Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Pirms lēmuma par sezonas atsākšanos Vācijas futbolā ziņo par 10 Covid-19 gadījumiem

Rolands Eliņš

Pirms lēmuma par sezonas atsākšanos Vācijas futbolā ziņo par 10 Covid-19 gadījumiem
Foto: imago images/Sven Simon/Scanpix

Vācijas Futbola līga ziņo, ka pirms gaidāmās sezonas atsākšanās iepriekšējo trīs dienu laikā veikta plaša klubu testēšana un tajā konstatēti desmit inficēšanās gadījumi.

Vācijas futbola līga (DFL), cerot drīzumā panākt sezonas atsākšanos Bundeslīgā un otrajā Bundeslīgā (divās vadošajās Vācijas līgās), iepriekšējo trīs dienu laikā organizēja plašu testu veikšanu abu līgu klubos. Koronavīrusa testi tika veikti gan futbolistiem, gan klubu darbiniekiem un pietuvinātajām personām.

Tiek ziņots, ka kopumā tika veikti 1724 testi, kuros konstatēti pozitīvi rezultāti desmit personām. DFL norādījusi, ka šo personu vārdus un klubu piederību neizpaudīs, taču sola, ka visi atrodas karantīnas režīmā.

Vācijā lēmums par sezonas atsākšanos vai vēl ilgāku aizkavēšanu gaidāms sestajā maijā, kad par to runās Vācijas valdība. DFL grasās veikt arī otro testēšanas vilni, taču tas būs tikai nākamajā nedēļā.

Ja Vācijas valdība atļaus Bundeslīgas atsākšanos, Vācijas futbolā tiek cerēts, ka pirmās spēles varētu notikt jau 16. maijā. Ja tas piepildīsies, Vācija būs pirmā no Eiropas futbola lielvalstīm, kurā atsākusies futbola sezona. Spēles gan tik un tā norisināsies pie tukšām tribīnēm un ar stingriem drošības noteikumiem.

Vācijā klubiem bija dota atļauja atsākt kopējos treniņus grupās, un šobrīd tiek gaidīta nākamā fāze – kopīgi treniņi visām komandām bez ierobežojumiem par mazākām grupām.

Izmantotie resursi:
https://t.co/DPb8dQ1J6w
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-04 22:29, pirms 4 gadiem
Noriebies jau šis viss..beidz vienreiz piisties..un sāk spēlet

  +1 [+] [-]

, 2020-05-04 22:45, pirms 4 gadiem
Nu un ko tālāk? Sēdinām visus atkal 3 nedēļas karantīnā. Tad visiem atkal testus un tā līdz nav neviens? Jeb nekad vai pēc 15 gadiem atsāks spēlēt un cilvēku dzīves atsāksies? Mēs esam šeit nieka laika sprīdi un cilvēki mirst un dzimst katru dienu, vīrusi neizmirst, un šis vīruss, lai gan nav vājš, nav arī stiprs. No vīrusa nemirst, viņš tikai paātrina nāvi tiem, kuriem jau bija jābūt kapos, kurus lielākoties farmācijas kompānijas uzturēja pie sistēmas.
Nu jāatver acis cilvēkiem. Šis viss ir viens liels farss.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-04 23:48, pirms 4 gadiem
Viegli jau tā teikt, bet, ja uz nāves gultas nokļūst tuvas personas, tad nemaz tik ļoti uz kapiem sūtīt negribās.

     [+] [-]

, 2020-05-05 19:25, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Viegli jau tā teikt, bet, ja uz nāves gultas nokļūst tuvas personas, tad nemaz tik ļoti uz kapiem sūtīt negribās.
Es saprotu, bet robežas aizvēršanas ciet viņus no turienes nenocels