Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Berlīnes "Hertha" atstādina veterānu Kalū par distancēšanās pārkāpšanu

Agris Suveizda

Berlīnes "Hertha" atstādina veterānu Kalū par distancēšanās pārkāpšanu
Salomons Kalū. Foto: imago images/Bernd Konig/Scanpix

Vācijas futbola klubs Berlīnes "Hertha" divas dienas pirms valdības gaidāmā lēmuma par sezonas iespējamo atsākšanu pavēstījis par kotdivuāriešu malējā uzbrucēja Salomona Kalū atstādināšanu no treniņprocesa un iespējamas spēlēšanas. Nepilnus 35 gadus vecais veterāns sociālajos tīklos publicēja video, kurā redzams, kā viņš pēc negatīvu pārbaužu saņemšanas pārkāpj distancēšanās noteikumus, sarokojas ar komandas biedriem un traucē cita komandas biedra medicīnisko apskati. Vēlāk Kalū video izdzēsa.

"Ar savu video Salomons Kalū ne tikai radīja lielu kaitējumu "Hertha", bet, pats galvenais, pašreizējās diskusijās par distancēšanos un profesionāla futbola atsākšanos un tā lomu radīja iespaidu, ka individuāli spēlētāji Covid-19 neuztver nopietni," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Mihaels Prēcs. "Tomēr gribētu uzsvērt, ka esam visiem piekodinājuši par higiēnas un distancēšanās noteikumiem un garantējam to striktu ievērošanu." Arī Bundeslīga izplatīja paziņojumu, stingri nosodot kotdivuārieša rīcību.

Kalū, kurš Berlīnē aizvada sesto sezonu, atvainojās par savu rīcību: "Man ir žēl, ja mana rīcība ir likusi noprast, ka Covid-19 neuztveru nopietni. Atvainojos par to. Īstenībā ir tieši pretēji, jo esmu īpaši noraizējies par cilvēkiem Āfrikā, jo tur medicīniskā aprūpe ne tuvu nav tik laba kā Vācijā. Lāga nepadomāju, ko daru, un tikai biju priecīgs, ka visas pārbaudes bija negatīvas. Vēlos atvainoties arī tiem, kuri bija redzami video un kuri nezināja, ka tiek filmēti, un kuri nevēlējās nokļūt šādā situācijā."

Berlīnas "Hertha" bijušo Roterdamas "Feyenoord", Londonas "Chelsea" un "Lille" spēlētāju 2014. gadā iegādājās par četriem miljoniem eiro. Iepriekšējā Bundeslīgas sezonā viņš sāka 27 no 30 spēlēm un guva astoņus vārtus, bet šosezon sācis tikai vienu no pieciem mačiem un ir guvis vienus vārtus. Galvaspilsētas klubs ar 28 punktiem 25 spēlēs ieņem 13. vietu.

Atgādinām, ka 36 Vācijas Bundeslīgas un 2. Bundeslīgas klubos tika veiktas kopumā 1724 Covid-29 pārbaudes, no kurām pozitīvas izrādījās 10 jeb nepilni 0,6%. Ņemot vērā visas negatīvās pārbaudes, "Leipzig" un "Paderborn" jau vēlas atsākt treniņus kopējā grupā.

Izmantotie resursi:
https://www.herthabsc.de/de/intern/...

     [+] [-]

, 2020-05-05 09:00, pirms 4 gadiem
Cietumā vajag iespundēt, nu pilnīga jau anarhija, sarokojas un vēl jokojas, nu tas par traku

  -1 [+] [-]

, 2020-05-05 10:43, pirms 4 gadiem
Futbolu arī spēlēs ieturot 2 metru distanci. Ja aizsargs uzbrucējam nedod dievs pietuvosies tuvāk tad tiesnesis dos dzelteno vai pat sarkano.

     [+] [-]

, 2020-05-05 20:04, pirms 4 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Futbolu arī spēlēs ieturot 2 metru distanci. Ja aizsargs uzbrucējam nedod dievs pietuvosies tuvāk tad tiesnesis dos dzelteno vai pat sarkano.
Zilo vecīt zilo kartiņu par to tik dot...