopš Bundeslīgas titula nodrošināšanas Minhene nākamajās piecas spēlēs ir uzvarējusi tikai vienu reizi, šovakar "Bayern" bija jāiztiek bez savainotā pamatvārtsarga Manuela Noiera (vārtus sargāja Lukass Reders, kurš nedēļas nogalē debitēja Bundeslīgā, nospēlējot otro puslaiku 0:3 sakāvē pret Dortmundi), taču Hosepa Gvardiolas vadītā komanda tik un tā bija šī vakara favorīte.

Lai arī Kaizerslauterna bija aktīva sākumā un centās ierobežot "Bayern" centienus, mājinieku pārākums bija labi redzams un puslaika vidū arī pārvērtās vārtu guvumā – pēc Arjena Robena stūra sitiena Bastians Šveinsteigers galvu raidīja bumbu tālajā apakšējā stūrī. 32. minūtē Robens izcēlās ar vēl vienu piespēli, soda laukuma stūrī piesaistot vairāku aizsargu uzmanību un tad piespēlējot Tonijam Krosam, kurš raidīja bumbu vārtu stūrī, panākot 2:0.

Otrā puslaika sākumā Robens nokārtoja vēl vienu vārtu guvumu – pēc pārkāpuma pret viņu soda laukumā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru bez problēmām realizēja Tomass Millers, vēl vairāk palielinot "Bayern" pārsvaru. Tiesa, pēc 10 minūtēm "Kaiserslautern" vienus vārtus atguva, kad Simons Collers pēc Floriana Dika centrējuma pārspēja Rederu ar precīzu sitienu ar galvu. Tuvāk gan viesi nespēja tikt, un 78. minūtē Mario Mandžukičs pēc sava vārdabrāļa Geces piespēles atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, bet pašās beigās izcēlās arī pats Gece – 5:1.

Finālspēle notiks 17. maijā, Berlīnes Olimpiskajā stadionā.

Vācijas kauss, pusfināls

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
15.04.2014.21:30Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg2:0 (2:0)Mhitarjans 13'; Levandovskis 42'
16.04.2014.21:30Bayern München – Kaiserslautern5:1 (2:0)Šveinsteigers 23'; Kross 32'; Millers 50'(11m); Mandžukičs 78'; Gece 90'+1 – Collers 60'